'رصدخانه باستانی در پرو محل پرستش مهرپرستان'

محققان از کشف قدیمی ترین رصدخانه سراسر قاره آمریکا در پرو خبر داده اند.
 رصدخانه چانکیلو
عبور نور خورشید از فاصله برج های سیزده گانه رصدخانه چانکیلو به تعیین دقیق روزهای سال کمک می کند

بر اساس گزارشی که در مجله ساینس به چاپ رسیده است، آثار به دست آمده از یک بنای ۲۳۰۰ ساله در منطقه چانکیلوی پرو که به نام برج های سیزده گانه شناخته می شود از وجود آیین های مهرپرستی پیشرفته در آن خبر می دهد.

این برج ها به گونه ای ساخته شده اند که به منجمان برای بررسی زمان طلوع و غروب خورشید در طول کمک می کردند.

برج های ۱۳ گانه چانکیلو به صورت شمالی-جنوبی و در امتداد خط الرأس یک یک تپه ساخته شده اند و از لحاظ ساختمان همچنان در وضع مناسبی قرار دارند.

کلایو راگلز استاد نجوم باستان شناختی دانشگاه لایچستر بریتانیا می گوید این برج ها بیشتر از یک قرن است که شناسایی شده اند ولی تابحال به هدف ساخت آنها توجهی نشده بود.

محققان می گویند برج ها در مساحت های ۷۵ تا ۱۲۵ متر مربعی ساخته شده اند و فاصله بین آنها به گونه ای است که در نور خورشید در افق به صورت مضرص از میان آنها عبور می کند.

بر اساس گزارشی که در مجله ساینس به چاپ رسیده، دو نقطه رصد کردن در این بنا وجود داشته که منجمان باستانی با قرار گرفتن بر روی آنها بر اساس نوری که از فاصله بین برج ها عبور می کرده حرکات سالانه خورشید را بررسی می کردند.

به گفته آقای راگلز، منجمان باستانی با بررسی حرکات سالانه خورشید در این مکان تقویم سالانه خود را تدوین می کردند.

رصدخانه باستانی چانکیلو
بنای رصدخانه باستانی چانکیلو از نظر ساختمانی تقریبا سالم است

او می گوید:"در زمان اعتدال بهاری خورشید در منتهی علیه سمت راست اولین برج در این سمت قرار دارد و در زمان اعتدال پاییزی به سمت چپ اولین برج در این سمت قرار می گیرد. در بین این دو فاصله زمانی، خورشید در بین این دو نقطه جابجا می شود."

'آئین های مهرپرستی'

برج های سیزده گانه چانکیلو در منطقه ای به وسعت چهار کیلومتر مربع در حوزه آب ریز رودخانه کاسما-سچین پرو قرار دارند.

محققان می گویند این بنا در قرن چهارم پیش از میلاد ساخته شده و شامل معبد مستحکمی بوده است.

به گفته ایوان گزی کارشناس مؤسسه ملی فرهنگ پرو ساکنان منطقه از اقوام مهرپرست بوده اند و این رصدخانه به آنها در تعیین روزهای عبادتشان بر اساس تقویم خورشیدی کمک می کرده است.

آقای راگلز هم با اشاره به عدم امکان حضور همزمان بیش از دو یا سه نفر بر روی مکان های رصد خورشید در این بنا می گوید شواهد نشان می دهد مقام های مذهبی در روزهای خاص دینی با استقرار در آنها به بررسی حرکت خورشید می پرداختند و فرارسیدن زمان برگزاری آئین های دینی را به اطلاع دیگران می رساندند.

اینکاها از اقوام سرخپوست بومی پرو بوده اند که به گفته محققان از قرن پانزدهم بعد از میلاد به پیشرفت های مهمی در رصد خورشید دست پیدا کرده بودند و از پیروان آئین های مهرپرستی بوده اند.

+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.