روزنامه های بریتانیا: شنبه ۶ ژانویه
روزنامه های بریتانیا |
روزنامه گاردین در گزارشی درباره تاثیر تحولات سیاسی ایالات متحده آمریکا بر روند رویدادها در عراق، نوشته است که جورج بوش رئیس جمهوری آمریکا در آخرین تلاش برای بدست آوردن پیروزی در عراق، دست به جا به جایی دیپلماتها و ژنرالها زده است.
به نوشته گاردین در این جابه جایی ها ژنرال دیوید پترایوس که متخصص جنگهای ضد شورش است جایگزین ژنرال جورج کیسی بالاترین مقام نظامی آمریکا در عراق خواهد شد و در سرفرماندهی نیروهای آمریکا در خاور میانه نیز ژنرال ابی زید جای خود را به دریاسالار ویلیام فالون خواهد داد که به سختگیری و قدرتمندی شهرت دارد.
به نوشته گاردین در زمینه دیپلماتیک، مهمترین تغییر این است که زلمی خلیلزاد، سفیر کنونی آمریکا در بغداد به عنوان نماینده آمریکا به سازمان مل متحد خواهد رفت و سفیر فعلی آمریکا در پاکستان به نام رایان کراکر که اصولا کارشناس امور ایران است به جای او منصوب خواهد شد.
گاردین در همین گزارش، شمار نیروهای تازه نفس آمریکایی را که به عراق اعزام خواهند شد ۹ هزار تن ذکر کرده است.
روزنامه دیلی تلگراف می نویسد که تیم تازه ای که در عراق مستقر می شود، قرار است استراتژی جدید آقای بوش در مورد عراق را به مورد اجرا بگذارد.
دیلی تلگراف به این نکته نیز اشاره کرده است که انتقال آقای خلیلزاد سنی مذهب از عراق امتیازی به نوری المالکی نخست وزیر عراق محسوب می شود که نسبت به اقدامات و نظرات آقای خلیلزاد به شدت بدگمان بود.
این روزنامه می نویسد در حلقه دوستان شیعی مذهب آقای مالکی که برخی از آنان با شبه نظامیان شیعه ارتباط دارند از آقای خلیلزاد با عنوان "ابو عمر" یاد می شد.
روزنامه ایندیپندنت که در شماره روز گذشته خود طرح صلح پیشنهادی علی علاوی وزیر دفاع پیشین عراق را مطرح کرده بود، در گزارش اصلی شماره امروز خود از قول خبرنگارانش در لندن و واشنگتن از حمایت گسترده و همه جانبه از این طرح خبر داده اما در هیچ روزنامه دیگری سخنی از این طرح به میان نیامده و هیچگونه نظری هم در حمایت یا انتقاد از آن مطرح نشده است.
در همین حال، رابرت فیسک، ستون نویس ایندیپندنت بار دیگر مسایل اخلاقی مربوط به اعدام صدام حسین را مطرح کرده و از زننده بودن آنچه در مراسم اعدام دیکتاتور پیشین عراق رخ داد، سخن گفته است.
این روزنامه در مقاله دیگری به انتقاد از سکوت تونی بلر نخست وزیر بریتانیا در قبال اعدام صدام پرداخته است.
روزنامه تایمز در بخش گزارشهای خارجی خود دو مطلب را به پیامدهای اعدام صدام حسین برای خانواده او اختصاص داده است. در یک گزارش، دختر صدام شرح می دهد که در شب اعدام پدرش بر او چه گذشته و در گزارش دیگر به این موضوع پرداخته شده که در حالیکه سرنوشت همه فرزندان صدام حسین برای آشنایان با وقایع عراق روشن است، اینکه آخرین پسر او که علی نام دارد در کجاست و چه می کند در هاله ای از اسرار پنهان است.
علی فرزند صدام حسین از دومین همسرش به نام سمیرا شاه بندر است و اگر زنده مانده باشد، تنها بازمانده ذکور خاندان صدام حسین به شمار می رود.
به نوشته تایمز هیچکس نمی داند علی چند ساله است و هیچ عکسی هم از او در دست نیست. اما یوسف، یکی از اعضای گارد امنیتی صدام می گوید که پسرش با آخرین پسر صدام در یک ورزشگاه تمرین می کرده اند. کس دیگری هم او را بیست ساله و بلند قامت توصیف کرده است. تایمز از قول دختر بزرگ صدام می نویسد که شاید مردم پسر او را با علی اشتباه گرفته باشند.