زنان ایران و تاخیر در فرزند دار شدن

زنان ایران8 تا10سال دیرترازسن معمول به فرزنددار شدن اقدام می‌کنند  

ناباروری یکی از معضلات جدی پس از ازدواج است که در حال حاضر 2 تا 3 میلیون از جمعیت زوج‌های جوان کشور را درگیر کرده و سالانه حدود 100 هزار نفر به این جمعیت افزوده می‌شود.

این معضل که سومین علت طلاق در کشور است، به دلایل مختلفی از قبیل مشکلات ژنتیکی و هورمونی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی حشره‌کش‌ها و رنگ‌ها در محیط‌های کاری، مصرف برخی از داروها، ابتلا به برخی از بیماریهای ایجاد کننده نازایی، افزایش سن ازدواج و به تاخیر انداختن فرزند دار شدن، تغذیه نامناسب و آلودگی هوا ایجاد می شود؛ اما مشکل جدی در این زمینه هزینه‌های سنگین درمان ناباروری در کشور است که متاسفانه تحت پوشش بیمه‌یی قرار نگرفته و موجب می‌شود که تنها پنج هزار نفر از جمعیت نابارور کشور توانایی بهره مندی از درمان مناسب را داشته باشند.

دکتر محمدرضا نوروزی، رییس هیات مدیره انجمن علمی باروری و ناباروری ایران، در سیزدهمین کنگره سه روزه باروری و ناباروری که امروز در سالن همایش‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد،‌ با اشاره به هرم جمعیتی ایران گفت: در حال حاضر قاعده هرم جمعیتی ایران را جوانان تشکیل می‌دهند که ازدواج، ‌توانایی بچه دار شدن و باروری از مسائل جدی مبتلابه این جمعیت است.



زنان ایران 8 تا 10 سال دیرتر از سن معمول باروری اقدام به فرزنددار شدن می‌کنند

وی افزود: سن ازدواج در 700 هزار ازدواجی که سالانه در کشور صورت می‌گیرد، رفته رفته از 24 سالگی به عنوان بهترین سن باروری برای زنان فاصله گرفته و به سمت 27 تا 28 سالگی تغییر پیدا می‌کند. این مساله از آنجا که سن از موثرترین عوامل در توانایی برای باروری است بسیار اهمیت پیدا می‌کند زیرا نه تنها سن ازدواج افزایش یافته بلکه فرزند دار شدن پس از ازدواج نیز 3 تا 5 سال به تاخیر افتاده است و لذا سن باروری زنان در ایران در حدود 32 تا 33 سالگی یعنی 8 تا 10 سال دیرتر از بهترین زمان باروری است که این امر ازعلل شیوع ناباروری در کشور به شمار می‌رود.



هزینه سنگین درمان و عدم فرهنگ سازی مطلوب از عوامل موثر در عدم استفاده مناسب از امکانات درمانی موجود

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: اغلب زوج‌های نابارور در کشور به دلایل فرهنگی و اقتصادی دیرتر از زمان مناسب برای انجام اقدامات درمانی مراجعه می‌کنند زیرا بسیاری از این افراد از یک سو ناباروری را نوعی شکست در زندگی تلقی می‌کنند و از سوی دیگر بسیاری از آنها به دلیل هزینه‌های سنگین درمان ناباروری از انجام اقدامات درمانی محروم می‌شوند.

وی ادامه داد: این دو عامل موجب می‌شود که از امکانات درمانی موجود در کشور در زمینه نازایی که هم سطح امکانات و پیشرفت علمی دنیاست به میزان مناسب بهره گیری نشود و از 2 تا 3 میلیون جمعیت نابارور کشور تنها 5 هزار نفر آنها برای درمان به مراکز درمانی مراجعه کنند.


مراکز درمان ناباروری از ظرفیت‌های خود به طور صحیح و کامل بهره نمی‌گیرند

به گزارش ایسنا، دکتر نوروزی با تاکید بر اینکه در زمینه درمان نازایی باید علاه بر فرهنگ سازی اطلاع رسانی مناسب، تسهیلاتی نیز از قبیل پوشش بیمه‌یی هزینه‌های درمانی در نظر گرفته شود، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 40 مرکز درمان ناباروری در کشور فعال است اما متاسفانه این مراکز نیز به طور صحیح و کامل از ظرفیت‌های موجود خود بهره نمی‌گیرند و به طور متوسط تنها 20 تا 30 مراجعه کننده برای هر سیکل درمانی دارند، لذا رسیدگی به این امر نیز باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.


تخصیص سرانه مناسب درمان از راه‌های سرمایه گذاری دولت در درمان نازایی

وی همچنین بر لزوم سرمایه گذاری در بخش سلامت برای درمان ناباروری تاکید کرد و گفت: از آنجا که جمعیت نابارور ایران در معرض خطرات سلامتی بسیاری از جمله فرسودگی هستند، ‌تخصیص سرانه مناسب درمان از راه‌های سرمایه گذاری دولت در این بخش از سلامت کشور است تا درمان نازایی هرچه سریعتر از درمان‌های لوکس خارج شده و به سمت پوشش بیمه‌ای حرکت کند.

رییس هیات مدیره انجمن باروری و ناباروری ایران بیماریهایی از قبیل واریکوسل در نوجوانان را از بیماریهای شایع منجر به نازایی خواند و اظهار داشت: 20 درصد از پسران جوان در کشور مبتلا به این بیماری هستند که به طور متوسط هر یک نفر از 5 نفر از این بیماران با اختلالات نازایی روبرو می‌شوند.


تماس بیشتر با مواد شیمیایی احتمال بروز نازایی را افزایش می دهد

وی در پایان مواد شیمیایی در محیط‌های کاری را از عوامل موثر در بروز نازایی خواند و بیان کرد:‌به طور کل مشکلات ناباروری در افرادی مانند آسفالت کارها یا کسانیکه در کارخانه‌های حشره کش‌سازی، رنگ سازی و یا تولید مواد شیمیایی فعالیت می‌کنند بیشتر دیده می‌شود اما باید توجه داشت که 60 درصد از انواع نازایی با روشهای ساده درمانی نظیر مشاوره، برای آگاهی سازی افراد در زمینه روش‌های صحیح برقراری ارتباطات جنسی در زمان‌های مناسب، مصرف داروهای ساده یا جراحی‌های ساده قابل درمان هستند و تنها 30 تا 40 درصد از زوج‌های نابارور باید تحت روش‌های درمانی پیشرفته قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، ‌در ادامه این مراسم دکتر احمد حسینی دبیر سیزدهمین کنگره باروری و ناباروری ایران، سطح علمی این کنگره را قابل توجه توصیف کرد و گفت: از 220 مقاله علمی که به دبیرخانه کنگره رسید، 177 مقاله برای پوستر و سخنرانی انتخاب شدند و به طور کل 410 نفر برای شرکت در این کنگره بزرگ ثبت نام کردند.

وی افزود: حضور 102 عضو هیات علمی در سیزدهمین کنگره باروری و ناباروری ایران پیشرفت سطح علمی این کنگره نسبت به دوره‌های گذشته را نشان داده و برگزاری چنین کنگره‌ای از افتخارات انجمن علمی باروری و ناباروری ایران به شمار می‌رود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.