رأی دانشگاهیان بریتانیا به بررسی تحریم اسرائیل
رأی دانشگاهیان بریتانیا به بررسی تحریم اسرائیل
در صورت تصویب نهایی، دانشگاهیان بریتانیایی در کنفرانس های اسرائیلی شرکت نخواهند کرد |
در کنگره سالانه اتحادیه دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی بریتانیا (UCU)، این اتحادیه موظف شد "پیامدهای اخلاقی" ادامه رابطه با دانشگاه های اسرائیلی را مورد برررسی قرار دهد.
بیانیه تصویب شده، اسرائیل را به دلیل "محروم کردن فلسطینیان از حق آموزش" محکوم می کند، اما مخالفان این طرح می گویند تحریم اسرائیل به آنها در رسیدن به هدفشان کمکی نخواهد کرد.
دولتهای بریتانیا و اسرائیل این اقدام را محکوم کرده اند.
پیش از تصویب این طرح، سالی هانت، دبیرکل اتحادیه دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی بریتانیا، از نمایندگان دانشگاه ها که در کنگره سالانه حاضر بودند خواست که به بررسی پیشنهاد تحریم رأی ندهند.
خانم هانت همچنین گفته بود فکر می کند بیشتر اعضا به این طرح رأی نخواهند داد. اما پیش بینی او درست از آب درنیامد.
در این پیشنهاد آمده است که "انفعال یا بی طرفی" در مواجعه با واقعیت اشغال در اسرائیل "غیرقابل قبول" است.
پیشنهاد تصویب شده، شعبه های اتحادیه را ملزم می کند که تحریم مؤسسات آموزشی اسرائیل را بررسی کنند.
تام هیکی، استاد فلسفه دانشگاه برایتون و پیشنهاد دهنده طرح، اشغال سرزمین های فلسطینی به دست اسرائیلی ها را "وحشیانه" خوانده است. او می گوید: "ما باید در این مورد چه کار کنیم؟ آیا باید رویمان را برگردانیم؟ اگر این کار را بکنیم، شریک جرم هستیم."
سالی هانت، دبیر کل UCU، پیش بینی کرده بود بیشتر اعضا به این طرح رأی نخواهند داد |
اما آنهایی که مخالف این اقدام هستند می گویند که تحریم دانشگاه های اسرائیل کمکی به بهتر شدن وضعیت فلسطینی ها نمی کند.
استیون دزموند، نماینده دانشگاه تیمز ولی، می گوید این تحریم کمکی به پیشبرد راه حل دو دولت مستقل اسرائیلی و فلسطینی نمی کند.
بسیاری از حامیان این اقدام، آن را با تحریم تیم های ورزشی آفریقای جنوبی در اواخر دهه 1980 مقایسه می کنند.
مایک کاشمن، نماینده مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن (LSE) می گوید: "دانشگاه های اسرائیلی، مثل تیم های راگبی آفریقای جنوبی، نماد هویت ملی هستند."
'تفاوت های فاحش'
فیلیپ مارفلیت، نماینده دانشگاه شرق لندن، می گوید او مخالف تحریم بوده، اما در اثر سفر به منطقه و دیدار از دانشگاه های اسرائیلی و دانشگاه های سرزمین های اشغالی نظرش عوض شده است.
به گفته او در حالی که دانشگاه های اسرائیلی به خوبی مشغول کار بودند، دانشگاه فلسطینی ای که او از آن دیدار کرده، به دلیل بازداشتها و حملات متوالی نیروهای اسرائیلی، 51 هفته متوالی تعطیل بوده است.
آقای مارفلیت تفاوت بین دانشگاه های اسرائیلی و فلسطینی را فاحش توصیف می کند و می گوید: "هزینه آزادی آکادمیک اسرائیل، نقض ابتدایی ترین آزادی های آکادمیک دانشجویان فلسطینی است."
در جریان رأی گیری، 158 نماینده به این پیشنهاد رأی مثبت و 99 نفر رأی منفی دادند.
به این ترتیب در شعبه های اتحادیه در سراسر بریتانیا بحث های گسترده ای در مورد این پیشنهاد انجام خواهد شد، و برای تحریم رسمی در کنفرانس سال آینده اتحادیه، رأی گیری خواهد شد.
این تحریم می تواند شامل خودداری دانشگاهیان بریتانیایی از شرکت در کنفرانس های اسرائیلی یا فرستادن مقالات علمی به مجلات اسرائیلی باشد.
بعید است این تحریم، ممنوعیت حضور دانشگاهیان اسرائیلی در دانشگاه های بریتانیا را نیز شامل شود.