فرهاد دریا از راگ تا راک

به تازگی فرهاد دریا آوازخوان مشهور افغانستان و پیتر مه فی آواز خوان موسیقی راک آلمان با دوازده آوازخوان دیگر از سراسر جهان طرح پروژه ای را ارائه کردند که موسوم به دیدارها یا (Enconters ) است. هدف از ایجاد این پروژه، سفر با موسیقی به نقاطی از جهان است که با چالش های بشردوستانه، اجتماعی و میحط زیستی روبرو هستند.

گروه

این هنرمندان همچنین سعی می کنند که یک شبکه جهانی در حمایت از کودکان محروم جهان، به و یژه آنهایی که در مناطق فقیر نشین و یا جنگ زده زندگی می کنند ایجاد کنند.

فرهاد در یا از همان آغاز کار هنری اش در طول سه دهه راه ها - شیوه ها و ژانر های گونه گون موسیقی، از راگ (یکی ازمقام های موسیقی کلاسیک هند) به موسیقی راک(یکی از سبک های موسیقی غربی) را تجربه کرده است و در هر مرحله ای در رسیدن به این هدف به موفقیت هایی دست یافته است. او با توجه به علاقه 'عمیقی ' که به مسایل اجتماعی و سیاسی افغانستان دارد با طرح برنامه 'کوچه' به افغانستان بر میگردد. دریا هدف این پروژه را ایجاد آگاهی در سطوح مختلف جامه و و حمایت از کودکان آسیب پذیر افغان را ذکر می کند.

پروژه دیدار ها

آشنایی فرهاد دریا با پیترمه فی ستاره مطرح موسیقی آلمان که در سال های ۱۹۷۰ در آلمان به شهرت رسید، زمینه ای برای آفرینش های تازه ای هنری مهیا می سازد. نظریات و دیدگاه های مشابه این دو هنرمند در باره جهان و مشکلاتی که جامعه بشری با آن روبرو است آنها را به هم نزدیک می سازد

فرهاد دریا و پیتر مه فی


فرهاد دریا در مورد طرح دیدارها می گوید: آلبوم دیدار ها که درسپتامبر ۲۰۰۶ به بازار آمد مدت دو هفته در شمار ده آهنگ برتر در آلمان قرارگرفت آهنگی که من در این آلبوم اجرا کرده بودم سلام علیکم نام دارد که اولین آهنگ راک موسیقی افغانی است و مورد توجه بی سابقه رسانه ها در آلمان قرارگرفت.

اولین آهنگ راک افغانی

از فرهاد دریا در مورد موسیقی راک و چگونگی همخوانی آن با موسیقی رایج در افغانستان پرسیدم او گفت :موسیقی راک موسیقی اعتراض است و برای اینکه بتوانیم این پیام را بلندتر به گوش جهانیان برسانیم، این شیوه موسیقی که تقریبا در افغانستان ناشناخته است بهترین شیوه محسوب می شود. این موسیقی وزن و حجم زیاد برای ضرب دارد درست مثل موسیقی ستنی جنوب کوهپایه های کشور ما. محدودیت های رایج موسیقی شهری در آن دیده نمی شود.

در باره همخوانی و سازگاری این موسیقی با موسیقی افغانی باید بگویم که افغان ها نوعی موسیقی را می پسندند که بیشتر مایه سنتی افغانی دارد اما به مرور زمان هر موسیقی نو جا می افتد و مردم قبولش می کنند مثل موسیقی غربی که توسط فیلم های غربی وارد افغانستان شد و یا هم موسیقی هندی که در افغانستان همه از پیر و جوان به آن گوش می دهند.

فرهاد دریا در حال اجرای کنسرت

آهنگ سلام علیکم

وقتی آهنگ سلام علیکم را می خواندید چه تصوری داشتید از اینکه مردم جهان از این آهنگ چگونه پذیرایی کنند؟

من می خواستم پلی بسازم بین جهان و افغانستان. می دانیم که رسانه های بین المللی اخبار شیرین را از افغانستان منعکس نمی کنند به این دلیل چهره واقعی افغانستان همچنان ناشناخته باقی مانده است و در نتیجه تعهد ما هنرمندان است که چهره شایسته از مردم و ملت ما فراتر از سیاست های جهانی را به مردم دنیا معرفی کنند. من همیشه فکر می کردم که چگونه پلی ایجاد کنم و افغانستای را به جهانیان معرفی کنم که در آن همواره برادر کشی نیست؛ قیافه انسانی و بشردوستانه از ملت خودم به جهانیان عرضه کنم و دراین راستا یکی از کارهایم کار برای کودکان آسیب پذیر در جامعه است.

پیتر مه فی

پیتر مه فی یکی از همکاران دریا در طرح دیدار ها می گوید: دیدار ها محصول کوشش همه ما بود تا مخالفت خود را علیه نژاد پرستی، علیه تحولات مخوف در جامعه ابراز کنیم. تحولاتی که بر مبنای آن شماری از مردم به خاطر تفاوت مذهب، رنگ پوست، مواضع فکری و غیره مورد تبعیض قرار می گیرند. ما می خواستیم تا آن حد که امکان داشت نشان بدهیم که چشم اندا ز آ ینده جهان را همزیستی تشکیل می دهد و نژاد پرستی و تبعیض راه درستی برای آیجاد آینده خوب و روشن نیست. ازینرو هنرمندانی از افریقا، آسیا و امریکا و سایر جا ها را گرد هم آوردیم و آن ها بر فراز ستیز برآمدند تا به طور عینی نشان دهند که وقتی مردم گرد هم بیآیند و هنجار هایی را که برای بشریت پذیرفتنی است، رعایت کنند، چه قدر خوب می توانند کار کنند.

هنرمندان پروژه دیدار ها در حال کنسرت

او همچنان در مورد فرهاد دریا می گوید: مدتی پیش بود که فرهاد دریا را ملاقات کردم. امیدوارم که او هم به این حرف من موافق باشد که اولین دیدار ما بسیار دوستانه بود. در همین حال تصور می کنم که ما مثل دو برادربا همدیگر هستیم. من به خاطر موضعگیری هایش به خاطر نظریاتش، که خود برایم توضیح داده است او را تحسین و تمجید می کنم. زیرا او روزگار دشوار و مشکلات سنگینی را تجربه کرده است . او مرد نیرومندی است که می داند چه می خواهد. مشغولیت های اجتماعی و سیاسی او کاملا واقعی و درست است. فرهاد یکی از آن هنرمندانی است که می تواند بهتر ازسیاستمداران افکار عمومی را تغیر بدهد و موثر واقع شود . از لحاظ هنری هم او را تحسین میکنم. او یک هنرمند بزرگ روی ستیز است و مردیست پر صلابت با حضور نیرومند.

 
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.