من مراقبم، تو چطور؟ ایدز

     بیماری مهلک و کشنده ایدز بیرق کثیف و غارتگر خود را در سراسر جهان به اهتزاز در آورده است. هر روز دهها و صدها نفر براثر این بیماری جان خود را از دست می دهند، پزشکان و دانشمندان سراسر کره خاکی تمام تلاش خود را به کار می برند تا راهی برای مقابله با ویروس ویرانگر «HIV» بیابند، اما تا زمانی که عقل ناقص بشر به چنین دارویی دست یابد اهریمن ایدز قربانیان خود را یک به یک از سراسر جهان انتخاب کرده و با چنگالهای نیرومند خود تک تک سلولهای بیمار مبتلا را نابود می کند. بیماری ایدز یک بیماری بومی و محلی نیست، یک بیماری همه گیر است که دروازه های اروپا و آمریکا را در نوردیده و تا آنسوی خاورمیانه پیش رفته است. سایه های شوم این بیماری حتی به کشور همیشه سبز ایران نیز رسیده است و جوانان و نوجوانان ایران زمین را به گرداب هلاکت و نابودی می کشاند.
    
    به گزارش واحد اینترنت گروه علمی ایرنا از سایت اینترنتی «نیوسانیتسیت» مگس های خون آشام که در سراسر جهان یافت می شوند، احتمالا" بیماری ایدز را از شمپانزه ها به انسانها منتقل کرده اند. بر پایه این نظریه محققان عقیده دارند که مگسهای خون آشام با انتقال خون شمپانزه ها به شکارچیان، این بیماری را در میان انسانها شیوع داده اند.
    براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، بیش از نیمی از ۱۱ میلیون مورد مرگ و میر کودکان در سال، در اثر سوء تغذیه و ۵ بیماری بر اثر ذات الریه، دیفتری، سرخک، مالاریا و ایدز است. هم چنین بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کودک زیر ۱۵ سال در جهان به ایدز مبتلا هستند که اکثر قریب به اتفاق این کودکان را مادران مبتلا به H.I.V به دنیا آورده اند. طبق آمارهای جهانی %۶۰ از مبتلایان به ایدز از طریق تزریق، آلوده شده اند و نکته نگران کننده این است که ۸۰ درصد بیماران تزریقی از عوارض تزریق و گرفتاری آن آگاهند. برآورد شده است که بیش از ۴۰ میلیون نفر در دنیا به ویروس «H.I.V» مبتلا هستند و تاکنون بیش از ۲۰ میلیون تن براثر این بیماری جان خود را از دست داده اند. براساس گزارش نهمین کنفرانس سالانه ایدز که در شهر سیاتل آمریکا برگزار شد، بسیاری از بیماران ایدزی که از مجموعه داروهای ایدز استفاده می کنند به حمله قلبی دچار شده اند. براساس همین گزارش و آمار موجود، حدود ۳۶ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری ایدز مبتلا هستند و یا به ویروس مولد آن آلوده شده اند که ۲۵ میلیون نفر از آنان در کشورهای جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند.
    هم چنین گزارشهای رسیده حاکی است مصرف قرص ضدبارداری احتمال ابتلا به ایدز را افزایش می دهد و لباسهای دست دوم موسوم به تاناکورا باعث انتقال ایدز می شوند. خبرگزاری آنسا نیز به نقل از مدیر آزمایشگاه میکرب شناسی موسسه عالی بهداشت ایتالیا اعلام کرده است: «بیش از ۵۰ هزار تن از یکصد هزار فرد مبتلا به ویروس ایدز در ایتالیا از بیماری خود اطلاع ندارند. براساس آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ایتالیا، هر روز ۸ شهروند این کشور به ویروس ایدز مبتلا می شوند و سال گذشته از جمع این افراد ۴۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.» به گفته رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، تاکنون ۳۴۳۰ نفر مبتلا به ویروس H.I.V در ایران شناخته شده اند. دکتر محمد مهدی گویا می گوید: از مجموع این افراد ۳۸۵ نفر، بیماری آنها به مرحله ایدز رسیده است که از این شماره ۳۵۰ نفر جان باخته اند.
    وی در ادامه می گوید: تخمین زده می شود ۱۹ هزار نفر از جمعیت کشور مبتلا به ویروس عفونی «H.I.V» باشند. وی با اشاره به این که %۹۷ از مبتلایان، مرد هستند، تصریح کرد: %۶۴ این آمار مربوط به اعتیاد از طریق تزریق بوده است.
    وی افزود: هزینه داروی یک فرد مبتلا به ایدز در روز هزار دلار است که هم اینک به صورت رایگان در اختیار مبتلایان قرار می گیرد. در این باره رییس اداره پیشگیری و مبارزه با بیمارهای دانشگاه علوم پزشکی تبریز می گوید: برای مبارزه با بیماری ایدز در سال گذشته میلادی حدود ۳ میلیارد دلار در کشور هزینه شده است. وی افزود: در سال ۲۰۰۰ میلادی ۷۳ میلیارد دلار در سطح جهان برای مبارزه با ایدز هزینه شده است و براساس آمارهای مختلف در سال گذشته ۳ میلیون نفر در جهان بر اثر این بیماری جان باخته اند. شولتز، یک مقام سازمان ملل در برنامه مبارزه با ایدز نیز اعلام کرد: تاکنون ۲۰ میلیون نفر براثر ابتلا به بیماری ایدز در جهان جان خود را از دست داده اند و حدود ۱۳ میلیون کودک بی سرپرست شده اند. شعار سال ۲۰۰۲ سازمان بهداشت جهانی در مورد ایدز: «من مراقبم، تو چطور؟» است و این شعار نشانه احساس خطر و ایمن سازی هر فرد در مقابل این بیماری است.
    معاون نمایندگی سازمان توسعه بین المللی آمریکا نیز اعلام کرد: این سازمان مبلغ دو میلیون دلار به صندوق ساروس (که متعلق به ساروس سرمایه دار آمریکایی مقیم مجارستان است ) یک میلیون دلار برای جلوگیری از گسترش ایدز در آسیای مرکزی اختصاص داده است. این در حالی است که کشور فقیری چون اتیوپی با سه میلیون نفر ناقل ویروس ایدز و شمار رسمی بیش از ۷۵۰ هزار نفر بیمار ایدزی، برای مبارزه با ایدز به ۱۵۲ میلیون دلار کمک نیاز دارد. جالب این جاست که چه اتفاقی در این کشور افتاده که این همه بیمار ایدزی دارد! عده ای از سیاستمداران کشورهای آفریقایی بر این عقده هستند که کشورهای قدرتمند، خون حامل ویروس ایدز را وارد آفریقا کرده اند و ویروس ایدز به این ترتیب در قاره آفریقا همه گیر شده است.
    
