دانشمندان ژاپنی یک قلب زنده مینیاتوری طراحی کردند
دانشمندان ژاپنی یک قلب زنده مینیاتوری طراحی کردند که اندازه آن که در واقع یک پمپ کوچک نیم سانتیمتری یا پنج میل متری است که میتواند بدون دریافت انرژی باتری یا برق چند روز کار کند.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اینترنتی دویچهوله (رادیوآلمان)، این پمپ شبیه یک توپ کوچک است که محوطه داخلی توپ از ماده "سیلیکون" پر شده و درون سیلیکون دو لوله بسیار ظریف خلاف جهت یکدیگر کار گذاشته شده است و روی این گلوله کوچک سیلیکونی یک لایه ظریف پروتئینی پوشانده است.
دانشمندان ژاپنی روی این لایه پروتئینی سلولهای قلب موش صحرایی را کشت دادهاند و این سلولها پس از مدت کوتاهی به پوشش پروتئینی چسبیده و دور تا دور توپ رشد کردند و یک ساعت بعد این سلولها مانند سلولهای عضله قلب موش صحرایی شروع به تپیدن کردند.
این پمپ زنده در دمای ۳۷درجه سانتیگراد و با دریافت مواد غذایی مایع تا چند روز بدون دریافت انرژی خارجی میتپد که با این تپش، مایعی که درون سیلیکون است به درون لولهها پمپ میشود و در فضای درون توپ میچرخد.
در تمام این مدت نحوه کار و عملکرد سلولها توسط میکروسکوپ فلورسانس دنبال شده است.
دانشمندان ژاپنی تصمیم دارند در مرحله بعد یک محفظه کوچک مانند اتاقک های قلب با دریچههای مخصوص به این پمپ اضافه کنند تا این پمپ کوچک به ساختمان طبیعی قلب نزدیکتر شود.
فرکانس ضربان و قدرت خروجی پمپ از مهمترین نکاتی هستند که در تکمیل طرح این پمپ باید به آنها توجه شود.
دانشمندان امیدوارند با تکمیل طرح این قلب مینیاتوری بتوانند به زودی قلب مصنوعی زنده بسازند.