ما کباب سیمرغ نیستم!

مریلا زارعی با انتقاد از نوع انتخاب نامزدهای دریافت سیمرغ بیست‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر گفت: وقتی نگاه شخصی بر جشنواره حاکم می‌شود، بازیگران ما، از سریال‌های ‌٩٠ قسمتی سر درمی‌آورند.

به گزارش ایسنا، وی که شب گذشته - ‌٢٠ بهمن - در جلسه‌ی نقد و بررسی فیلم "دست‌های خالی" در سینما فلسطین سخن می‌گفت، مدعی شد: داوران نه تنها فیلم "دست‌های خالی" را ندیدند، بلکه نخواستند که آن را ببینند و در بسیاری از موارد، به فیلم‌های سفارشی جایزه‌ی می‌دهند.

زارعی با اظهار تاسف از تاخیر ‌٤٥ دقیقه‌یی نمایش فیلم در سینما فلسطین گفت: این تاخیر هم در ادامه مشکلاتی است که از ابتدا برای این فیلم به‌وجود آمد، زیرا عده‌ای مشکلاتی را در سینما پدید می‌آورند و بعد آنها را نقد می‌کنند و مردم را به سینمایی متمایل می‌کنند که سینمای ما نیست.

وی اضافه کرد: عده‌ای به بازیگران خط می‌دهند و شاید در میان دوستان داور هم وجود داشته باشند، کسانی که با بعضی از بازیگران مشکل دارند.

این بازیگر سینما با اظهار شگفتی از لیست کاندیداها جشنواره فجر گفت: دوستان داور نشان دادند، سینمای ما استحقاق بیش از این‌را ندارد و برای من باعث تعجب است، چرا به‌جای پنج کاندیدا در رشته‌ی بازیگری تنها سه نامزد، اعلام شده است.

زارعی با اشاره به‌دریافت جوایز متعددش در جشنواره‌های گوناگون گفت: گرفتن تندیس برای من مهم نیست؛ اما دوستان کسانی را نامزد کرده‌اند که چاپ تصاویرشان باعث فروش نشریات زرد می‌شود!

این بازیگر گفت: در سال‌های آینده، افتخار برای کسانی است که فیلم‌هایشان را از جشنواره خارج می‌کنند؛ سینمای ما هم به‌سمت سینمای تجاری می‌رود و نه سینمای هنری.

وی متذکر شد: تصور نکنید داوری‌های جشنواره باعث می‌شود سال آینده بد بازی کنیم. من به‌عنوان بازیگری که همیشه دلم برای کاندیدا شدن بازیگران مورد علاقه‌ام تپیده، می‌گویم چرا باید هر سال دل ما بلرزد که داوران چه کسانی هستند؟

نازنین مفخم، تدوین‌گر این فیلم نیز درادامه‌ی سخنان زارعی عنوان کرد: ما اعتراض نداریم چرا بعضی از اسامی درلیست کاندیداها نیست؟ اما به‌شکل انتخاب‌ها و کاندیداها معترضیم؛ به‌گونه‌ای که امسال یکی از شرم‌آورترین داوری‌ها صورت گرفته است.

او مدعی شد داوران امسال یا بی‌دانش هستند یا بی‌صداقت و یا هر دو.

در این جلسه ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم هم تصریح کرد: به‌عنوان کسی که سال‌هاست کار سینمایی می‌کنم، دلم می‌خواست سیمرغ بگیرم. اما حاضر نیستم برای سیمرغ زیربار خیلی چیزها بروم. البته شاید داوران تشخیص‌شان این بوده که فیلم ما شایسته جایزه نیست.

وی افزود: قصه‌ی سیمرغ هر سال به‌نوعی تکرار می‌شود، بعضی روزنامه‌ها پول می‌گیرند تا چیزی درباره جوایز ننویسند، اما ما کباب سیمرغ نیستم و معتقدیم بالاخره کسی باید حرفی بزند، چون اتفاقاتی می‌افتد که نباید بیافتد و روزنامه‌نگاران هم باید آن را مطرح کنند.

وی با اشاره به کارنامه کاری‌اش گفت: به من می‌گویند فیلم‌هایم مدام بهتر شده، "آقای رییس ‌جمهور" دچار مشکلات سیاسی شد و حتا امروز هم تلویزیون جرات پخش آن را ندارد. "نغمه" را در فضای عاشقانه عشق‌های زمینی ساختم که فیلم خوبی شد. اما مشکلش این بود که من کارگردانش بودم و در این فیلم هم زحمت دوستان دیده نشد، آن هم به این دلیل که من کارگردان "دست‌های خالی" بودم.

مسعود رایگان، دیگر بازیگر فیلم در پاسخ به پرسشی مبنی بر تفاوت بازی‌اش با دیگر نقش‌هایش در این فیلم توضیح داد: پرهیز از تکرار جزو اصول بازیگری است؛ اینکه از قالب قبلی خارج شویم و به قالب جدیدی وارد شویم، بسیار مهم است.

رایگان که در مدت بیان اعتراض‌های همکاران خود در این فیلم سکوت کرده بود، سخنان‌اش را با بیت شعری تمام کرد: "شب‌های هجر را گذراندیم و زنده‌ایم/ ما را به سخت جانی این گمان نبود"

از ابتدای جلسه‌ی نقد و بررسی که اجرای آن برعهده‌ی حسین سلطان‌محمدی منتقد بود، ابوالقاسم طالبی چندین‌بار تکرار کرد این تعداد از تماشاگران برای دیدن فیلم اخراجی‌ها آمده‌اند!

وی در پاسخ به اظهار نظری یکی از تماشاگران درباره‌ی ترکیب سینمای حاتمی‌کیا، کمال تبریزی و.. در فیلم "دست‌های ‌خالی" گفت: خوشحالم که به این ترکیب رسیده‌ام.
 

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.