مزارع عمودی در نیویورک
مزارع عمودی در نیویورک
آیا نیویورک صاحب مزارع عمودی خواهد شد؟ |
جمعیت کافه نشین، هنرمند یا بازرگان این شهر بیش از هرچیز مصرف کننده اند تا تولید کننده و ساعات قابل توجهی از روز یا شبشان را در کافه ها و رستوران ها یا فروشگاه های مواد غذایی می گذرانند.
البته برای تامین ما یحتاج این عده مواد غذایی با وسایل نقلیه از سایر مناطق آمریکا یا حتی جهان به نیویورک مدرن منتقل می شود.
اما ظاهرا با پژوهش های محققان در دانشگاه کلمبیا ثابت شده که شهرهایی که در اشغال آسمانخراش ها هستند هم می توانند صاحب مزرعه شوند؛ اما مزرعه های عمودی.
ایده ای که اساس این ابتکار است چندان پیچیده نیست؛ کافی است ساختمان شیشه ای سی طبقه ای را تصور کنید که مجموعه ای از باطری خورشیدی بر پشت بام خود دارد و در هر طبقه اش مزرعه ای مسقف است.
البته برای طراحی سیستم آبیاری پیچیده این مزارع عمودی تحقیقات زیادی شده تا بشود هر گونه گیاه و فراورده ای را در این مزارع شیشه ای رشد داد.
ایده مزارع عمودی دستاورد تحقیقات پروفسور دیکسون دسپومیر است که در دانشگاه کلمبیا تدریس و تحقیق می کند.
او و دانشجویانش با الهام گرفتن از گلخانه هایی که در حال حاضر و البته به صورت افقی و روی زمین برای تولید محصولات کشاورزی به کار می روند این ایده را پی گرفته اند و در نهایت به این نتیجه رسیده اند که نیویورک می تواند به زودی صاحب آسمانخراش های سبز شود؛ آسمانخراش هایی که با حذف نیاز به حمل و نقل فراورده های غذایی و کشاورزی ، آلودگی محیط زیست را کاهش می دهند و در عین حال از قیمت این فراورده ها می کاهند.
با این همه از نظر پروفسور دسپومیر این ها تنها منافع آسمانخراش های سبز نخواهد بود.
به گفته او این نوع محصولات به خاطر محفوظ بودن در ساختمان های شیشه ای از معرض مواد شیمیایی در امان خواهد بود و محصول آنها فراورده های طبیعی (ارگانیک) خواهد بود که به طور محلی تولید و مصرف می شود.
انرژی لازم برای این نوع کشاورزی از باطری های خورشیدی نصب شده بر سقف آسمانخراش ها و نیز سوزندان پسمانده های کشاورزی تامین می شود، آب استفاده شده در این سیستم هم بازیافت می شود.
با این همه جواب یک پرسش هنوز مشخص نشده: کشاورزان آمریکایی که به زندگی در مزارع باز و وسیع آمریکا عادت دارند و آن سبک زندگی را می پسندند چطور حاضر می شوند در ساختمانهای شیشه ای بلند کشاورزی کنند؟
آیا پروفسور دسپومیر باید از میان تیم تحقیقاتی خودش کسانی را برای سرپرستی این مزارع شیشه ای تعیین یا تربیت کند؟
|