راهپیمایی ششصد کیلومتری پناهجویان افغان در نروژ

راهپیمایی 'ششصد کیلومتری' پناهجویان افغان در نروژ

گروهی از پناهجویان افغان در نروژ، در یک حرکت نمادین و در اعتراض به وضعیت خود در این کشور، صدها کیلومتر راهپیمایی کردند.
پناهجویان معترض افغان در نروژ
شرکت کنندگان در این راهپیمایی طولانی، افغانهایی هستند که درخواست اقامت آنها در نروژ رد شده است

این گروه از پناهجویان که به آنچه سیاست سختگیرانه دولت نروژ نسبت به پناهندگان افغان و ادامه فشار پلیس این کشور مبنی بر اخراج اجباری این پناهجویان خوانده شده، اعتراض داشتند دست به یک راهپیمایی طولانی و مسالمت آمیز زده اند.

گفته می شود طول مسیر راهپیمایی این پناهجویان معترض، ششصد کیلومتر در داخل خاک نروژ است.

معترضین شرکت کننده در این راهپیمایی، اکثرا جوانانی اند که یا به درخواست پناهندگی شان جواب منفی داده شده و یا افراد بلا تکلیفی هستند که بیش از سه ـ چهار سال می شود که سرنوشت اقامت شان در نروژ نامعلوم است.

حمایت گروههای نروژی

پناهجویان معترض افغان در نروژ
پناهجویان معترض می گویند ششصد کیلومتر راهپیمایی خواهند کرد

این حرکت پناهجویان افغان مورد استقبال و حمایت گروههای اجتماعی و ضد تبعض نژادی نروژ، نهادهای مدافع پناهندگان و حقوق بشر، مجامع مذهبی نروژ و برخی از احزاب سیاسی، از جمله حزب چپ که یکی از احزاب عمده عضوائتلاف دولت فعلی نروژ است، قرار گرفته است.

راهپیمایان قصد دارند ظرف یک ماه، یک مسیر طولانی ششصد کیلومتری را از شهر تروند هایم در شمال نروژ تا اسلو پایتخت این کشور، با پای پیاده طی کنند.

آنها می خواهند با این حرکت خود، توجه مردم نروژ، رسانه ها، سازمانهای مدافع حقوق بشر و نهادهای حامی پناهندگان را به وضعیت پناهندگان بی سرنوشت و آنچه ادامه اخراج اجباری آنها خوانده می شود، جلب کنند.

راهپیمایان می گویند که در مسیر راه با استقبال و پذیرایی مردم محل قرار گرفته و مردمان بومی هر منطقه با تهیه غذا و محل استراحت و خواب شبانه، همکاری و حمایت خود را از آنها ابراز می می کنند.

قراداد سه جانبه و اعتصاب غذا

پناهجویان معترض افغان در نروژ
دولت نروژ به اخراج پناهجویانی که درخواست اقامت آنها رد شده، ادامه می دهد

راهپیمایان معترض می گویند دولت نروژ به تعهدات سال گذشته خود با آنان عمل نکرده است.

سا ل گذسته، دولت نروژ با استناد به قرارداد سه جانبه ای که در تاریخ 10 آگست سال 2005 با نظارت کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، با دولت افغانستان مبنی بر بازگرداندن افغانها به کشور شان بسته بود، اعلام کرد نزدیک به دو هزار نفر از پناهجویان افغان را که در خواست پناهندگی شان رد شده است، از 26 ماه می همین سال بصورت گروهی به افغانستان باز خواهند گرداند.

به دنبال آن بیش از صد تن از پناهجویانی که در معرض اخراج اجباری قرار داشتند، در اعتراض به این قرارداد و اجرای آن از سوی دولت نروژ، بتاریخ 26 ماه می 2006 دست به اعتصاب غذایی یک ماهه در اسلو زدند.

دولت نروژ در آن زمان، تحت فشار گروههای مدافع حقوق بشر و سازمانهای حامی پناهندگان وعده هایی را به پناهجویان اعتصاب کننده سپرد تا آنها به اعتصاب خود پایان دهند. این وعده ها شامل بررسی مجدد و انفرادی پرونده های رد شده پناهجویان افغان و دادن امکان اقامت مجدد زندگی به آنها بود.

پناهجویان معترض افغان در نروژ
راهپیمایان می گویند به اخراج افغانها از ایران نیز اعتراض دارند

اخیراً برخی مطبوعات نروژ گزارش دادند که پلیس، بدون در نظر گرفتن وعده های داده شده از سوی وزیر کار و امور اجتماعی، به اخراج اجباری پناهجویان اقدام کرده طی یکسال اخیر بیش از 150 پناهجو توسط پلیس دستگیر شده و به افغانستان باز گردانده شده اند.

ادعاهایی مطرح شده که برخی از پناهجویان رد شده، توسط پلیس نروژ دستگیر شده و پس از چند روز بازداشت، به صورت گروهی به افغانستان باز گرداننده شده اند.

راهپیمایان معترض می گویند آنها در عین حال می خواهند با این حرکت خود همچنین می خواهند نسبت به اخراج گروهی مهاجران افغان از ایران نیز اعتراض کنند.

این افراد معتقدند که شرایط امنیتی و اقتصادی افغانستان، برای بازگشت پناهجویان افغان مناسب نیست.

اخراج پناهجویان افغان از کشورهای مختلف، به ویژه ایران، در حالی صورت می گیرد که دولت افغانستان می گوید به خاطر اخراج دسته جمعی مهاجرین با یک بحران انسانی روبرو شده است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.