وزیر سابق دفاع آمریکا: شواهد کافی برای حمله به ایران نداشتیم
وزیر سابق دفاع آمریکا: شواهد کافی برای حمله به ایران نداشتیم
وزیر دفاع سابق آمریکا اعتراف کرد: ایران در حادثه بمب گذاری سال 1996 در یک پایگاه نظامی آمریکا دست نداشته است.
به گزارش یونایتدپرس، "ویلیام پری" با اشاره به حادثه بمب گذاری سال 1996 در پایگاه هوایی آمریکا در خاورمیانه گفت: وی اکنون معتقد است القاعده به جای ایران عامل این حادثه بوده است.
حدود یازده سال پیش بمب گذاری "برج های خبر" در یک پایگاه هوایی آمریکا واقع در عربستان به کشته شدن 19 خدمه آمریکایی انجامید و در پی این حادثه پلیس فدرال آمریکا (FBI)، ایران و سازمان های مرتبط با آن را به دست داشتن در این عملیات تروریستی متهم کرد.
"پری" که در دهه 90 میلادی سمت وزارت دفاع آمریکا را بر عهده داشت، فاش کرد که وی دارای یک طرح اضطراری برای حمله به ایران بود که در صورت اثبات رابطه این کشور با عملیات بمب گذاری به اجرا درمی آمد اما شواهد موجود در آن زمان نتوانست رضایت وی و بیل کلینتون، ریس جمهوری وقت آمریکا برای حمله به ایران را جلب کند.
وزیر دفاع سابق آمریکا که در نشست شورای روابط خارجی در نیویورک سخن می گفت، اظهار داشت: یک طرح اضطراری برای حمله به ایران وجود داشت که طی آن قرار بود شماری از تاسیسات نیروی هوایی و دریایی ایران هدف حمله قرار گرفته و به شدت تضعیف شود.
"پری" افزود: معتقدم که اسامه بن لادن حادثه بمب گذاری "برج خبر" را طرح ریزی کرد، هرچند به آن یقین ندارم اما با نگاهی به گذشته مشخص می شود که القاعده مسئول این حادثه بوده است، در آن زمان بن لادن مظنون تلقی نمی شد و همه مدارک به ایران اشاره داشت.
وزارت دادگستری آمریکا در سال 2001 کیفرخواستی علیه 13 فرد سعودی و یک لبنانی مظنون به بمب گذاری صادر کرد و مدعی شد که این افراد با سازمان حزب الله و ایران در ارتباط بوده اند.
وزیر دفاع سابق آمریکا در این باره گفت: FBI در آن زمان شدیدا معتقد بود که بمب گذاری به دستور ایران صورت گرفته، اما مقامات سعودی سعی در کمرنگ کردن این نظریه داشتند.
وی خاطرنشان کرد: سعودی ها نگران اقدامات بعدی ما بودند، در واقع اگر رابطه ایرانی ها به طور شفاف اثبات می شد من یک طرح اضطراری برای حمله به این کشور داشتم اما این مساله هرگز اثبات نشد و بنابراین ما از حمله برحذر شدیم.
گفتنی است اغلب از حادثه بمب گذاری پایگاه هوایی آمریکا در عربستان به عنوان اولین بهانه دولت بوش برای جنگ با تروریسم یاد می شود.