جزایری بایدممنوعالخروج میشد
+0
رأی دهید
-0
سیدعلیرضا آوایی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی آخرین اقدام هیات سه نفره پیگیری فرار شهرام جزایری اظهار داشت: دربارهی دستگیری جزایری خبر جدیدی ندارم و گزارش هیات سه نفره طی دو یا سه روز آینده به آیتالله هاشمی شاهرودی ارسال خواهد شد.
گزارش هیات 3 نفره ظرف سه روز آینده به آیتالله هاشمی شاهرودی تقدیم میشود
وی با بیان اینکه جلسات متعدد شش و چهار ساعته با افراد مختلف برگزار کردهایم، افزود: گزارشی جامع در حد آنچه که ارتباطی به قضایا دارد در حال تهیه است و ظرف سه روز آینده به آیتالله هاشمی شاهرودی تقدیم میکنیم.
پیگیریهای لازم برای دستگیری جزایری از سوی حفاظت اطلاعات قوهی قضاییه انجام میشود
آوایی دربارهی مشاهدهی شهرام جزایری در دبی و اقدامات صورت گرفته برای دستگیری این متهم اظهار داشت: بخش دستگیری و پیگیریهای لازم توسط حفاظت اطلاعات قوهی قضاییه انجام میشود و حوزهی ماموریت هیات سه نفره به رسیدگی به اصل پروندهی متواری شدن است و این که چه فرد یا افرادی احیانا قصور و تقصیری داشتهاند که وی توانسته متواری شود.
کسانی که زمینه احساس آزادی جزایری و کاهش حساسیت زندان را فراهم کردند مورد سوال قرار گرفتند
رییس کل دادگستری استان تهران افزود: کسانی که موجب و زمینه را فراهم کردند به صورتی که خودآگاه، ناخودآگاه و گاها در اثر رفتاری که شهرام جزایری خیلی احساس آزادی میکرده یا حساسیت زندان از بین رفته و در نتیجه باعث فرار وی شده، توسط این هیات دعوت و از آنها سوال شده است.
وجود سوءنیت یا وقوع غفلت در متواری شدن جزایری در حال بررسی است
وی با تاکید بر اینکه در این قضایا، وجود سوءنیت یا عمدتا بیخیالی و غفلت در متواری شدن متهم در حال بررسی است، گفت: فضای مطبوعاتی و جو جامعه یک بحث است اما اظهارنظر قضات آثاری دارد. وقتی مطلبی از سوی قضات عنوان میشود ممکن است برخی از افراد عزل یا سلب صلاحیت شوند و باید با دلایل قوی و به دور از برخورد انفعالی با اقناع وجدان، برداشتمان را اعلام کنیم.
آوایی افزود: نیروهای انتظامی، اینترپل، حفاظت اطلاعات قوهی قضاییه با هماهنگی و حمایت رییس قوه ارتباط قوی برقرار کردهاند که از اخبار این حوزه اطلاعی ندارم و موارد لازم باید از رییس حفاظت اطلاعات قوهی قضاییه سوال شود.
ماموران مراقبت و برخی از کارکنان ادارهی کل زندانها برای بررسی پرونده دعوت شدهاند
رییس کل دادگستری استان تهران دربارهی دستگیری و احضار افراد مطلع از فرار متهم، به ایسنا گفت: پروندهی فرار جزایری در شعبهی بازپرسی دادسرای کارکنان دولت ارجاع شده و ماموران مراقبت و برخی از کارکنان ادارهی کل زندانها دعوت شدهاند.
وی گفت: در جمعبندی باید با بازپرس پرونده تعامل داشته باشیم تا آخرین نتیجهی بازپرسی که در اثر تحقیقات و اطلاعات مستند موثق جمعآوری شده را دریافت و در گزارش استفاده کنیم.
دادسرای کارکنان دولت در رسیدگی به پرونده فرار جزایری صالح است
آوایی دربارهی تشکیل نشدن پرونده در سازمان قضایی نیروهای مسلح، به ایسنا گفت: دادسرای نظامی به جرایمی خاص مثل فرار نظامیان، غیبت، گم شدن سلاح نظامی و تمرد از فرمانده رسیدگی میکند اما اقدامات ضابطان قوه قضاییه مثل مواردی که حکم جلب اجرا میشود یا متهم فرار میکند مراجع عمومی دادسراها، دادگاهها صالح به رسیدگی هستند بنابراین پرونده متواری شدن جزایری در مقام ضابط قضایی باید در دادسرای کارکنان دولت رسیدگی شود.
ماموران بدرقهکنندهی جزایری سرهنگ نبودهاند
رییس کل دادگستری استان تهران، با بیان اینکه ماموران بدرقه کننده سرهنگ نبودهاند، گفت: به خاطر گستردگی کار دادسراها و دادگاهها ممکن است پنج متهم را به دو سرباز بدهند. تهران به تنهایی 26 ناحیهی دادسرا و 16 مجتمع قضایی دارد.
سازمان زندانها بدرقه زندانی را وظیفه نیروی انتظامی میداند
وی با بیان این که اطلاع دقیقی از این که دو مامور بدرقه کننده سرباز وظیفه بودهاند، ندارد گفت: معمولا سرباز وظیفه و یک درجهدار برای بدرقهی زندانیان میفرستند. ادارهی زندانها به شدت با کمبود نیرو مواجه است و مدعی است بدرقه را باید نیروی انتظامی انجام دهد که همین موضوع، اختلافی بین سازمان زندانها و نیروی انتظامی است و به خاطر گستردگی کار، محدودیتها و نیاز به اعزام، این مشکل تاکنون حل نشده است.
یاد ندارم بدرقهی متهمان توسط فرماندهان انجام شده باشد
آوایی ابراز عقیده کرد: معمولا سرهنگها متهمان را بدرقه نمیکنند مگر در مواردی خاص که دستورات خاصی برای بدرقهی متهمان با افسران ارشد صادر شده باشد که در سالهای قضایی گذشته یاد ندارم بدرقهی متهمان توسط فرماندهان انجام شده باشد.
باید به وقتش از قضات نیز تحقیق شود
رییس دادگستری استان تهران با بیان اینکه تحقیقات این پرونده در دادسرای کارکنان دولت انجام میشود چون باید از افراد مختلف تحقیق شود، افزود: قاعدتا باید به وقتش از قضات نیز تحقیق شود که دادسرای سازمان قضایی نیروهای مسلح نمیتواند این تحقیقات را انجام دهد و باید دادسرای کارکنان دولت این کار را انجام دهد.
جزایری قطعا باید ممنوعالخروج میشد
آوایی دربارهی دلیل ممنوعالخروج نشدن شهرام جزایری اظهار داشت: به نظرم جزایری قطعا باید ممنوعالخروج میشد.
رییس دادگستری استان تهران گفت: مجتمع قضایی جزو مجتمعهایی است که استقلال نسبی داشته به این معنا که از بدو تشکیل از نظر ترکیب نیروها، نوع رسیدگیها و گاهی از نظر جذب قضات ساختار خاصی داشته چون با هدف خاصی تشکیل شده و جزو مجتمعهایی است که مجموعهی دادگاه تجدیدنظر در آنجا مستقر است.
وی در پایان گفت: ای کاش شهرام جزایری از اول ممنوعالخروج شده بود.