ایران: ملوانان بریتانیایی 'اعتراف' کرده اند

ایران: ملوانان بریتانیایی 'اعتراف' کرده اند

معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران از اعتراف نیروهای بازداشت شده انگلیسی به ورود غیر قانونی به محدوده آب های ایران در خلیج فارس خبر داده است.
ناو بریتانیایی
وزیر خارجه بریتانیا می گوید مطمئن است که نیروهای این کشور در آبهای عراق بوده اند

علیرضا افشار، معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح ایران با تائید بازداشت 15 ملوان تفنگدار دریایی بریتانیا گفته است که بازداشت شده ها تحت بازجویی قرار دارند.

آقای افشار بر آمادگی کامل ارتش ایران برای دفاع از کشور در صورت اقدام نظامی علیه ایران خبر داده و طی هشداری گفت که در صورتی که آمریکا و متحدانش "در محاسبه و تهاجم به ایران اشتباه کنند، قادر به کنترل ابعاد آن نخواهند بود."

دولت بریتانیا گفته است که هشت ملوان و هفت تفنگدار دریایی این کشور روز جمعه، 3 فروردین در هنگام گشت عادی خود در آب های عراق توسط نیروهای ایرانی بازداشت شدند. این کشور خواستار آزادی فوری اتباع خود شده است.

در مقابل ایران نسبت به "ورود غیرقانونی" این افراد به آب های خود، به شدت اعتراض کرده است. محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه ایران "ورود غیرقانونی و مداخله جویانه نیروهای انگلیسی به آب های جمهوری اسلامی را اقدامی مشکوک و بر خلاف مقررات و حقوق بین المللی" خوانده و آن را محکوم کرده است.

پیشتر سرتیپ علیرضا افشار درباره‌ دستگیری‌ نظامیان بریتانیایی در گفتگو با رادیو ایران گفته بود که‌: "مدارک‌ مستدل‌ و مستندی‌ درباره‌ حضور این‌ نیروها در محدوده‌ آب های‌ ایران‌ داریم‌". او گفته است که برخلاف موارد پیشین، "بازداشت شدگان به تذکرات ما توجهی نکردند".

وی افزود که آنها "درباره اینکه در آب های ایران دستگیر شده اند، اعترافاتی داشته اند". به گفته آقای افشار، بازجویی‌ از دستگیرشدگان همچنان‌ ادامه‌ دارد و آنها کاملا سالم‌ هستند.

وزارت امور خارجه بریتانیا تا کنون دو بار سفیر ایران در لندن را احضار کرده و خواهان آزادی هر چه سریعتر اتباع خود شده است.

ایران نیز در غیاب سفیر بریتانیا در تهران، کاردار این کشور را به وزارت امور خارجه احضار کرده است.

آلمان نیز که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد خواهان آزادی فوری اتباع بریتانیا شده است. فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان به خبرنگاران گفت که 27 کشور عضو اتحادیه اروپا به زودی بیانیه ای در این باره صادر خواهند کرد.

تنش دیپلماتیک ایران با بریتانیا که متحد اصلی آمریکا به شمار می رود در زمانی رخ می دهد که شورای امنیت سازمان ملل متحد امشب درباره قطعنامه جدیدی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران تصمصم گیری می کند.

آمریکا و بریتانیا خواهان آن هستند که ایران فعالیت های غنی سازی اورانیوم خود را به حالت تعلیق در آورد، امری که با مخالفت ایران مواجه شده و این کشور می گوید که به هیج وجه با تعلیق فعلیت های اتمی خود موافقت نخواهد کرد.

در صورتی که اعضای شورای امنیت به توافق برسند، احتمال دارد تحریم های شدیدتری علیه ایران به اجرا گذاشته شود.

بریتانیایی های بازداشت شده تحت فرماندهی ناو اچ م اس کورنوال، قرار داشتند. این ناو فرماندهی نیروهای ائتلاف بین المللی و عراقی را که در آب های عراق در شمال خلیج فارس برای مبارزه با قاچاق به گشت زنی مشغول هستند، بر عهده دارد.

بریتانیا می گوید بازداشت شدگان در حالی که بازرسی معمول از یک کشتی تجاری را به پایان رسانده بودند، از سوی قایق های ایرانی محاصره و به سوی آب های ساحلی این کشور هدایت شدند.

در ژوئن سال 2004 نیز هشت ملوان و تفنگدار دریایی بریتانیایی در اروندرود بازداشت شدند اما پس از چهار روز در پی مذاکرات دیپلمات های بریتانیایی با مقامات ایران، آزاد و به سفارت بریتانیا در تهران تحویل داده شدند.


نقشه منطقه عملیاتی ناو اچ ام اس کورنوال


+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.