احمدی نژاد: به تولید صنعتی سوخت هسته ای رسیدیم

احمدی نژاد: به تولید صنعتی سوخت هسته ای رسیدیم

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در سخنانی در نطنز گفت سال گذشته در مشهد "دستیابی ایران به فن آوری تولید سوخت هسته ای را اعلام کردم" و امروز "اعلام می کنم که ایران در زمره کشورهای تولید کننده صنعتی سوخت هسته ای" قرارگرفته است. او گفت: امروز در روز ملی فن آوری هسته ای در ایران، دانشمندان هسته ای "به مرحله تولید صنعتی" رسیده اند.

احمدی نژاد

آقای احمدی نژاد گفت که ایران بیش از 30 سال است که عضو آژانس انرژی اتمی است و بر اساس معاهدات بین المللی و آژانس، ایران به عنوان عضوی از این سازمان می تواند به تولید سوخت هسته ای دست یابد. او تاکید کرد که ایران از مقررات آژانس تخطی نکرده است.

آمریکا و کشورهای غربی ایران را متهم می کنند که این کشور درصدد بدست آوردن سلاح اتمی از طریق فعالیت های هسته ای خود است. اما ایران این اتهامات را بشدت رد کرده و فعالیت های هسته ای خود را "شفاف" و "صلح آمیز" عنوان می کند.

رئیس جمهور ایران ضمن انتقاد از دولتهای غربی در قبال فعالیت های هسته ای ایران، به نیاز کشور به بهره برداری از انرژی هسته ای و اتکای کمتر بر انرژی های فسیلی تاکید کرد.

رضا تقی زاده، کارشناس مسایل ایران در اسکاتلند، به بی بی سی گفت که علیرغم اظهارات اعلام شده ایران تا تکمیل چرخه سوخت هسته ای نیازمند دستیابی به تکنولوژی و تولید فلز اورانیوم است که نهایتا در کوره های سوخت اتمی بصورت میله های سوختی مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ چیزی که ایران هنوز به آن دسترسی ندارد.

به گفته آقای تقی زاده به هرصورت مراسم نطنز در خلاف مسیر و در خواستهای عنوان شده در قطعنانه های شورای امنیت سازمان ملل متحد از ایران است؛ و این مراسم بدون شک با واکنش امضا کنندگان قطعنامه ها روبرو خواهد شد.

غلامرضا آقای زاده، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در اظهاراتی پیش از سخنان آقای احمدی نژاد تاریخچه مختصری از فعالیت های هسته ای ایران را برای شرکت کنندگان قرائت کرد. او در سخنان خود همچنین گفت که ایران وارد "مرحله صنعتی غنی سازی اورانیوم" شده است.

مراسم نطنز
در مراسم نطنز بسیار از مقامات دولتی ایران حضور داشتند

این مراسم در حدود ساعت 12 و ربع به وقت گرینویچ؛ در نطنز و با تلاوت آیاتی از قرآن شروع شد و بدنبال آن سرودی در خصوص ایران و تاریخ آن خوانده شد.

پیش از اظهارات آقای احمدی نژاد، علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی از دستیابی به چرخه سوخت هسته ای سخن گفته بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - آقای لاریجانی در سخنانی در مشهد در روز دوشنبه گفت "نتیجه قطعنامه های پی در پی که علیه ایران صادر کرده اند این است که ارتباط ما با آژانس بین المللی انرژی هسته ای کم شد و امروز روزی است که ما به دانش چرخه کامل سوخت هسته ای رسیده ایم."

پیشتر و در آستانه اعلام "خبر خوش هسته ای" در مراسمی در روز "ملی فناوری هسته ای" در ایران، امتیازاتی برای مسافران شهری در تهران منظور شد.

دولت ایران روز دوشنبه، 9 آوریل (20 فروردین ماه) را روز ملی فناوری هسته ای اعلام داشته و شرکت راه آهن شهری تهران (مترو) اعلام داشته که خدمات مترو در مسیرهای 1، 3 و 5 در این روز رایگان است.

 به هرصورت مراسم نطنز در خلاف مسیر و در خواستهای عنوان شده در قطعنانه های شورای امنیت سازمان ملل متحد از ایران است؛ و این مراسم بدون شک با واکنش امضا کنندگان قطعنامه ها روبرو خواهد شد
 
رضا تقی زاده

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نیز گفته است که تمامی اتوبوس های شهری تهران در این روز مسافران را بدون دریافت بلیط حمل می کنند.

در جشن روز ملی فناوری هسته ای زنگ مدارس در ایران به صدا در آمد و در تهران، وزیر آموزش و پرورش در مراسم به صدا درآوردن زنگ یک دبستان دختران در تهران شرکت کرد.

همچنین بر اساس گزارشهای رسمی از ایران، دولت از طریق پیام کوتاه روز دوشنبه را به عنوان روز ملی فناوری "جشن هسته‌ای"، به "ملت ایران تبریک" گفت.

پیش از برگزاری مراسم سالگرد انقلاب اسلامی در ایران در 22 بهمن سال گذشته، گفته می شد که آقای احمدی نژاد خبر خوش هسته ای را اعلام خواهد داشت اما اعلام این خبر تاکنون امروز به تعویق افتاد.

نهادهای دولتی و تبلیغاتی جمهوری اسلامی، از جمله شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در مناطق مختلف، از مردم خواسته اند تا در مراسم روز ملی فناوری هسته ای به طور گسترده شرکت کنند و برخی از آنها این روز را نیز "یوم الله" توصیف کرده اند.

هدف از برگزاری روز ملی فناوری هسته ای "تاکید جمهوری اسلامی بر حق برخورداری از فناوری هسته ای به خصوص در زمینه چرخه سوخت اتمی" اعلام شده است و به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، روز دوشنبه جمعی از دانشجویان و استادان دانشگاه با تجمع در برابر سازمان انرژی اتمی حمایت خود را از این سیاست ابراز داشتند و صدور قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران را مردود و بی اثر خواندند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.