پیشنهاد احمدی نژاد برای مذاکره مستقیم با جرج بوش

پیشنهاد احمدی نژاد برای مذاکره مستقیم با جرج بوش

محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه پیشنهاد کرد با جرج دبلیو بوش همتای امریکایی اش مذاکره کند.

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری «انتخاب»، آسوشیتدپرس در واکنش به این خبر نوشت: این امر پیشنهاد شگفت اوری از جانب رئیس جمهور تندروی کشوری است که در مورد برنامه هسته ای مورد مناقشه اش و همچنین دخالتش در عراق با واشنگتن اختلاف دارد.

احمدی نژاد اعلام کرد ، سال گذشته من برای یک مناظره تلویزیونی در مورد مسائل جهانی با جناب اقای بوش ابراز امادگی کردم. و حالا ما اعلام می کنیم که من اماده مذاکره با او در مورد مسائل دوجانبه و همچنین مسائل منطقه ای و بین المللی هستم.

رئیس جمهور ایران مشخص نکرد او می خواهد در چه مواردی با بوش مذاکره کند اما اظهار داشت این مذاکرات باید با حضور رسانه ها برگزار شود. دولت بوش اعلام کرد امریکا پیشتر پیشنهاد مذاکره با ایران را مطرح کرده بود.

گوردون جان درو سخنگوی شورای امنیت ملی در کاخ سفید گفت "امریکا به عوض پیشنهاد مناظره تلویزیونی یا یک نمایش رسانه ای پیشنهاد مذاکرات واقعی را مطرح کرده است اگر ایران صرفا با انچه که جامعه بین المللی مکررا از این کشور خواسته است موافقت کند یعنی متوقف کردن غنی سازی و بازفراوری اورانیوم ما هر زمانی که انها اماده باشند حاضر هستیم."

* مشروح مصاحبه خبرگزاری رویترز با رئیس جمهور ایران

خبرگزاری رویترز گزیده ای از مصاحبه خود با محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران را منتشر کرد.

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور رئیس جمهور ایران در مصاحبه ای با خبرگزاری رویترز و یک شبکه تلویزیونی ایران اعلام کرد ایران تحت هیچ شرایطی فعالیت های هسته ای مورد مناقشه خود را متوقف نخواهد کرد.

انچه در پی می اید گزیده ای از این مصاحبه است که به فارسی انجام شد و توسط رویترز به انگلیسی برگردانده شد.

سوال - اقای رئیس جمهور ، ایران تا به حال از تعلیق فعالیت هایش در زمینه غنی سازی اورانیوم خودداری کرده است. مبنای مذاکرات علی لاریجانی مذاکره کننده هسته ای ارشد ایران با خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ترکیه در روز چهارشنبه چه خواهد بود؟

جواب - مناقشه بر سر فعالیت های هسته ای ایران یک موضوع کاملا سیاسی است بدون هیچگونه جنبه حقوقی یا فنی. ایران هرگز قوانین بین المللی را نقض نکرده است. معدودی از کشورهای غربی که بیشترین استفاده را از فن اوری هسته ای می کنند نمی خواهند سایر کشورها دارای این فن اوری باشند. ما از جمله کشورهای تولید کننده سوخت هسته ای هستیم و هیچ دلیلی برای عقب گرد وجود ندارد. مذاکره بین لاریجانی و سولانا خیلی مهم است و برای از بین بردن ابهامات و حصول به تفاهم مفید خواهد بود.

سوال - ایا ایران تعلیق دوگانه غنی سازی و مجازاتها را قبول خواهد کرد؟

جواب - این موضوع ( تعلیق دوگانه) بی معنی است و هیچ مبنای حقوقی ندارد. فعالیت های اتمی ما قانونی است. شما نمی توانید از یک کشور بخواهید فعالیت های قانونی اش را در مقابل تعلیق یک قطعنامه غیرقانونی سازمان ملل به حال تعلیق دراورد. عبارت تعلیق دوگانه عبارت غلطی است.

سوال - چرا ایران خواهان تولید سوخت هسته ای است؟

جواب - هدف ایران روشن است. بر اساس تجربیات ما ، اگر هر کشوری بخواهد از فن اوری هسته ای برای مقاصد صلح امیز گوناگون استفاده کند باید سوخت را خودش تولید کند. ایران عضو باشگاه هسته ای است و همه کشورها باید این را قبول کنند.

سوال - اگر فشارهای بین المللی بر ایران جهت تعلیق فعالیت های هسته ای اش افزایش یابد گامهای عملی ایران در مورد اختیاری که مجلس به شما برای تجدیدنظر در مورد سطح همکاری با اژانس بین المللی انرژی اتمی داده است چه خواهد بود؟ و اگر تحریمهای سازمان ملل گسترده شود ایا ایران از صادرات نفت خود به عنوان یک سلاح استفاده خواهد کرد؟

جواب - تاریخ ایران نشان می دهد که ملت ایران می تواند در مقابل فشارها مقاومت کند و قدرت تغییر تهدیدها به فرصتها را دارد. تا به حال فعالیت های اتمی صلح امیز ایران همیشه در چارچوب قوانین بوده است و ما مایلیم این وضع ادامه یابد. ما تنها کشوری هستیم که فعالیت های هسته ای اش مستقیما زیر نظارت اژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد. ما تمایلی به وارد شدن به چنین جوی نداریم. می توان ابهامات را از طریق مذاکره از بین برد.

ملت ما یاد گرفته است تا از خود دفاع کند. البته ما علاقمند به استفاده از نفت به عنوان یک سلاح نیستیم.

