راه اندازی یک شبکه خبری توسط فرانسه

'فرانس ۲۴' نخستین شبکه خبری تلویزیونی فرانسه برای مخاطبان جهانی از چهارشنبه شب، ۶ دسامبر پخش برنامه هایش را آغاز کرد.
خبرنگاران در دفتر فرانس ۲۴
بسیاری از ۳۸۰ کارمند فرانس ۲۴ در رسانه های معروف غربی یا الجزیره کار کرده اند

برنامه های فرانس ۲۴ در شروع کار به دو زبان فرانسه و انگلیسی خواهد بود و بعدتر در سال ۲۰۰۷ زبان عربی نیز به آن اضافه خواهد شد. این شبکه قرار است طی سه سال خبرهایش را به زبان اسپانیولی نیز پخش کند.

این شبکه در روز نخست تنها در اینترنت پخش می شود. از روز دوم، برنامه های فرانس ۲۴ از طریق ماهواره برای مخاطبانی در اروپا، خاورمیانه و آفریقا پخش خواهد شد. با این حال چشم اندازی برای جذب مخاطبان در آمریکا در دستور کار این شبکه دیده نمی شود. مخاطبان آمریکایی به جز اینترنت تنها در واشنگتن، پایتخت و نیویورک، مقر سازمان ملل متحد خواهند توانست برنامه های این شبکه را دریافت کنند. فرانس ۲۴ در مجموعه ای از ۵۰۰ هتل نیز پخش می شود.

مسئولان این شبکه می گویند قرار نیست برنامه های خبری شان به زبان فرانسه تولید و سپس به انگلیسی یا عربی ترجمه شود. آنها همچنین می گویند که هدف این شبکه خبری "نمایش آن چیزی است که بیننده قرار نیست ببیند، بداند یا دریابد". نکته ای که برخی تحلیلگران در رسانه ها به دیده شک و تردید به آن می نگرند.

این تحلیلگران رقابت با رسانه های باسابقه ای چون سی ان ان و بی بی سی و به تازگی الجزیره، آنهم با بودجه ۱۱۴ میلیون دلاری و تنها ۳۸۰ کارمند را کاری به غایت سخت ارزیابی می کنند. بودجه سی ان ان حدود ۸۵۶ میلیون دلار است.

فرانس ۲۴ ماموریت خود را "پوشش خبری رویدادهای جهانی، با نگاهی فرانسوی" معرفی کرده تا "ارزش های فرانسه را به اقصی نقاط جهان انتقال دهد".

صدای فرانسه

ژاک شیراک در دفتر فرانس ۲۴
ژاک شیراک، رئیس جمهور فرانسه بانی اصلی راه اندازی "فرانس ۲۴" است

پیشینه این تلویزیون به سال ۲۰۰۳ باز می گردد. زمانی که ایالات متحده آمریکا به رغم مخالفت بسیاری از کشورهای جهان، از جمله مخالفت جدی فرانسه، در غالب "جنگ علیه تروریسم" به عراق حمله کرد.

ژاک شیراک رئیس جمهور فرانسه از این که صدای این کشور در مخالفت با جنگ به اندازه کافی در واشنگتن و لندن شنیده نشد، بشدت ابراز نا امیدی کرد و همین امر محرک لازم را برای تولد این شبکه تلویزیونی فراهم کرد.

در آن زمان دولت های اروپایی نه تنها اهمیت و وزن سیاسی - نظامی خود را زیر سوال بردند، بلکه ناتوانی در رساندن پیامشان به دنیا نیز بیش از پیش به چشمشان آمد. در همان ایام بود که زمزمه های "سی ان ان فرانسه" از گوشه و کنار به گوش رسید.

با این حال زمان زیادی به طول انجامید تا این رویا به واقعیت بدل شود. رویایی که با وجود امکانات به نسبت محدود و عدم دسترسی به حجم گسترده ای از مخاطبان در آمریکای شمالی، به نتیجه رسیدنش به شدت مورد سوال است.

