آمار بدست آمده از 350 هزار فرد انگلیسی، بیانگر این واقعیت است که نیمی از جمعیت این کشور هیچ نوع حرکت ورزشی یا فعالیت فیزیکی انجام نمی دهند.
از هر پنج فرد بزرگسال در انگلستان، تنها یک نفر برنامه استاندارد پیشنهاد شده برای حداقل تحرک، یعنی 30 دقیقه ورزش، سه روز در هفته را رعایت می کند. جالب است بدانیم که اکثر آنها نیز از افراد متمول سفید پوست ساکن جنوب شرق این کشور هستند. ساکنان جزیره سیلی (Scilly) در زمره پرتحرک ترین افراد انگلستان به شمار می روند و ساکنان مناطقی که مسابقات المپیک در آنها برگزار می گردد، مانند نیوهام (Newham) از کم تحرک ترین افراد این کشور هستند.
آمار بدست آمده سبب نگرانی مسئولین و کارشناسان تربیت بدنی این کشور گردیده است. ریچارد کابورن (Richard Caborn) مسئول تربیت بدنی این کشور در این باره اظهار داشته : "نتایج بدست آمده کاملا ناامید کننده است. در طول دهه گذشته ما رقمی معادل 3 میلیارد دلار از بودجه همگانی را صرف گسترش امکانات ورزشی در سراسر انگلستان نموده ایم تا تسهیلات لازم را با هزینه ای اندک در اختیار کلیه ساکنان کشور قرار دهیم."
او می افزاید : "این کاری بود که از دست مسئولان بر می آمد، از این مرحله به بعد وظیفه تک تک افراد است که مسئولیت سلامت و تناسب اندام خود را به عهده بگیرند."
دان فاستر (Don Foster) سخنگوی لیبرال دموکرات ها، معتقد است به جای آمارگیری بهتر است اقدامات عملی در این زمینه انجام پذیرد، در بیانات او آمده است : "هزینه انجام شده برای این تحقیقات آماری - که از وجوه نقد شرکت کنندگان در لاتاری بدست آمده - حدود 6 میلیون دلار است. چنین رقمی برای برگزاری 100 مسابقه فوتبال یا پرداخت هزینه 360 هزار نفر جهت شرکت در کلاس های ورزشی دو هفته ای، کافی به نظر می رسد."
به گفته یکی از مسئولان تربیت بدنی این کشور : "در سال 1998 در آمد حاصله از ورزش در این کشور 397 میلیون دلار بوده و امروز این رقم به 264 میلیون دلار نزول کرده است. همانگونه که انتظار می رفت تحقیقات آماری بدست آمده نیز تاکیدی بر این امر است."
سخنگوی مرکز قلب انگلیس در این باره معتقد است : "ورزش و فعالیت فیزیکی تاثیر بسزایی بر سلامت عمومی افراد جامعه دارد و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد."
او می افزاید : "ما پیشنهاد می کنیم هر فرد فعالیت بدنی متناسب با شرایط خود را انجام دهد، تنها واقعیتی که همواره مردم باید به خاطر داشته باشند این است که هیچ فردی برای شروع فعالیت بدنی پیر نیست و هیچ زمانی برای تبدیل شدن به یک شخص فعال دیر نیست." این مرکز 30 دقیقه ورزش ملایم را پنج روز در هفته به افراد پیشنهاد می کند.
سخنگوی سازمان جهانی مبارزه با چاقی مفرط در این باره می گوید : "شواهد نشان داده که انجام برنامه های ورزشی طولانی مدت برای افراد بسیار مشکل است، تعداد کثیری از اشخاصی که مشکل چاقی دارند، معمولا از رفتن به باشگاههای ورزشی و شرکت در رقابت ها سر بار می زنند. به عقیده من ما باید تحرک روزانه افراد مانند پیاده روی و بالا رفتن از پله ها را افزایش دهیم."
آمار نشان داده، پیاده روی رایج ترین ورزش عمومی در انگلیس است. بیش از 8 میلیون نفر از افراد بالای 16 سال در این کشور، رقمی معادل 20 درصد کل افراد در این سن، چهار روز در هفته حداقل 30 دقیقه به طور تفریحی پیاده روی می کنند."
شنا دومین ورزش رایج در این کشور است، 5.6 میلیون نفر به آن می پردازند.
شرکت در کلاس ها و باشگاههای ورزشی، مقام سوم را داراست. دوچرخه سواری و فوتبال نیز ورزش هایی هستند که به ترتیب رده های بعدی را به خود اختصاص داده اند.
درک مپ (Derek Mapp) ریاست تربیت بدنی کشور انگلیس در این مورد اظهار داشته : "آمار اعلام شده زنگ خطری است برای عموم افراد جامعه. اولین قدم برای حل مشکل، آگاهی از عمق این فاجعه بود."
مسئولان تربیت بدنی این کشور از آمار به دست آمده جهت بررسی مناطقی که به امکانات و تسهیلات ورزشی بیشتری نیازمندند، استفاده می کنند.