سوال - شما در مورد مذاکرات احتمالی میان منوچهر متکی وزیر خارجه ایران و همتای امریکایی اش کاندولیزا رایس چه فکر می کنید. ایران می گوید اگر امریکا لحن خود را در قبال ایران تغییر دهد ایران اماده انجام مذاکرات مستقیم با امریکا برای حل مسائل بین المللی است که واشنگتن با ان روبروست.

جواب - ما همیشه امادگی خود را برای مذاکره ابراز داشته ایم. ما اماده انجام مذاکرات هستیم اما تحت یک شرط و ان هم حضور رسانه های بین المللی است و این مذاکرات باید مستقیما پخش شود. ما خاطرات خوبی از مذاکراتی که این ملت در مورد انها مطلع نشده است نداریم.

سوال - ایا این تصمیمی است که از سوی نظام ایران اتخاذ شده است؟ ایا در این مورد اتفاق نظر وجود دارد؟
جواب - دیدگاه ایران همیشه این بوده است و این امر چیز جدیدی نیست. این امر یک تصمیم فردی نیست و در مورد ان اتفاق نظر وجود دارد.

سوال - ایران چگونه می تواند با امریکا در حل مشکلات عراق همکاری کند و ایا ایران اماده شرکت در نشست کشورهای همسایه عراق است که قرار است در مصر برگزار شود.؟

جواب - مشکل امریکا در عراق خود امریکاست. دیدگاه انها در قبال مسائل منطقه غلط است چون مقامات امریکایی فکر می کنند انها می توانند با استفاده از نیروی نظامی و موشک مشکلات را حل کنند. اگر امریکا رفتار خود را تغییر دهد این مشکلات حل خواهند شد. ما پیشتر این موضوع را علنی و از طریق پیامها گفته ایم. همین الان هم ما اماده نشان دادن راه حل مشکلات عراق هستیم. راه حل این است که دولت امریکا باید دیدگاه انساندوستانه ای در قبال عراق داشته باشد.

سوال - اگر امریکا به ایران حمله کند واکنش ایران چه خواهد بود؟

جواب - دوره تهدید کشورهای دیگر با بمباران و موشک سپری شده است. بویژه انهایی که فکر می کنند می توانند ایران را با استفاده از زبان تهدید تحت فشار قرار دهند اشتباه می کنند. اما ما تحت هر شرایطی و به هر صورتی از حقوق خودمان دفاع خواهیم کرد. ما به عنوان یک کشور مستقل می توانیم از تمامیت خود دفاع کنیم. طبیعتا زمانی که یک ملت تحت حمله قرار می گیرد با اقدامات متناسب از خود واکنش نشان خواهد داد و ما همانند هر کشور دیگری راههای مختلفی برای پاسخ دادن داریم. سیاست خارجی ایران بر مبنای صلح و دوستی است. ایران به هیچ کشوری حمله نخواهد کرد اما اگر مورد حمله قرار گیرد ما با تمام توان دفاع خواهیم کرد.

سوال - مایلم سوال خودم را یکبار دیگر تکرار کنم ایا ایران در نظر دارد تا در کنفرانس همسایگان عراق شرکت کند؟

جواب - ما در حال ارزیابی این امرو در حال مذاکره با دوستان عراقی مان در این مورد هستیم.

سوال - ایا ایران اماده تحریمهای بیشتر سازمان ملل که می توانند ایران را به سمت انزوا برانند است؟ ایا شما فکر نمی کنید این تحریمها باعث تشدید فشار های اقتصادی بر ملت ایران خواهد شد.؟

جواب - تحریمها امروز بی معنا هستند. ملتها چنین فشارهایی را دیگر نمی پذیرند. منزوی شدن امر نامربوطی است. راه ملت ما روشن است. ما بر این اعتقاد هستیم که انهایی که می خواهند ما را منزوی کنند خودشان منزوی خواهند شد.
سوال - ایا پیشنهاد احتمالی وجود دارد که بتواند تهران را به تعلیق فعالیت های هسته ای اش حتی برای یک دوره زمانی کوتاه متقاعد سازد؟

جواب - چرا این تعلیق اینقدر مهم است و چرا چنین فشاری برای حصول به ان وجود دارد؟ این امر چه امتیازات احتمالی می تواند داشته باشد که انها می خواهند تحت هر شرایطی و حتی برای مدتی کوتاه به ان دست یابند. تعلیق فعالیت های قانونی در هیچ قانون بین المللی وجود ندارد. باید یک دلیل سیاسی در پشت این تقاضا وجود داشته باشد. ما هم شکهایی در مورد مقاصد غرب داریم. بهترین پیشنهاد ، قبول حقوق ملت ایران است. ما زمانی که می گوئیم فعالیت های هسته ای ما صلح امیز است صداقت داریم و زمانی که می گوئیم این حق را برای خود محفوظ نگه خواهیم داشت در مورد ان جدی هستیم.

سوال - ایران دقیقا چه چیزی از امریکا می خواهد؟ امریکا چه کاری می تواند برای متقاعد کردن تهران به انجام مذاکرات مستقیم انجام دهد؟

جواب - انها نمی توانند از زبان تهدید علیه یک ملت و از قطعنامه های سازمان ملل به عنوان چماقی برای مجبور کردن ما به کنار گذاشتن فعالیت های هسته ای ما استفاده کنند. هیچ ملتی این را قبول نخواهد کرد. انها باید صادقانه رفتار کنند. در ان صورت ملت ایران هم هیچ مشکلی( برای انجام مذاکرات مستقیم) در مورد مسائل بین المللی در حضور رسانه های بین المللی نخواهد داشت.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.