اما پخش محدود در دو شهر ایالات متحده به قصد تاثیرگذاری بر سیاستگذاران و روشنفکران آمریکایی نشانه ای روشن از اهداف سیاسی در پس راه اندازی این شبکه تلویزیونی است.

فرانسه به این ترتیب وارد عرصه ای شده است که ژاک شیراک آن را "نبرد جهانی تصاویر" می خواند. جایی که با وجود رقبای کارکشته پیروز بیرون آمدن از آن نباید کار ساده ای باشد.

آغاز نمادین

 

فرانس ۲۴ در یک نگاه
۳۸۰ کارمند با سابقه کار در رسانه هایی نظیر سی ان ان، بی بی سی، ای بی سی، سی بی اس و الجزیره
۱۷۰ خبرنگار آزموده در زمینه رسانه های ارتباطی الکترونیکی
۱۶۰ متخصص ویژه در زمینه رسانه های دیجیتال
۳ زبان کاری (فرانسه، انگلیسی، عربی)
۲۸ ملیت
متوسط سن ۳۳ سال

 

پخش این شبکه بر روی اینترنت از سوی فرانس ۲۴ آغازی نمادین محسوب می شود. به این ترتیب سایت فرانس ۲۴ می خواهد تعهدش را برای "تبدیل شدن به یکی از سایت های پیشرو در عرصه ویدیوهای خبری" نشان دهد.

این شبکه می گوید قصد دارد "پخش تلویزیونی را با اینترنت مرتبط کند" و به این منظور همه گزارش های ویدیویی اش را در سایتش قرار می دهد.

علاقمندان همچنین می توانند برنامه های این شبکه را رایگان و به صورت زنده از اینترنت تماشا کنند. برای این منظور به آنها امکان داده می شود تا یکی از سه زبان انگلیسی، فرانسه یا عربی را برای تماشا انتخاب کنند.

مخاطبان از امکانات ارتباط دوسویه نیز برخوردار خواهند شد و خواهند توانست از طریق اینترنت به صورت مستقیم با خبرنگاران در ارتباط باشند و نقطه نظراتشان را به آنها منتقل کنند.

به گفته فرانس ۲۴، خبرنگاران و تولیدکنندگان خبری مشهور همچنین از طریق وبلاگ های اختصاصی، ارتباط نزدیک تری با مخاطبان برقرار خواهند کرد.

"بی طرف"

فرانس ۲۴ ارزش های خود را "صداقت، استقلال، تحلیل، دقت، احترام، فروتنی، تجدد و کار جمعی" خلاصه کرده است.

این شبکه که هزینه اش از بودجه عمومی تامین می شود می گوید قصد دارد "همواره بی طرف بماند". فرانس ۲۴ همچنین تاکید می کند که: "ما صدای هیچکس نیستیم و تحت تاثیر هیچ دولت، حزب سیاسی یا گروه با نفوذ قرار نداریم".

سهامداران فرانس ۲۴، گروه خصوصی TF1 و گروه دولتی "فرانس تلویزیون" هستند که هر کدام ۵۰ درصد سهام این شبکه را در اختیار دارند. با این وجود بودجه محدود شبکه باعث شده تا برای عملی کردن وعده پوشش خبری جهان از خدمات شرکت ها و موسسات خبری دیگر نیز استفاده کند.

این شبکه خبری، ۳۶ خبرنگار ویژه در نقاط حساس جهان مستقر کرده و از حدود ۲۰۰ خبرنگار موسسات دیگر بهره می برد.

فرانس ۲۴ علاوه بر استفاده از دفاتر "فرانس تلویزیون" و TF1، از خدمات "خبرگزاری فرانسه" (آژانس فرانس پرس)، "رادیو بین المللی فرانسه"، RFO، "شبکه جهانی رادیو" و خبرنگاران پاره وقت استفاده خواهد کرد.

 

لینک این شبکه

https://www.france24.com/france24Public/fr/nouvelles/monde.html

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.