ابهام در مورد شرکت ایران در نشست شرم الشیخ

ابهام در مورد شرکت ایران در نشست شرم الشیخ

نوری مالکی، نخست وزیر عراق از فردا یکشنبه، 22 آوریل سفر منطقه ای خود را برای کسب حمایت کشورهای منطقه برای شرکت در کنفرانس شرم الشیخ در مصر آغاز می کند.
ایران و عراق
هنوز مشخص نیست که نخست وزیر عراق به ایران نیز سفر خواهد کرد یا خیر

آقای مالکی روز یکشنبه به قاهره سفر می کند و پس از آن به عربستان سعودی، کویت و چندین کشور دیگر منطقه خواهد رفت. هنوز مشخص نیست که نخست وزیر عراق به ایران نیز سفر خواهد کرد یا خیر.

نشست بین المللی برقراری ثبات و امنیت در عراق قرار است سوم و چهارم ماه مه (سیزدهم و چهاردهم اردیبهشت) آینده، در شرم الشیخ در مصر برگزار شود.

وزرای خارجه عراق و وزیران خارجه پنج عضو دایم شورای امنیت، آلمان، ژاپن و کانادا برای شرکت در این اجلاس شرکت می کنند.

در صورت شرکت ایران در این اجلاس و حضور منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، وی همراه با کاندولیزا رایس، همتای آمریکایی اش بر سر یک میز خواهد نشست.

سفر نوری المالکی به کشورهای منطقه در حالی انجام می شود که ایران هنوز به صورت رسمی در مورد شرکت یا عدم شرکت خود در این کنفرانس اظهار نظر نکرده است.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با روزنامه کیهان در روز شنبه اول اردیبهشت، گفته است که ایران تصمیم خود برای شرکت در این نشست را پس از سفر هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق به تهران اعلام خواهد کرد.

آقای متکی در اظهاراتی که می توان آن را به انتقاد از برپایی نشست شرم الشیخ تعبیر کرد گفت که قرار نیست نشست های منطقه ای یا بین المللی برای عراق و مردم این کشور تصمیم گیری کنند.

وزیر امور خارجه ایران، تعریف اجلاس شرم الشیخ را تضعیف مکانیسم همسایگان عراق دانسته و افزوده است که ایران ترجیح می دهد که ابتدا اجلاس همسایه های عراق در قاهره برگزار شود.

پیش از این معاون آقای متکی در مصاحبه با روزنامه کیهان از شرایط ایران برای شرکت در اجلاس شرم الشیخ سخن گفته بود که این درخواست ها بلافاصله از سوی آمریکا رد شد.

عباس عراقچی، معاون حقوقی و اموربین الملل وزارت خارجه ایران، 22 فروردین طی گفتگویی با روزنامه کیهان اعلام کرده بود تا زمانی که پنج شهروند ایرانی که هم اکنون در بازداشت نیروهای آمریکایی در عراق به سر می برند، آزاد نشوند، شرکت ایران در هر اجلاسی در مورد عراق که آمریکا در آن حضور داشته باشد، "با مشکل و مانع روبرو خواهد شد".

این پنج ایرانی که دولت ایران آنها را دیپلمات و آمریکا، افسران نیروی قدس سپاه پاسداران می داند، سه ماه پیش طی حمله نظامیان آمریکایی به دفتر نمایندگی ایران در شهر اربیل عراق دستگیر شدند.

ایران می گوید که این افراد از اعضای نمایندگی ایران در شهر کردنشین اربیل به شمار می روند اما آمریکا مدعی است که افراد بازداشت شده با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط هستند و در فعالیت های تخریبی علیه نیروهای آمریکایی در عراق دخالت دارند اتهام هایی که ایران آنها را رد می کند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.