کنفرانس بزرگ تغییرات جوی در بانکوک

کنفرانس بزرگ تغییرات جوی در بانکوک

کارشناسان ارشد از صد و بیست کشور در همایشی بین المللی درباره تغییرات آب و هوا در بانکوک شرکت کرده اند تا راههای مبارزه با گرمایش زمین، به گونه ای که روند اقتصادی کشورها را مختل نکند، بررسی و پیشنهاد کنند.
اعتراض
مدافعان محیط زیست نیز در محل برگزاری کنفرانس آب و هوا گرد آمده اند

هدف این گردهمایی که در پایتخت تایلند برپا شده و سومین نشست هیئت همکاری های بین دولتی سازمان ملل متحد برای مبارزه با تغییرات جوی (IPCC) در سال جاری است، تعیین روش های کاهش گازهای گلخانه ای و هزینه آن اعلام شده است.

در بیانیه این همایش که قرار است روز جمعه (4 مه) منتشر شود و بی بی سی نسخه ای از آن را به دست آورده، می گوید اگر کشورها سیاست های اعلام شده برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای را فورا به اجرا درآورند روند صعودی گرمایش زمین تا سال 2030 متوقف می شود.

مدافعان محیط زیست استدلال می کنند که هرچند مبارزه با تغییرات نامطلوب جوی نیاز به سرمایه زیادی دارد، اما از هزینه های بعدی ناشی از اقدام نکردن در این زمینه بسیار کمتر است.

دلایل "قانع کننده" برای تغییر

دست کم 400 دانشمند و کارشناس از حدود 120 کشور در سومین نشست "هیئت همکاری های بین دولتی سازمان ملل" (IPCC)، مهم ترین هیئت این سازمان برای مبارزه با گرمایش زمین، شرکت دارند.

این هیئت در دو گزارش قبلی خود هشدار داده بود که زمین به طور نگران کننده ای گرم شده و تقریبا تردیدی نیست که انسان مسبب این وضعیت بوده است.

راجندرات پاچوری
رییس هیئت همکاری های بین دولتی سازمان ملل می گوید دلایل علمی نشان می دهد انسان باعث گرمایش بی رویه زمین شده است

در این گزارشها پیش بینی شده بود که گرمایش شدید جو عواقب سختی، از جمله خشکسالی، سیل، توفان، موج گرما و بالا آمدن سطح آب دریاها در بر دارد.

سومین گزارش که قرار است روز جمعه (4 مه) منتشر شود، راههای کاهش گازهای گلخانه ای و تاثیر آن بر اقتصاد جهان را تواما اعلام خواهد کرد.

"اوگونلاده دیویدسون"، یکی از روسای نشست بانکوک، به خبرنگاران گفت: "ما امیدواریم که تا روز جمعه اعلام کنیم که کارشناسان شرکت کننده در این گردهمایی توانسته اند به حل معضل تغییرات آب و هوا کمک کنند."

"راجندرات پاچوری"، رییس هیئت همکاری های بین دولتی سازمان ملل، گفت: "دلایل علمی برای مقابله با گرم شدن زمین یقینا قانع کننده است و باید در این ارتباط اقدام کرد."

این که این اقدامات چه خواهد بود و هزینه آن چقدر است، موضوع اصلی این گردهمایی است که در پشت درهای بسته صورت می گیرد.

ِیکی از موضوعات اصلی در این گفتگوها، "خرید و فروش ظرفیت تولید دی اکسید کربن" میان کشورهاست. "خرید و فروش کربن"، مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را وادار می کند که بهای آلوده کردن جو را بپردازند.

سندی که قرار است روز جمعه منتشر شود، راههای متعدد مهار آلودگی جو را ارائه می دهد. جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان ها در کشورهای در حال توسعه، بهبود روش کشت و زرع و همچنین کاهش جنگل زدایی از جمله این روش هاست.

دولت ها و سازمان های بین المللی با استفاده از یافته های این گزارش می توانند برنامه های مبارزه با تغییرات جوی خود را تنظیم کرده و به اجرا درآورند.

نتایج به دست آمده از این گزارش، نقش کلیدی در مذاکرات "پیمان کیوتو" که قرار است در ماه دسامبر در جزیره تفرحی بالی اندونزی برگزار شود، ایفا خواهد کرد.

این گزارش همچنین در نشست رهبران کشورهای صنعتی جهان (گروه هشت) در مورد تغییرات جوی در ماه ژوئن سال جای مطرح خواهد شد.

چهارمین گزارش نیز در ماه نوامبر منتشر می شود که همه یافته ها را جمع بندی و خلاصه خواهد کرد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.