باستان‌شناسان به دنبال ۲۹ مقر حکومتی هخامنشیان

کشف یکی از مراکز قدرت هخامنشیان در نورآباد ممسنی و یکی از  30 مرکز ساخته شده توسط هخامنشیان، باستان‌شناسان را بر آن داشت مسیر تخت جمشید تا شوش را مورد بررسی و کاوش‌های باستان‌شناسی قرار دهند.
 
«علیرضا عسگری»، سرپرست ایرانی هیات مشترک ایران و استرالیا در نورآباد ممسنی دراین‌باره به میراث خبر گفت: «در الواحی که از دوره هخامنشی به جای مانده از 30 مرکز حکومتی از این دوره باستانی سخن رفته است که کاوش‌های باستان‌شناسی در نورآباد ممسنی باعث شد تا نخستین مرکز حکومتی یافت شود.»
 
در تازه‌ترین کاوش‌های باستان‌شناسی که به تازگی توسط هیات ایران و استرالیا انجام گرفته، محل حکومتی تازه‌ای از دوره هخامنشیان در نورآباد یافت شده است.
 
 در حفاری‌های باستان‌شناسی، هیات موفق شد چهار پایه ستون به سبک کاخ صد ستون تخت جمشید را از زیر خاک بیرون بیاورد که به گفته هیات هنوز دو پایه ستون دیگر مانده است.
 
عسگری دز این مورد  به میراث خبر گفت: «خوزستان خواستگاه سه تمدن بزرگ ایلامی، هخامنشی و ساسانیان بوده است. پدر کوروش کبیر، جزء آخرین شاه‌های دوره ایلامی بود که در انشان زندگی می‌کرد. با این تفاصیل سلسله هخامنشیان باید در خوزستان صاحب مراکز حکومتی بیشتری نسبت به آن‌چه امروز شناخته شده است داشته باشند.»
 
وی افزود:«حکومت هخامنشیان از هند تا مصر ادامه داشته است و فیلسوفان بزرگی چون سقراط و افلاطون در زمان فرمانروایی هخامنشیان در جهان زندگی می‌کردند. بی‌تردید این دوره تاریخی مظاهر گسترده‌تری نسبت به آن‌چه امروز شناخته شده است دارد.»
 
طی این فرضیات محور بزرگ تخت جمشید توسط هیات باستان‌شناسی ایران و استرالیا بررسی و کاوش می‌شود تا دیگر مقابر حکومتی هخامنشیان نیز شناسایی شود.
 
هیات باستان‌شناسی امیدوار است این محور پس از شناسایی و کاوش به یکی از مهمترین محور‌های گردشگری کشور تبدیل شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.