    بیماران ایدز در روسیه
    
    روزنامه «ماسکورسکی کامساموتس» چاپ مسکو ضمن هشدار در مورد گسترش بیماری ایدز در روسیه می نویسد: «در این کشور هر۶ دقیقه یک حامل جدید ویروس ایدز ثبت می شود که در دنیا کم سابقه می باشد.»
    این روزنامه در ادامه می نویسد: بیشتر بیماران و افراد آلوده به بیماری ایدز را جوانان ۲۰ تا ۳۲ ساله تشکیل می دهند. گفتنی است به رغم وجود بیش از ۱۹۰ هزار بیمار ایدزی که به صورت رسمی در روسیه به ثبت رسیده اند، جامعه این کشور از آمادگی لازم برای مقابله با این پدیده شوم برخوردار نمی باشند و از آغاز پیدایش بیماری ایدز در جهان در ۳۱ سال پیش تاکنون ۳۶ میلیون نفر به آن مبتلا شده اند که از این تعداد ۲۲ میلیون نفر جان باخته اند. 
    
    دیوار سکرت
    
    «بلامی» مدیر صندوق بین المللی سازمان ملل متحد برای کمک به کودکان «یونیسف» اعلام کرد: «این صندوق از مقامات مذهبی آفریقا خواسته است تا برای شکستن «دیوار سکرت» در مورد بیماری ایدز کمک کنند.»
    بلامی در ادامه می گوید: یونیسف خواستار کار مستقیم با گروههای مذهبی است، زیرا صدای آنان برای جلوگیری از شیوع ایدز در میان جوانان بسیار موثر است. وی خاطرنشان می سازد که حدود ۸۰۰ هزار کودک کمتر از ۱۰ سال در آفریقا سالانه به بیماری ایدز مبتلا می شوند و ۱۴ میلیون نفر به دلیل این بیماری یتیم شده اند. به واقع باید با این بلای خانمانسوز چه کرد، چه راهکاری اندیشید، این بیماری فقط در ایران نیست، یک بلای داخلی نیست، بلکه یک بلای جهانی است، تنها ما مشکل نداریم، بلکه تمامی مردمان در سراسر کره زمین و دولتمردان دیگر کشورها با ایدز مشکل دارند و هر که به شکلی دنبال راهکاری برای آن است. بر هر حال باید مراقب بود، فعلا" همین...

 

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.