معلولان نگران نباشند؛ زانوی مصنوعی موتوری به بازار می آید
معلولان نگران نباشند؛ زانوی مصنوعی موتوری به بازار می آید
از دست دادن هر دو پا در حادثه سقوط از کوه هرگز موجب نشد تا خالق نخستین زانوی مصنوعی موتوری جهان خانه نشین شود. پروفسور «هاگ هر» گه پس از سالها تحقیق و پژوهش، ایده های نوینی در فناوری ساخت پروتزهای مصنوعی موتوری ارایه کرده است، در گفتگوی مشروح با خبرگزاری مهر به تشریح جنبه های مختلف این فناوری پرداخته است.
پروفسور هاگ هر رئیس گروه مگاترونیک آزمایشگاه Media دانشگاه MIT در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر گفت : در سال 1982میلادی بود که در جریان یک حادثه دردناک سقوط از کوه هر دو پایم را از دست دادم. آن موقع بود که به فکر طراحی و ساخت مدل های پیشرفته پروتزهای مختلف بدن در ناحیه پا افتادم که نتیجه آن بیش از 10 سال تحقیق و پژوهش در این عرصه از فناوری و ارایه پروتزهای موتوری آن هم برای نخستین بار در جهان بوده است.
استاد برجسته کمیته فناوری و علوم سلامتی MIT-Harvard در ادامه گفت: گرچه در این عرصه از فناوری کاربردی کارهای مشابه زیادی انجام داده ام اما تمرکز اصلی من و تیم متخصص تحت نظرم کار بر روی طراحی و ساخت پروتزهایی از این دست و مخصوص ناحیه پا بوده است.
وی که مقالات متعددی در کنفرانس ها و نشست های مهم بین المللی از جمله کنگره جهانی بیومکانیک، کنفرانس بین المللی پروتزهای پیشرفته، مجمع ملی پزشکی فیزیکی و بازتوانی آمریکا ارایه کرده است، ادامه داد: در آزمایشگاه پیشرفته دانشگاه MIT تمرکز اصلی من و همکارانم بر روی طراحی و ساخت کل قسمت های پا از جمله زانو، انگشتان و ساق بوده است که مشخصه اصلی آن شباهت بی نظیرشان به اعضای انسانی است.
نمایش نخستین زانوی مصنوعی موتوری جهان
توسط پروفسور «هاگ هر»
نویسنده ارشد نشریه معتبر علمی بازتوانی و مهندسی عصبی افزود: در حال حاضر بالغ بر 20 تن از زبده ترین متخصصان طراحی و ساخت پروتزهای پیشرفته و موتوری جهان در کشورهایی نظیر آمریکا، مصر، هند، آلمان، ایرلند و مکزیک زیر نظر مستقیم من کار می کنند و هم اکنون نیز با کشورهایی همچون ژاپن، چین و اروپای شرقی و غربی همکاری های فنی داریم.
وی در خصوص قیمت این اندام مصنوعی برای استفاده عموم گفت: هنوز قیمتی برای آن تعیین نکرده ایم. قرار است که در سال 2008 فروش تجاری آن را در ابعاد محدود آغاز کنیم که ابتدا بازار آمریکا و سپس سایر کشورهای جهان هدف ما هستند.
پروفسور هاگ که یک دهه گذشته را صرف ساخت نسل جدیدی از پروتزهای انسانی کرده است اخیرا این زانوی موتوری را در دانشگاه MIT و در حالی که به پای خود متصل کرده بود، ارایه کرده که با تشویق و استقبال خیره کننده دانشمندان و متخصصان مواجه شد. در ساخت این زانوی موتوری، از موتور باتری خور کوچکی استفاده شده است تا حرکات زانوی طبیعی انسان به هنگام راه رفتن را به خوبی تقلید کند.
صحنه هایی از زندگی پروفسور «هاگ هر»
با اندام های مصنوعی جدید
وی افزود: این فناوری، نخستین پروتز جهان است که عملکردی کاملا مشابه با اندام های انسانی دارد. این پروتز آن قدر قوی است که با استفاده از آن به راحتی بدنم را به جلو رانده و از راه پله ها بالا می روم.
وی که مدرک دکتری خود را در رشته بیوفیزیک از دانشگاه هاروارد کسب کرده است در خصوص ویژگی های این پروتز گفت : با استفاده از این پروتز، افراد انرژی نرمالی را صرف راه رفتن خواهند کرد و احساس خوبی خواهند داشت. امکان حرکت با سرعت های مختلف از دیگر ویژگی های این پروتز است. وجود یک میکروپردازشگر در سیستم داخلی این پروتز از دیگر ویژگی منحصربفرد آن محسوب می شود.
استاد برجسته کمیته فناوری و علوم سلامتی MIT-Harvard با اشاره به تلاش های جهانی در این عرصه نوین و کاربردی گفت: برای دانشمندان و محققان برجسته جهان از جمله متخصصان ایرانی که در این عرصه فعالیت مدام دارند آرزوی پیروزی دارم و به آنها می گویم که فناوری های مورد نیاز برای طراحی و ساخت چنین سیستم های حرکتی وجود دارد و از این رو حتی دانشمندان ایرانی نیز می توانند چنین ایده و مصنوعاتی را خلق کنند.
پرفسور هاگ هر در حال کار با نخستین زانوی مصنوعی موتوری جهان
رئیس گروه مکاترونیک در آزمایشگاه Media دانشگاه MIT در خاتمه گفت: برنامه آتی ما تحقیقات کاربردی در عرصه کاشت ایمپلنت ها در بدن افراد نیازمند برای برخورداری از ترکیب های حرکتی دقیقا مشابه انسان است.
خبرگزاری مهر