تندباد گونو به ایران رسید

تندباد گونو به ایران رسید

تندباد شدید موسوم به گونو که از دریای عرب و حوالی کشور هند منشأ گرفته پس از درنوردیدن کشور عمان وارد ایران شده و صدمات و خساراتی به برخی مناطق جنوبی ایران وارد آورده است.

این توفان بعدازظهر امروز (چهارشنبه) به شهرهای کنارک و چابهار در ساحل دریای عمان رسیده و سازمان

تندباد گونو، عکس از خبرگزاری ایسنا
تندباد گونو به مناطق جنوب شرق ایران حرکت کرده است، عکس از خبرگزاری ایسنا
هواشناسی ایران سرعت آن را در این شهرها پنجاه تا شصت کیلومتر در ساعت گزارش کرده و هشدار داده است که بر سرعت آن افزوده می شود.

این توفان با بارش باران نیز همراه است و آن گونه که سازمان هواشناسی ایران اعلام کرده تا دو روز ادامه خواهد داشت.

با رسیدن تندباد گونو به ایران سطح آب دریای عمان در حال بالا رفتن است و سلخل نشینان با تخلیه منازل مسکونی خود به ارتفاعها، بویژه داخل محدوده منطقه آزاد تجاری و صنعتی که از سطح دریا بالاتر بنا شده پناه برده اند.

برق شهر چابهار و منطقه آزاد این شهر قطع شده و گزارش شده که مردم برای تهیه موادغذایی و نان به فروشگاهها و نانواییها هجوم برده اند.

مسقط
شهرهای شرقی عمان شاهد خیزش امواج و آب گرفتگی مناطق پست ساحلی بوده است

ستاد حوادث غیرمترقبه اقداماتی در جهت توزیع نان و آب آشامیدنی به صورت بسته بندی شده بین مردم انجام می دهد و آن گونه که در گزارشها آمده، برخی از مردم برای در امان ماندن از توفان در داخل خودروها پناه گرفته اند و کسانی که خودرو ندارند به بازارها و دانشگاهی که در منطقه آزاد چابهار قرار دارد پناه برده اند.

ورود تندباد گونو به ایران قبلاً پیش بینی شده، اقداماتی برای مقابله با پیامدهای آن از پیشتر آغاز گردیده و تردد کشتیها و قایقها در دریای عمان، تنگه هرمز و بخشهای شرقی خلیج فارس متوقف شده بود.

در استان سیستان و بلوچستان، با بستن مدارس دانش آموزان را به مناطق مرتفع انتقال داده بودند.

بنابر اطلاعیه ای که ستاد حوادث غیرمترقبه ایران اعلام کرده، تندباد گونو بخشهایی از استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان را در جنوب ایران تحت تأثیر قرار می دهد.

به سبب نزدیک شدن غیر معمول توفان حاره‌ای (گونو‪ (Gonu‬ازدریای عمان به سوی سواحل ایران، شدت وزش باد بیش از ‪ ۳۰‬متر بر ثانیه یا ‪ ۱۱۰‬کیلومتر در ساعت پیش‌بینی می‌شود.

بارش‌های شدید رگباری همراه با رعد و برق و مواج بودن دریای عمان و تنگه هرمز ازاوایل امروز چهارشنبه تا پنج شنبه برای شهرهای ساحلی استان سیستان و بلوچستان و شهرهای ساحلی شرق استان هرمزگان نیز از دیگر موارد است.

ارتفاع موج در مناطق یاد شده به ‪ ۴‬تا ‪ ۵/۵‬متر می‌رسد که خطر آب گرفتگی مناطق پست ساحلی را در پی خواهد داشت.

این سایت درباره نحوه تشکیل توفان حاره‌ای نوشته است : این توفان در عرض‌های نزدیک استوا در روی آب‌های اقیانوس هند که دمای آن بیشتر از ‪۲۶‬ درجه سلسیوس است تشکیل شد.

سرعت آن بین ‪ ۱۵۰‬تا ‪ ۲۰۰‬کیلومتر بر ساعت بوده و از مبدا تشکیل به‌سوی غرب حرکت کرده و در حین حرکت به سوی غرب از جنوب هندوستان وارد مرحله سیکلون حاره‌ای می‌شود.

این ستاد اعلام کرد: در اخطاریه‌های بعدی چگونگی تغییر جهت حرکت این توفان به اطلاع هم‌میهنان خواهد رسید.

تندباد گونو که شدیدترین تندباد ثبت شده در شبه جزیره عربستان از سال 1945 توصیف شده، پیش از رسیدن به ایران مناطق شرقی سلطان نشین عمان را درنوردید و زندگی عادی در تعدادی از شهرهای این مناطق را بشدت مختل کرد.

سرعت تندباد که هنگام حرکت از فراز دریای عرب حدود 230 کیلومتر در ساعت تخمین زده می شد با رسیدن به عمان کاهش یافت و مقامات سازمان هواشناسی عمان، سرعت آن را بین 120 تا 180 کیلومتر در ساعت تخمین زدند.

دولت عمان به ساکنان نواحی ساحلی این کشور دستور داد به مناطق دور از ساحل عزیمت کنند و برخی مناطق کم ارتفاع، از جمله جزیره مسیره در غرب دریای عرب، تخلیه شد و ساکنان آنها به سایر نقاط انتقال یافتند.

به ساکنان مسقط، پایتخت عمان که شهری ساحلی است نیز دستور داده شد تا در خانه های خود باقی بمانند و با ورود تندباد، برق خانه خود را به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی قطع کنند.

ساختمانهای مدارس به عنوان مراکز اسکان موقت ساکنان مناطق آسیب پذیر و سرپناه برای آسیب دیدگان احتمالی گردباد تعیین شد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.