وزش گردباد مرگبار در آلابامای آمریکا
وزش گردباد شدیدی در چهار ایالت آمریکا باعث مرگ چندین نفر شده و پیشنهاد کمک دولت فدرال را به دنبال داشته است.
حرکت یک جبهه هوای سرد به سوی خلیج مکزیک ناپایداری جوی گسترده ای را در آمریکا به همراه داشته است دست کم پنج نفر در اثر اصابت توفان به ساختمان یک دبیرستان در شهر انترپرایز و فرو ریختن سقف آن کشته شده اند. مقام ها تاکنون می گفتند احتمالا تا 13 نفر در این مدرسه جان باخته اند.
ماموران امداد هنوز سرگرم جستجوی ویرانه به جا مانده از ساختمان برای یافتن بازماندگان هستند.
دو نفر دیگر نیز در سایر حوادث کشته شده اند. از جمله یک دختر بچه 7 ساله در ساعت های اولیه روز پنجشنبه در اثر توفان در ایالت میزوری کشته شد.
گزارش ها همچنین حاکی از انتقال ده ها مصدوم به بیمارستان های ایالت های مختلف آمریکا است.
جورج بوش رئیس جمهور ایالت متحده از آمادگی دولت فدرال برای کمک به آسیب دیدگان توفان در ایالت های آلاباما و میزوری خبر داده است.
گردباد همچنین آسیب زیادی به ساختمان ها، خودروها و تیرهای انتقال برق در ایالت های آرکانزا و کانزاس وارد کرده است.
این در حالی است که به گفته کارشناسان هواشناسی ناپایداری آب و هوایی گسترده ای که باعث وزش توفان های قوی از ایالت مینسوتا در شمال آمریکا تا شهر جنوبی لوئیزیانا شده در اثر حرکت یک جبهه هوای سرد و مرطوب از غرب آمریکا به سمت خلیج مکزیک به وجود آمده است.
این جبهه پیش از این ریزش شدید برف در ایالت های غربی واشنگتن و کلرادو را به همراه داشته است.
از سوی دیگر کارشناسان هواشناسی از بارش شدید برف در ایالت های آیووا و نبراسکا و بسته شدن جاده ها خبر می دهند.
جک هیلز از کارشناسان هواشناسی با اشاره به وضع متغیر آب و هوایی زمستان امسال در آمریکا به بی بی سی گفته "وزش دو تا سه توفان عمده در ماه های گذشته بیانگر وضع متلاطم جوی و ادامه این شرایط در ماه های اینده است."