بازگشت رییس جمهوری ایران از عربستان سعودی

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران پس از مذاکره با ملک عبدالله پادشاه عربستان در ریاض به تهران بازگشته است.
ملک عبدالله و احمدی نژاد
جزئیات زیادی از مذاکرات سران ایران و عربستان سعودی انتشار نیافته است

این سفر یک روزه به دعوت رسمی پادشاه سعودی صورت گرفت. منوچهر متکی وزیر امورخارجه ایران در این سفر، رییس جمهوری ایران را همراهی می کرد.

جزئیات زیادی از این سفر انتشار نیافته اما گزارش ها حاکی از آن است که سران ایران و عربستان سعودی در دیدار خصوصی خود مسایل منطقه از جمله خشونت های عراق، بحران لبنان، وضعیت مناطق فلسطینی و پرونده هسته ای ایران را مورد بحث و بررسی قرار داده اند.

این دیدار زمانی صورت می گیرد که تنش ها میان دو کشور بر سر عراق و لبنان افزایش یافته است.

تحلیلگران بر این باورند که آقای احمدی نژاد خواهان آن است در زمانی که فشارهای کشورهای غربی بر ایران بر سر مناقشه هسته ای افزایش پیدا کرده، روابط کشورش را با کشورهای عربی گسترش دهد.

شاهزاده سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان در مورد این دیدار به خبرنگاران گفت که روسای دو کشور موافقت کرده اند تا با همکاری با یکدیگر جلوی خشونت های قومی را در منطقه بگیرند.

ایران و عربستان سعودی از بازیگران خارجی عمده در صحنه سیاسی عراق و لبنان به شمار می روند اما از گروه هایی پشتیبانی می کنند که خط مشی متفاوت با یکدیگر دارند و گاه در موضع رقیب و مخالف با یکدیگر قرار می گیرند.

محمود احمدی نژاد پیش از ترک تهران در فرودگاه مهرآباد به خبرنگاران گفت: "در دیدار ملک عبدالله در خصوص کارهایی را که باید به طور مشترک در جهان اسلام و همچنین منطقه انجام دهیم مذاکره خواهیم کرد".

خبر سفر احمدی نژاد به عربستان سعودی ابتدا در روزنامه های سعودی مطرح شد

سفر رئیس جمهور ایران به ریاض بر خلاف روال معمول، تنها یک روز پیش از انجام گرفتن این سفر و در حالی که وی در کشور آفریقایی سودان به سر می برد به صورت رسمی اعلام شد.

محمود احمدی نژاد در نخستین ماه های ریاست جمهوری خویش نیز سفری به عربستان سعودی برای شرکت در نشست فوق العاده سران دولت های عضو سازمان کنفرانس اسلامی داشت که طی آن حج عمره را نیز به جا آورد.

از زمانی که عراق وارد درگیری فرقه ای میان گروههای شیعه و سنی مذهب شده، مقامات سعودی اظهاراتی در انتقاد از نقش حکومت شیعی ایران در عراق کرده و برخی از آنها نسبت به ظهور جبهه شیعه در خاورمیانه که ایران، عراق و لبنان ارکان آن باشند هشدار داده اند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.