چه شد که «ظریف» دیپلمات شد؟
چه شد که «ظریف» دیپلمات شد؟
جواد ظریف نماینده ایران در سازمان ملل در بسیاری از دانشگاههای نیویورک و همینطور گردهمایی های سیاسی ، اجتماعی و عمومی این شهر شرکت کرده است.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری «انتخاب»،، ظریف از کشوری است که از سال 1358 روابط سیاسی با امریکا نداشته است و او دیپلماتی است که مقامات امریکایی تحرکات او را به ناحیه ای به شعاع نزدیک به سی و پنج کیلومتر در نیویورک محدود کرده اند. ظریف 47 ساله بیشتر سالهای دوران بزرگسالی اش را در امریکا گذرانده است و به زبان انگلیسی هم تسلط کامل دارد. وی از دانشگاه سان فرانسیسکو مدرک گرفته است و از دانشگاه دنور هم مدرک دکترا اخذ کرده و پسرش و دخترش نیز که در امریکا به دنیا امده اند در این کشور سرگرم تحصیل هستند.
اگر چه ظریف لباس مردان مسلمان یعنی پیراهن بدون یقه و بسته و بدون کراوات می پوشد و با زنان هم دست نمی دهد ولی هنگام صحبت با دیگران خودمانی و مهربان است و سعی می کند با مخاطب خود گرم بگیرد و سخنانش توام با لبخند باشد. او این روش را با ابزاری ارتباطی مانند ویدیو و کنفرانس تلفنی و وب سایتهای اینترنتی توام کرده تا بتواند بر روابط امریکا_ ایران تاثیر گذار باشد. با این حال وی نماینده کشوری است که با غرب برسر برنامه هسته ای اش رو در رو بوده است و محمود احمدی نژاد رئیس جمهورش اعلام کرده اسرائیل باید از نقشه جهان حذف شود و درباره واقعیت هولوکاست نیز باید از نو ارزیابی کامل شود.
دیمیتری کاسایمز مدیر مرکز مطالعات نیکسون در امریکا درباره ظریف می گوید " برای هر دیپلماتی ایجاد توازن بین دفاع از دولتش و دوری از مواردی که قابل دفاع نیست کاری است بس دشوار ولی به نظر می رسد که ظریف توانسته از عهده اینکار براید". ظریف کاملا تصادفی به سمت نماینده ایران در سازمان ملل برگزیده شده حادثه ای که وی ان را به اداره مهاجرت و تابعیت امریکا مربوط می داند.
وی در خانواده ای بدنیا امد که در تهران کارهای تجاری می کردند و همسر او نیز از خانواده ای است که دارای اراضی زیادی بودند و بخشی از این اراضی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال1357 از دست رفت. اما نه خانواده او و نه خانواده همسرش خود را درگیر امور سیاسی نکردند. ظریف در سال 1354 به امریکا رفت تا به تحصیل بپردازد.
ظریف خود را برای اغاز دوره تدریس در ایران اماده می کرد و می خواست دبیر شود ولی وقتی که در سال 1985 امتحان دوره دکترایش را در دنور می داد اداره مهاجرت و تابعیت امریکا دیگر ویزای وی را تجدید نکرد و ادامه تحصیلات وی در هاله ای از ابهام فرورفت. اما او مصر بود برای تکمیل تحصیلاتش در امریکا بماند.
پس به نیویورک رفت تا در انجا سمتی را در سفارت ایران برعهده بگیرد. او سه سال را صرف تکمیل دوره دکترایش کرد و تا تکمیل این دوره هم در سفارت ماند و دولت ایران هم دریافت وی شخص با ارزشی است و از وی خواست تا به وزارت خارجه ملحق شود. بنابراین ظریف به یک دیپلمات مبدل شد. ظریف گهگاه به حمایت از گفته های رئیس جمهور ایران برامده است نظیر اینکه احمدی نژاد وقوع هولوکاست را زیر سوال نمی برد بلکه فقط می گوید فلسطینی ها نباید تاوان ان را بدهند و فلسطینی ها با این جنایت ارتباطی نداشته اند.
ظریف می گوید این جنایتی است که باید محکوم شود و هرگز نباید شاهد تکرار ان باشیم. درباره عراق هم ظریف گفته است دولت امریکا مدارک و شواهدی را جعل کرده است تا به دروغ نشان دهد ایران اسلحه و بمب به عراق ارسال می کند.
ظریف در خصوص بن بست هسته ای ایران می گوید طی دو سالی که تهران با تعلیق غنی سازی موافقت کرد غرب از مذاکره با ایران خودداری کرده است و تهران به ثمربخش بودن مذاکره دیگر اعتقادی ندارد. گزارشها حاکی است که تندرو ها در ایران به ظریف با سوئ ظن نگاه می کنند. ظریف خود می گوید" بعضی اظهارات مرا نامناسب می دانند و به ان خرده می گیرند و مرا بیش از حد انعطاف پذیر توصیف می کنند.