انتشار نخستین عکس های سه بعدی از خورشید

انتشار نخستین عکس های سه بعدی از خورشید

آژانس فضایی آمریکا، ناسا، نخستین عکس های سه بعدی از خورشید را منتشر کرده است.
خورشید (ناسا)
برای درک عمق عکس به عینک های ویژه نیاز است

این عکس ها با کمک داده های جمع آوری شده توسط دو مدارگرد موسوم به "استریو" که در ماه اکتبر پرتاب شده بود تهیه شده است.

تصاویر تازه از خورشید درک دانشمندان از فیزیک منظومه شمسی را بهبود خواهد بخشید و توانایی آنها برای مدل سازی و پیش بینی "وضعیت آب و هوا در فضا" را افزایش خواهد داد.

رویدادهای انفجاری در سطح خورشید که میلیاردها تن ذرات باردار را راهی زمین می کند و باعث اختلال در شبکه های برق و ماهواره ای می شود، از نگرانی هایی است که پیش بینی تحولات خورشید را لازم می آورد.

این پدیده که "فوران انبوه تاج خورشیدی" یا "سی ام ای" (coronal mass ejection) نام دارد همچنین می تواند برای فضانوردان خطرناک باشد.

"سی ای ام" انفجاری از مواد گازی و ذرات باردار به داخل فضا است که از نقطه ای در کورونا یا همان تاج یا پوسته بیرونی خورشید فوران می کنند. این فوران ها به لکه های خورشیدی مربوط هستند.

"استریو" یک ماموریت بین المللی به رهبری ناسا و آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز در ایالت مریلند است.

بریتانیا نقشی عمده در این پروژه دارد و کلیه سیستم های عکاسی فضاپیما را فراهم کرده است. این کشور همچنین یک تصویربردار هلیوسفری برای هر ماهواره تحویل ناسا داده است.

مدارگردهای دوقلوی "استریو" تازه ترین ورودی های صف بلندی از تلسکوپ های خورشیدی هستند اما توانایی تصویربرداری سه بعدی آنها توانایی چشمگیر تازه ای در زمینه کاوش پدیده های خورشیدی فراهم می کند.

این دو مدارگرد از زمان پرتاب سال گذشته در دو موقعیت دور از هم قرار گرفته اند: یکی در برابر زمین روی خط سیر کره دور خورشید و دیگری در پشت زمین.

نقطه قوت ماموریت، وجود فاصله میان دو ماهواره است. همانطور که فاصله اندک میان دو چشم انسان به درک عمق کمک می کند، فاصله این دو ماهواره به آنها امکان ایجاد عکس های سه بعدی را می دهد.

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.