روزنامه های بریتانیا: پنجشنبه ۲۱ دسامبر

روزنامه های امروز چاپ لندن، از جمله گاردین، تایمز و دیلی تلگراف از بازداشت یکی از نفرات نظامی بریتانیا در افغانستان به اتهام انتقال اطلاعات به یک کشور خارجی - که گفته می شود ایران است- خبر داده اند.
مطبوعات بریتانیا
مطبوعات بریتانیا

به نوشته گاردین این نظامی که از او با عنوان سرجوخه جیمز، مترجم فرمانده نیروهای بریتانیا در افغانستان یاد شده، روز گذشته به مدت دو ساعت در دادگاه به پرسشهای مربوط به اتهامش پاسخ داده است.

روزنامه ایندیپندنت ضمن چاپ گزارشی در این مورد نوشته است که ایران در افغانستان که در حال حاضر حدود ۶۰۰۰ نیروی بریتانیایی در آن حضور دارند دارای منافع استراتژیک است.

روزنامه دیلی تلگراف گزارش داده است که قسمت عمده رسیدگی به اتهامات این مرد ۴۴ ساله در جلسه غیرعلنی برگزار شده هرچند که در بقیه مدت رسیدگی، خبرنگاران نیز در جلسه حضور داشته اند.

روزنامه تایمز که این جلسه را بسیار حساس توصیف کرده، اتهام وارده را "انتقال اطلاعاتی که می تواند مستقیما یا بطور غیر مستقیم مورد استفاده دشمن قرار گیرد" گزارش داده است. اما تاکید کرده که در جلسه هیچ نشانه ای که "دشمن" را با نام مشخص کند ارائه نشده است.

روزنامه گاردین در گزارشی تحت عنوان "حالا بلر باید به میانه روهای ایران متوسل شود" ضمن نقل اظهارات روز گذشته نخست وزیر بریتانیا در مورد اینکه ایران چالش استراتژیکی برای کشورهای میانه رو منطقه به شمار می آید، به این نکته نیز اشاره کرده است که احتمالا این گفته خوشایند تندروهای ایران خواهد بود چون از دیدگاه آنها این گفته آقای بلر ثابت می کند که ایران پس از آیت الله خمینی سرانجام به یک قدرت منطقه ای تبدیل شده است.

گاردین می نویسد: اما احتمالا آقای بلر قصد تعارف نداشته است. چرا که او تنها یک ماه پیش در سخنرانی سالیانه اش خواهان مشارکت دادن ایران در تلاش برای حل بحرانهای منطقه ای شد، حالا آن ماه عسل به طلاق انجامیده است.

نویسنده این روزنامه سفر تونی بلر به واشنگتن و برگزاری کنفرانس هولوکاست در ایران در فاصله میان این دو اظهار نظر را در این تغییر رای بی اثر ندانسته است.

روزنامه تایمز در گزارشی در همین مورد، نوشته است که یکی از هدفهای استراتژیک سفر آقای بلر به منطقه ترغیب کشورهای میانه رو عرب به در پیش گرفتن نقش فعالتری در حمایت از صلح در خاورمیانه بوده است. با این حال ملاقاتهای او در منطقه، پشت درهای بسته انجام شد و خبری از آنها به بیرون درز نکرد و حتی رهبرانی که با آقای بلر دیدار کردند نیز درباره این گفتگوها اظهار نظری نکرده اند.

گاردین در مطلبی به قلم مکس هستینگز، به همین موضوع در دوران پس از بلر پرداخته و نوشته است که یک نخست وزیر تازه این امکان را دارد که کاری را بکند که بلر هرگز نکرد: یعنی ترک عراق و روبرو شدن با عواقب این اقدام.

روزنامه فایننشال تایمز از وزیر نفت ایران نقل کرده است که آن کشور از توان مالی لازم برای دنبال کردن پروژه های نفتی اش برخوردار نیست.

این روزنامه اظهارات آقای وزیری هامانه را به اعتراف به هزینه بالای پروژه های هسته ای ایران تعبیر کرده است.

همین روزنامه در اظهار نظری پیرامون پیامدهای تحریمهای احتمالی غرب علیه ایران می نویسد: مقامات غربی امیدوارند که فشار اقتصادی بر صنعت نفت که ستون فقرات اقتصاد ملی ایران محسوب می شود، فشارهای داخلی برای تغییر سیاستهای بین المللی ایران و پذیرش تقاضای بین المللی برای تعلیق غنی سازی اورانیوم را بر دولت ایران افزایش دهد.

 منبع : بی بی سی فارسی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.