ایران در اعتراض به سازمان ملل، آمریکا را به خرابکاری متهم کرد
ایران در اعتراض به سازمان ملل، آمریکا را به خرابکاری متهم کرد

وزارت خارجه ایران اعلام کرده در نامه هایی جداگانه به دبیرکل سازمان ملل متحد، نسبت به اقدامات آمریکا در ایران که به گفته مقامات ایرانی خصمانه است، شدیدا اعتراض کرده است.
در این نامه ادعا شده دولت امریکا با راه اندازی شبکه جاسوسی و اعزام عوامل خود به داخل ایران در تلاش برای اعمال تروریستی و تخریب موسسات جمهوری اسلامی از طریق شیوههای مختلف بوده است.
در ماه های گذشته دولت ایران با دستگیری چند پژوهشگر ایرانی-آمریکایی و یک خبرنگار ایرانی رادیو فردا که به تهران سفر کرده بودند اعلام کرد این افراد به جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی متهمند.
هاله اسفندیاری پژوهشگر موسسه ودرو ویلسون، کیان تاجبخش و علی شاکری و نیز پرناز عظیما از جمله این دستگیرشدگان هستند.
در همین حال روزنامه های نزدیک به دولت ایران جوایز بین المللی را که به برخی روشنفکران و فعالان ایرانی اعطا می شود، "حق العمل برای سرنگونی نظام" تلقی کرده و عملا هر نوع ارتباط فرهنگی و صنفی را با خارج از ایران به عنوان "ارتباط با بیگانه" یا "جاسوسی" محکوم دانسته خواستار منزوی کردن و حتی دستگیری کسانی شده اند که به نظرشان "ستون پنجم دشمن" و عوامل "تهاجم فرهنگی بیگانه" اند.
ایران در این نامه همچنین مدعی شده که آمریکا با مسلح کردن قاچاقچیان مواد مخدر دست به خرابکاری در این کشور می زند.
اگر چه در این نامه تهران به مدارک خود برای اثبات این ادعا اشاره ای نکرده اما بر اساس متن نامه موضوع مسلح کردن قاچاقچیان ایرانی در برخی رسانه های آمریکایی مطرح شده است.
گروهکی که به ادعای مقامات ایرانی با کمک آمریکا مسلح شده در نامه نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گوهک جندالله عنوان شده است.
در پی کشته شدن دست کم 22 تن در حمله مهاجمان مسلح در منطقه تاسوکی در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران، در سال 2006، گروهک جندالله مسئولیت این حمله را پذیرفت.
پس از وقوع این حادثه، مسئولان جمهوری اسلامی، گروه جندالله را دارای گرایش های وهابی و سلفی معرفی کرده و گفتند که این گروه با شبکه القاعده در ارتباط است.
آمریکا هنوز به این اتهامات واکنشی نشان نداده است.
در فوریه سال 2006 نیز وزیر اطلاعات ایران در دولت پیشین، گزارش های برخی از نشریات آمریکایی را که حاکی ازپرواز هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا از آوریل ۲۰۰۴ بر فراز ایران و جمع آوری اطلاعات بودند راتایید کرد.