ابراز دوستی رهبران آمریکا نسبت به ایرانیان

ابراز دوستی رهبران آمریکا نسبت به ایرانیان

رئیس جمهور آمریکا یک بار دیگر دولت ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای متهم کرده ولی تاکید کرده دولت آمریکا میان دولت و مردم ایران تمایز اساسی قائل است. وزیر خارجه آمریکا نیز می گوید چشم انتظار روزی است که کشورش روابط گرمی با ایران داشته باشد.
جورج بوش
رئیس جمهور آمریکا سعی کرد با لحنی دوستانه مردم ایران را خطاب قرار دهد

جورج بوش که در ایالت اوهایو صحبت می کرد گفت نگران است برنامه هسته ای ایران به آغاز رقابت هسته ای در خاورمیانه منجر شود.

او تاکید کرد آمریکا غرضی نسبت به مردم ایران ندارد و خطاب به مردم این کشور گفت: "تصمیم های دولت ایران به انزوای کشور شما منجر شده است. دولت شما تصمیم هایی اتخاذ کرده که باعث وضع تحریم های اقتصادی علیه ایران و در نتیجه انزوای شما شده است. امیدوارم دولت ایران طرز فکرش را عوض کند."

رئیس جمهور آمریکا در ادامه ایران را به دامن زدن به بی ثباتی در عراق متهم اما تاکید کرد می خواهد اختلاف های کشورش با ایران به طرق دیپلماتیک حل شود: "اگر ایران پروسه غنی سازی را متوقف کند می تواند رابطه بهتری با کشورهای دیگر از جمله آمریکا داشته باشد. اگر ایران از دخالت در امور عراق دست بردارد می تواند با کشور ما که بد ایران را نمی خواهد رابطه داشته باشد."

از سوی دیگر کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا، هم مانند رئیس جمهور این کشور بر حل مسالمت آمیز مناقشه هسته ای ایران تاکید کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آمریکا می تواند با جنگ برای ایران دمکراسی بیاورد گفت آمریکا به این موضوع اعتقاد ندارد و به علاوه اصولا دمکراسی باید از درون و توسط مردم هر کشور ساخته شود.

با این حال وی گفت در برخی موارد، مثلا در افغانستان و اکنون در عراق، ساقط شدن دیکتاتورها در آن کشورها به مردم آنها فرصت داده است برای خود نظام های دمکراتیک بنا کنند.

با توجه به اتهامات شدید آمریکا علیه ایران در ماه های اخیر دایر بر حمایت این کشور از شورشیان در عراق و نیز کمک نظامی به طالبان در افغانستان، بسیاری در واشنگتن به ویژه جناح لیبرال حزب دموکرات در کنگره احتمال اقدام نظامی کاخ سفید علیه ایران را جدی گرفته اند.

سیاستمدارانی مانند سناتور دموکرات جیمز وب اصرار دارند کاخ سفید پیش از هرگونه اقدام نظامی علیه ایران اول باید از کنگره اجازه بگیرد و می خواهند برای بار دوم برای تصویب مصوبه ای در این زمینه اقدام کنند.

تلاش اولیه این گروه از دموکرات ها برای محدود کردن گزینه نظامی کاخ سفید علیه ایران چند هفته پیش با شکست مواجه شد.

جورج بوش بارها تاکید کرده سیاست خارجی دولتش در کاخ سفید و نه در کمیته های کنگره تعیین خواهد شد.

ستایش تاریخ و فرهنگ ایران

خانم رایس روز پنجشنبه 19 آوریل در یک میز گرد با حضور جوانان در شهر واشنگتن همچنین با لحنی احترام آمیز از فرهنگ و تاریخ ایران سخن گفت و نسبت به آینده روابط کشورش با ایران ابراز امیدواری کرد.

وی گفت: "اجازه دهید اینجا چند کلمه هم درباره ایران بگویم. من واقعا منتظر روزی هستم که ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشند."

"مردم ایران مردم بزرگی هستند، ایران دارای فرهنگی بزرگ، فرهنگی خیلی، خیلی، خیلی کهن تر از آمریکاست، فرهنگی که به طور گسترده ای به معرفت و پیشرفت انسانی یاری داده است."

وی ضمن استقبال از تماس مردمی از جمله سفر اخیر یک تیم کشتی آمریکایی به ایران افزود آمریکا خواهان آن است که مردم ایران "امکان بیان نظرات خود را داشته باشند، رهبران خود را انتخاب کنند و شاهد رشد زنان باشند."

این اولین بار نیست که مقام های بلندپایه آمریکا ضمن انتقاد از دولت ایران از مردم این کشور تمجید می کنند.

رئیس جمهور و وزارت خارجه آمریکا یک ماه پیش فرارسیدن سال نو را به ایرانیان تبریک گفتند.

به علاوه جورج بوش طی یک سال گذشته همزمان با انتقاد تند از عملکرد حکومت جمهوری اسلامی ایران در صحنه بین المللی، سعی کرده است بین دولت و مردم ایران تمایز قائل شود.

وی خطاب به ملت ایران گفته است که آمریکا از تقلای آنها برای رسیدن به آزادی و رفاه اقتصادی، که دولتمردان ایران را مسئول فقدان آنها می داند، کمک می کند.

وی سپتامبر گذشته در گفتگویی با واشنگتن پست خطاب به ملت ایران گفت: "ما به تاریخ شما احترام می گذاریم. ما به فرهنگ شما احترام می گذاریم. ما مهارت های مردم شما در زمینه ایجاد کار و تجارت را می ستاییم. من به ملت ایران می گویم ما اهمیت حاکمیت ملی شما و اینکه شما ملت با افتخاری هستید و خواهان آینده ای مثبت برای شهروندان خود هستید را به رسمیت می شناسیم."

وی چند روز بعد طی سخنانی در شصت و یکمین مجمع عمومی سالیانه سازمان ملل متحد، خطاب به مردم ایران گفت که چشم به راه روزی است که ایران و آمریکا دوستان خوب و همیارانی نزدیک در راه برقراری صلح در جهان باشند.

وی گفت: "شما شایسته فرصتی برای تعیین سرنوشت خود و برخورداری از اقتصادی هستید که درخور استعدادها و قابلیت هایتان باشد".

آقای بوش افزود: "بزرگترین مانع در راه دستیابی به چنین آینده ای، حکمرانان شما هستند که بنا را بر محرومیت شما از آزادی و استفاده از منابع کشورتان برای کمک مالی به تروریستها و دامن زدن به آتش افراطی گری و دستیابی به سلاح هسته ای گذاشته اند".

در مقابل محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نیز با در پیش گرفتن شیوه ای مشابه سعی کرده است برای مردم آمریکا پیام های دوستانه بفرستد. وی چند بار در مصاحبه هایش با رسانه های آمریکایی تاکید کرده که ایران با مردم آمریکا مشکلی ندارد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.