دویچه وله:لحن امریکا دربرابر ایران آرامترشده
همه کشورها موافق هستند که پیشنویس قطعنامه جدید علیه ایران تحریم بیشتری را علیه ایران در نظر بگیرد اما درباره محتوا و نحوه اجرای تحریمها اتفاقنظر وجود ندارد.
باوجودی که ایالات متحده امریکا و جمهوری اسلامی ایران در برابر هم جبهه بستهاند به نظر میرسد که آمریکا در گفتگو برای تصویب قطعنامهای تازه علیه ایران لحنی بسیار آرامتر به خود گرفته است.
به نقل از رادیوی آلمانی "دویچه وله" رسیدن به توافق نهایی میان کشورهایی که در برخورد با ایران نظراتی متفاوت دارند آسان نیست. اما همه دیپلماتهای آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین و آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) قصد دارند قطعنامه تازهای علیه ایران به تصویب برسانند.
همه کشورها موافق هستند که پیشنویس قطعنامه جدید علیه ایران تحریم بیشتری را علیه ایران در نظر بگیرد اما درباره محتوا و نحوه اجرای تحریمها اتفاقنظر وجود ندارد.
از هم اکنون روشن است که اقداماتی مانند تحریم ارسال هرگونه جنگ افزار به ایران و جلوگیری از صدور ویزا برای دانشجویان ایرانی رشتههای اتمی دیگر مطرح نیست.
جزئیاتی که قرار است در پیش نویس تازه گنجانده شود فاش نشده اما هم نماینده روسیه و هم نماینده چین در سازمان ملل عقیده دارند که باید بار دیگر به ایران ۶۰ روز مهلت داده شود تا برنامه غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و در غیر این صورت با تحریمهای گستردهتری مواجه خواهد شد.
قطعنامه ۱۷۳۷ که ۲۳ دسامبر تصویب شده بود به ایران دو ماه مهلت میداد که این فعالیتهای مربوط به غنی سازی را معلق کند اما ایران به آن توجه نکرد.
گفته شده است که محدودیت بیشتر مسافرت برای سیاستمداران ایرانی درگیر در برنامه هستهای، مسدود شدن حسابهای بانکی خارجی ایران و گسترش لیست کالاهای صادراتی به ایران از مواد احتمالی قطعنامه باشد.
اما هدف تنها ایراد فشار به ایران نیست بلکه در عین حال ترغیب این کشور به ادامه گفتگو درباره برنامه هستهای آن نیز هست. ژان مارک دو لا سابلیر نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد بر این موضع تاکید دارد. آقای سابلیر میگوید، "ما قصد داریم به موضعی محکم و یگانه دست یابیم در عین حال که مصر هستیم باب مذاکره را با ایران باز بگذاریم. هدف اصلی آنست که با بحث و گفتگو ایران را قانع کنیم که برنامه هستهای خود را متوقف کند."
آژانس بین المللی انرژی اتمی به تازگی در انتقاد از سیاست دولت ایران گفت که ایران نه تنها به انتظارات جامعه بین المللی پاسخ نگفته بلکه برنامه هستهای خود را فعال تر کرده است