درگیری در پلی تکنیک برسر 'نشریات توهین آمیز'

درگیری در پلی تکنیک برسر 'نشریات توهین آمیز'

توزیع نشریاتی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران که گروهی از دانشجویان مندرجات آنها را 'توهین آمیز' دانسته بودند، منجر به درگیری دانشجویان بسیجی و اعضای انجمن اسلامی این دانشگاه و لغو مجوز انتشار همه نشریات دانشجویی این دانشگاه از سوی مسئولان شده است.
تجمع در دانشگاه پلی تکنیک تهران
هواداران بسیج دانشجویی و اعضای انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر مقابل دفتر رئیس دانشگاه تجمع کردند

دانشجویان بسیجی می گویند در چهار نشریه دانشجویی منتسب به انجمن اسلامی این دانشگاه مطالب و کاریکاتوری توهین آمیز منتشر شده و مسئولان این نشریات باید اخراج شوند، اما اعضای انجمن اسلامی و گردانندگان نشریات دانشجویی دانشگاه امیرکبیر می گویند آنچه به عنوان نشریات تحت اداره آنها توزیع شده 'تقلبی' است و با 'سوء استفاده از نشان (لوگو)' نشریه اصلی چاپ شده تا "مانع چاپ هر نشریه‌ ای در دانشگاه شود."

بنا به گزارش ها، تقابل این دو گروه که ظهر دوشنبه سی ام آوریل (دهم اردیبهشت ماه) به نشانه اعتراض و با عنوان 'تحصن آرام' در برابر دفتر رئیس دانشگاه گردآمده بودند، در برهه ای به خشونت کشیده شد و درگیری فیزیکی طرفین را در پی داشت.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) و فعالیت های دانشجویی آن در سال های اخیر عموما خبرساز بوده است. پاییز سال گذشته، سخنرانی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، در این دانشگاه برای مدتی با اعتراض برخی دانشجویان که عکس های وی را آتش زده و شعار 'مرگ بر دیکتاتور' سر داده بودند، به تشنج کشیده شد.

 در این نشریات توهین‌ به مبانی دینی و حکومتی صورت گرفته ... ما در حال نامه‌ نگاری با مراجع قم و پیگیری از طریق دفتر آیت ‌الله هاشمی شاهرودی [رئیس قوه قضائیه] هستیم تا این افراد به اشد مجازات برسند و حتما از دانشگاه اخراج شوند
 
محمد مهدی موسوی، مسئول بسیج دانشجوی دانشگاه امیرکبیر

به گفته عبدالله مؤمنی، از اعضای دفتر تحکیم وحدت، مدیریت امور فرهنگی دانشگاه امیرکبیر در پی این وقایع و توزیع این نشریات که حاوی 'کاریکاتور بالاترین شخصیت سیاسی نظام جمهوری اسلامی بود'، دستور لغو مجوز همه نشریات داخل دانشگاه را صادر کرده و از ریاست دانشگاه خواست با دانشجویان خاطی برخورد کند.

به گفته وی تا کنون برخوردی با دانشجویان صورت نگرفته است، اما گردانندگان نشریات دانشجویی بیم آن دارند که این ماجرا دستاویزی برای برخوردهای بعدی و محدود کردن فعالیت های فرهنگی در دانشگاه منجر شود.

آنطور که از گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، و گفته شاهدان بر می آید، محتوای نشریات به برخی 'مقدسات اسلامی' و همچنین رهبر جمهوری اسلامی اشاره داشته و روی برگه هایی با نشان چهار نشریه دانشجویی سحر، ریوار، آتیه و سرخط چاپ شده بوده است.

 اقدام از پیش برنامه ‌ریزی شده برخی تشکل‌ ها ... پس از پخش نشریات جعلی در دانشگاه و جوسازی آنان که خواستار اخراج مدیران مسوول نشریات شده ‌اند، آشکارا حاکی از یک پروژه امنیتی برای برخورد با فعالان دانشجویی است
 
بیانیه گردانندگان چهار نشریه دانشجویی سحر، ریوار، آتیه و سرخط

ایسنا به نقل از محمد مهدی موسوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر نوشته است که در این نشریات "توهین‌ هایی به مبانی دینی و حکومتی صورت گرفته" و افزوده که دانشجویان بسیجی 'در حال نامه ‌نگاری با مراجع قم ... و رئیس قوه قضائیه' هستند تا "این افراد به اشد مجازات برسند و حتما از دانشگاه اخراج شوند."

این در حالی است که به گزارش ایسنا، مدیران مسئول چهار نشریه سحر، ریوار، آتیه و سرخط در بیانیه ای نشریات پخش شده با این نام ها در روز دوشنبه را 'کاملا جعلی' خوانده و تاکید کرده اند که مطالب منتشره در آنها هیچ ارتباطی با ایشان نداشته و مورد تاییدشان نیست.

این خبرگزاری همچنین به نقل از بیانیه گروهی دیگر از دانشجویان نوشته است: "شروع این پروژه نشانگر آن است که این بار با یک خودزنی کوچک می‌ خواهند ریشه هر منتقدی را از جای برکنند."

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.