تحقیقات قضایی از توتال در ارتباط با ایران
تحقیقات قضایی از توتال در ارتباط با ایرانمدیران شرکت نفتی توتال درارتباط با فساد مالی از جمله در عقد قراردادهایی با ایران تحت بازجویی قرار گرفته اند.
از دو مارژری به ظن اقدامات غیرقانونی توتال در کسب قرارداد با ایران بازجویی شده است روز چهارشنبه، 21 مارس، سخنگوی شرکت توتال فرانسه گفت که کریستوف دو مارژری، مدیرعامل، و دو تن از مدیران ارشد این شرکت برای ادای توضیحات از سوی پلیس مالی فرانسه احضار شده اند و از آنان بازجویی به عمل آمده است.
آقای دو مارژری ماه گذشته به سمت مدیرعامل گروه نفتی توتال منصوب شد اما پیش از آن رییس بخش اکتشاف و تولید توتال بود.
در ماه اکتبر سال گذشته نیز وی در ارتباط با تحقیقاتی درباره فروش غیرقانونی نفت عراق در چارچوب برنامه نفت در برابر غذا در زمان تحریم بین المللی آن کشور توسط پلیس فرانسه احضار شده بود.
سخنگوی شرکت اعلام داشته که گروه توتال مرتکب هیچ تخلف و اقدام خلاف قانون نشده و قراردادهای خارجی آن در چارچوب قوانین به امضا رسیده است.
وی افزود که کارکنان توتال قاطعانه از مدیران خود حمایت می کنند.
سخنگوی توتال گفته است که احضار مدیران شرکت به تحقیقات قضایی پیرامون انعقاد قرارداد شرکت با ایران ارتباط دارد و این تحقیقات در ماه دسامبر سال 2006 آغاز شده است.
فعالیت در پارس جنوبی
در سال 1997، شرکت توتال فرنسه قراردادی را با دولت ایران امضا کرد تا همراه با شرکت روسی گازپروم و شرکت مالزیایی پتروناس در زمینه اکتشاف و بهره برداری از میدان گاز پارس جنوبی فعالیت کند.
یکی از بزرگترین منابع گاز طبیعی در پارس جنوبی واقع است
برخی گزارش ها حاکی از آن است که احضار آقای دو مارژری به اتهامات مربوط به پرداخت رشوه به منظور کسب قرارداد توسعه میدان پارس جنوبی مربوط می شود.گفته می شود که تحقیقات کنونی پس از آن آغاز شد که شواهدی در مورد وجود منابع مالی توتال در سوییس به دست آمد که به ظن پلیس فرانسه برای پرداخت رشوه در کسب قراردادهای خارجی به کار می رفته است.
براساس برخی گزارش ها، تحقیقات قضایی در مورد توتال به فعالیت های شرکت در دو دوره بین سال های 1996 و 2000 و همچنین سال 2000 تا 2003 ارتباط می یابد که طی آن، توتال به پرداخت رشوه به مقامات خارجی مظنون است.
از جمله قرارداد توتال با کشور آفریقایی کامرون برای تولید و فروش نفت در این تحقیقات مطرح شده است.
مشارکت شرکت های خارجی در طرح های توسعه میدان گاز پارس جنوبی، که یکی از بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان محسوب می شود، پیش از این نیز در ارتباط با احتمال فساد مالی مطرح شده بود.
در سال 2003، گزارش هایی در رسانه های نروژ انتشار یافت حاکی از این که شرکت نروژی استات اویل با پرداخت رشوه به مقامات جمهوری اسلامی موفق به عقد قراردادی عمده برای فعالیت در حوزه پارس جنوبی شد.
استات اویل به اتهام پرداخت در دو کشور نروژ و ایالات متحده تحت پیگرد قضایی قرار گرفت ناچار به پرداخت جریمه نقدی شد.