ژاپنی‌ها تخت جمشید را با یخ ساختند

کاربر گرامی!

تهران ـ خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه فرهنگ و هنر، فرزانه ابراهیم زاده:برای نخستین بار در دنیا کاخ تابستانی داریوش در تخت جمشید(تچر) و ریتون هخامنشی با یخ در کنار آثاری از سایر کشورهای جهان در فستیوال برف و یخ ساپورا برپا شد.
کاخ یخی داریوش در ژاپن

محمد رضا کارگر مدیر موزه ملی ایران که برای افتتاح سومین دوره  نمایشگاه «شکوه پارس» در شهر ساپورا به ژاپن رفته بود با اعلام خبر ساخت نمونه ای از کاخ تچر و ریتون هخامنشی در فستیوال برف و یخ ژاپن به میراث خبر گفت:«نمایشگاه دوره‌ای شکوه پارسی که از مردادماه پیش در ژاپن برپا شده و در پنج شهر برگزار می‌شود. این نمایشگاه در توکیو و ناگویا برگزار شد. براساس برنامه ریزی در هفته اول فوریه برابر هفته دوم و سوم بهمن ماه در سومین مرحله در شهر ساپورا در موزه ملی ژاپن افتتاح شد. در کنار برگزاری این نمایشگاه برای اولین بار کاخ داریوش به همراه ریتون هخامنشی با یخ توسط هنرمندان ژاپنی ساخته شد. در مقابل آن هم ریتون هخامنشی به عنوان سمبل نمایشگاه با یخ ساخته شده است. »
کارگر با اشاره به این که انتخاب ساپورا در این زمان به دلیل برگزاری دو اتفاق مهم در این شهر بود:«  ساپورا یکی از شهرهای مهم ژاپن است. زمانی که برای ساپورا در نظر گرفته شده بود، دو اتفاق مهم در این منطقه اتفاق رخ می داد. یکی فستیوال برف و یخ ساپورا است که 58 سال سابقه دارد و الان تبدیل  به یکی از مهمترین فستیوال برف و یخ دنیا شده است که میلیون ها نفر برای دیدن این جشنواره به این شهر می آیند. همینطور چون یکی از سردترین شهرهای ژاپن هست؛ بازی های جهانی اسکی هم در این شهر برگزار می شود. »
به گفته مدیر موزه ملی براساس آماری که ژاپنی ها ارائه کرده اند بیش از 2 میلیون نفر برای دیدن فستیوال و دیدن بازی ها به این منطقه می آیند. این دو تا اتفاق عامل و انگیزه ای برای انتخاب زمان برگزاری نمایشگاه ساپورا و تاخیری یک ماهه میان نمایشگاه ناگویا با این نمایشگاه بود .
یکی از خصوصیات جشنواره برف و یخ ناگویا در این است که بسیاری از کشورها جهان بخصوص کشورهای صاحب تمدن با هزینه و هنرمندان خودشان در آن شرکت می کنند و آثار معروف معماری سرزمین خود را در اندازه هایی تقریبا واقعی می سازند. در کنار این آثار  تابلوهایی نصب می شود ویژگی های آن بنا را معرفی می کنند. کارگر با اشاره به این که این مجسمه ها زیبایی و جذابیت خاصی دارند، می گوید:« به بهانه  این جشنواره کشورهای مختلف جاذبه های خود را معرفی و انگیزه ایجاد می کنند تا افرادی که در این جشنواره شرکت کرده اند کشورهای آن ها را انتخاب کنند. تبلیغات زیادی هم برای این نمایشگاه در سراسر جهان می شود و کارت پستال هایی که از این رویداد آماده می شود به طور گسترده در سطح جهان پخش می شود.»
وی با اشاره به این که در زمان آماده شدن قرار داد برپایی نمایشگاه در ژاپن قرار شد تا یک اثر ایرانی نیز در آن ساخته شود، گفت:« این تعهد را طرف ژاپنی انجام  و این بنای مهم تاریخی ایران به وسیله برف و یخ ساخته شد. »
کاخ داریوش در کنار بناهایی از کشور ژاپن، هند و مجسمه های برف و یخی از سایر کشورها در مرکز شهر در منطقه ای به عرض 50 متر و طول چندین کیلومتر قرار گرفته است:«ساخت این آثار چه از برف و چه از یخ هزینه های سنگینی را به دنبال دارد. برخی از این ساختمان ها به ارتفاع ده متر یا بیشتر توده ای از برف را در برمی گیرد و برف ها را با هزینه های سنگین جمع می کنند و آن را می سازند. بعد حفاظت و نمایش این آثار یکی دیگر از نکات  جالبی که در برگزاری این نمایشگاه وجود دارد. در طول برگزاری گروهی هستند که این آثار را مرتب بررسی و اگر مشکلی برایشان پیش آید آن را مرمت می کنند.»
به گفته کارگر:«بیشتر آثار با برف ساخته شده است، اما نکته مهم در ساخت کاخ داریوش این است که این بنا به صورت یخ ساخته شده است که اهمیتش بیشتر می کند. چون زیبایی خاصی دارد و نورپردازی خوبی که شده است زیبایی آن را چند برابر می کند. »
 وی یکی از دلایل ساخت این مجسمه و صرف هزینه های زیاد را از طرف ژاپنی ها را موفقیت نمایشگاه شکوه پارسی می داند:«ما احساس می کنیم اگر این نمایشگاه با موفقیت همراه نباشد این بخش که هزینه سنگینی هم برای آن ها داشت را انجام نمی دادند. تیم ده نفره در طول بیست و چهار ساعت به صورت دائم از این اثر دیدن می کنند و آن را بررسی می کنند. همه این ها هزینه هایی که ما قادر به آن نبودیم آن را برآورده کنیم. از طریق این اثر برف و یخی چند میلیون نفری که از نزدیک این نمایشگاه را می بینند و چند صد میلیون نفری که از طریق اینترنت و سایر وسایل آن را می بنینند با این اثر ایرانی آشنا می شوند. این نشانه اهمیت معماری و فرهنگ یک جامعه است که سایر کشورها حاضر به انجام چنین هزینه هایی می شوند. این یک افتخار است که ما موفق شدیم در این جشنواره حضور جدی داشته باشیم. »

                                                   

 

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.