بیشتر از ۲۰ دقیقه صحبت با تلفن همراه = کاهش شنوایی
بیش از20دقیقه مکالمه پیوسته با تلفن همراه موجب کاهش شنوایی میشود
دکتر رضا صراف، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری این طرح در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار داشت: میزان جذب امواجی که از تلفن همراه به سمت گوش میآید، با توجه به فاصله گوش و فراکانس موج متفاوت است و به طور معمول بیش از 70 درصد امواج توسط بافت جمجمه و مغز جذب شده و به شکل انرژی حرارتی درمیآید.
وی با اشاره به نتایج این مدلسازی خاطرنشان کرد: اگر چه عوامل مختلفی از جمله فاصله تلفن همراه از گوش و میزان فرکانس در جذب امواج مؤثر هستند ولی اثر زیانبار صحبت بیوقفه با تلفنهای همراه کاملا روشن است.
ارزیابیها نشان میدهند که استفاده پیوسته از تلفن همراه از حدود 20 دقیقه به بالا میتواند به تدریج با افزایش حرارت بافتهای مغز موجب تغییرات بیولوژیک بافت و کاهش احتمالی شنوایی شود و صحبتهای کوتاه با تلفنهمراه یا استفاده از سیمهای ارتباطی (هندزفری) از جمله روشهای پیشگیری از این است.
دکتر صراف افزود: در این پژوهش قطر جمجمه در ناحیه گوش، 8 سانتیمتر در نظر گرفته شده و بر این اساس میزان نفوذ امواج تا 4 سانتیمتر ارزیابی شده است.
مجری این طرح تصریح کرد: مغز 15 لایه دارد که از نظر الکترونیکی با یکدیگر متفاوتند. در سالهای اخیر مغز را به سه لایه تقسیم کردهاند زیرا از نظر ضریب گذردهی الکتریکی تقریبا یکسانند. ما نیز در این پژوهش با در نظر گرفتن مغز سه لایه و با استفاده از روشهای محاسباتی ممان و تفاضل محدود اثر تشعشعات الکتریکی را که از لایههای کره مغز میگذرند را مدلسازی کردهایم و با کمک مدلسازی امواج، نتایج آن با یافتههای تجربی دیگر محققان مقایسه و تایید شده است.
دکتر صراف یکی از ویژگیهای روش کار خود را تلفیق دو روش محاسباتی مطرح یعنی روشهای ممان و تفاضل محدود ذکر کرد و گفت: این تلفیق از جمله نوآوریهای مهم این طرح شمرده میشود که موجب کاهش زمان محاسبات وافزایش سرعت پاسخدهی شده است. در مدلهای دیگری که تا بحال ساخته شده است تنها از یک روش محاسباتی ممان یا تفاضل محدود استفاده شده است که هر یک محاسن ومعایب خود را دارا است ولی ما در این پژوهش از تلفیق هر دوی آنها بهره جستهایم.
این عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با ایسنا خاطرنشان کرد: با تبدیل این مدل به صورت یک نرمافزار بسیار دقیق و قدرتمند میتوان میزان تابش و ورود و خروج امواج از هر جسم چندلایه را با روشهای محاسباتی تعیین کرد و میزان دقیق آن را مشخص کرد و بدین وسیله میتوان هر محیطی را مدلسازی نمود.
وی در پایان تصریح کرد: فرکانس امواج تلفنهای همراه در ایران هماکنون در حدود 900 مگاهرتز است ولی در این تحقیق با پیشبینی ورود محدودههای جدید تا 2000 مگاهرتز نیز مورد توجه قرار گرفته است.