مرگ نوزدان، سومین عامل کاهش عمر ایرانیان
رئیس دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت با اعلام مرگ سالانه 20 هزار نوزاد در ایران، گفت: مرگ و میر نوزادان در هنگام تولد و زمان حول و حوش آن سومین عامل عمر از دست رفته و کاهش امید به زندگی ایرانیان پس از تصادفات و بیماریهای قلب و عروق است.
محمد اسماعیل مطلق امروز در نشست برنامه استراتژیک بهداشت باروری جوانان و نوجوانان که با حضور، محمد عبدالاحد، رئیس دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل در تهران برگزار شد، افزود: سالانه حدود 8 میلیون نوزاد در دنیا یا مرده متولد میشود یا یکماهگی خود را نمیبینند که 98 درصد آنها در کشورهای در حال توسعه است.
وی اضافه کرد: در ایران سالانه 20 هزار نوزاد در هنگام تولد و 5 هزار نوزاد دیگر بر اثر حوادث حول و حوش تولد میمیرند و این مسئله لزوم توجه به بهداشت باروری و مراقبت از مادران و نوزادان را نشان میدهد که در این زمینه فعال کردن کمیته کشوری ترویج شیر مادر، برنامه مراقبت آغوشی مادران و تداوم برنامه بیمارستانهای دوستدار مادر مد نظر است.
وی گفت: محور این برنامهها کاهش مرگ و میر کودکان زیر 5 سال و زیر یک سال، پایش رشد کودکان، ارزیابی رشد مطلوب کودکان، کاهش آسیب پذیری کودکان، اجرای برنامه عملیاتی کودک سالم، کاهش تعداد زایمانهای هر زن، افزایش فاصله بین دو بارداری و کاهش تعداد بارداریهای ناخواسته است.
مطلق اضافه کرد: بیشترین آمار مرگ و میر نوزادان و مادران در مناطق حاشیه شهرها و حاشیه کشور است و مهمترین عوامل این مرگها در بین مادران نیز مسمومیتهای حین حاملگی، خونریزیهای حین زایمان، عفونتهای پس از زایمان و بیماریهای مقاربتی است که بر اساس تعهد ایران باید این مرگها را تا سال 2015 به کمتر از 75 درصد میزان فعلی برسانیم.
وی گفت: البته تعداد مرگ و میر مادران باردار از 245 مورد در سال 1353 به 24 مورد در سال گذشته رسیده است که باید تا سال 1394 به 20 مورد کاهش یابد.