موافقت با حضور احمدی نژاد در شورای امنیت

رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده این شورا با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در جلسه رای گیری قطعنامه جدید تحریم ها علیه ایران موافقت کرده است.
احمدی نژاد

دومیسانی کومالو، سفیر آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد و رئیس دوره ای شورای امنیت، روز جمعه ۱۶ مارس گفت این شورا درخواست محمود احمدی نژاد برای شرکت در جلسه تصویب قطعنامه جدید ایران را پذیرفته است.

رئیس دوره ای شورای امنیت گفته است، این شورا چهارشنبه آینده پیش نویس قطعنامه ایران را بررسی خواهد کرد.

محمد جواد ظریف، نماینده ایران در سازمان ملل، درخواست رسمی رئیس جمهور ایران برای "دفاع از حقوق هسته ای ایران" در شورای امنیت را تسلیم ریاست این نهاد کرده بود.

دومیسانی کومالو می گوید تمام ۱۵ عضو شورای امنیت این درخواست را دریافت کرده و به گفته او با آن مخالفت نکرده اند.

به گفته او، احتمال دارد شورای امنیت تا آخر هفته آینده درباره قطعنامه تحریم های ایران رای گیری کند.

اما محمود احمدی نژاد روز جمعه گفت "چرخه سوخت هسته ای در اختیار ملت ایران است و از آن عقب نشینی نخواهد کرد."

او گفت: "بی جهت در این فکر نباشید که ایران را محاصره می کنیم یا تحریم می کنیم، یک روز حقوق بشر را بهانه می کنند، یک روز می گویند در ایران آزادی و انتخابات نیست و ما نگران هستیم که ملت ایران از مسیر صلح آمیز منحرف شود."

کشورهای گروه ۱+۵ متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه - همراه با آلمان درباره پیش نویس قطعنامه ایران به توافق رسیده اند.

آنها در پیش نویس قطعنامه خود از ایران خواسته اند به خواست های مندرج در مصوبه های قبلی شورای امنیت به ویژه تعلیق بخشی از برنامه های هسته ای این کشور عمل کند.

ایران خواست های مندرج در مصوبات قبلی شورای امنیت را مغایر حقوق این کشور در دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای و غیرقانونی خوانده و از اجرای آنها خودداری کرده است.

الهاندرو وولف، سرپرست موقت هیات نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل، ابراز تمایل رییس جمهوری ایران برای شرکت در نشست شورای امنیت را مورد انتقاد قرار داده است.

آقای وولف گفته است "عجیب است که یک رییس جمهوری که به نقل از وی گزارش شده که مصوبات شورای امنیت را پاره می کند و برای اقدامات شورای امنیت احترامی قایل نیست، علاقمند باشد که در جلسه شورا سخنرانی کند."

اما براساس آئین نامه های شورای امنیت، هر یک از کشورهای عضو سازمان ملل متحد می تواند در جلساتی که به منظور رسیدگی به مسائل آن کشور در شورا تشکیل می شود حضور یابد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.