روزنامه های بریتانیا: پنجشنبه ۳۰ نوامبر

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی درباره نگرانی حکومتهای سنی مذهب عرب از نقش ایران در منطقه نوشته است که جورج بوش رئیس جمهور آمریکا برای کاستن از فشارهایی که برای وارد کردن ایران و سوریه به مذاکرات مربوط به بحران عراق بر دولت او وارد می شود، به متحدان سنتی ایالات متحده در منطقه روی آورده است.
 روزنامه های بریتانیا
روزنامه های بریتانیا

این روزنامه می نویسد: حکومتهای به اصطلاح "میانه رو" منطقه که به هیچ وجه از سیاست آمریکا در عراق و منطقه خشنود نیستند، مانند کاخ سفید رغبتی به واگذاری نقش منطقه ای بزرگتری به ایران و سوریه ندارند.

فایننشال تایمز ادامه می دهد: اردن، مصر و عربستان سعودی که از بلندپروازی اتمی ایران شیعی مذهب در منطقه ای عمدتا سنی نشین نگراند، بی صبرانه خواهان محدود شدن نفوذ تهران در عراق و تحکیم موقعیت خودشان هستند.

این روزنامه ادامه می دهد: ظاهرا پیام روزگذشته ملک عبدالله به آقای بوش این بود که مهار جنگ داخلی در عراق نه با درگیر کردن ایران و سوریه، بلکه با قدرت دادن به عربهای سنی مذهب عراق که در منازعات آن کشور دست بالا را دارند امکان پذیر است.

روزنامه تایمز در گزارش اصلی شماره امروز صبح خود به بحث پیرامون ادعای یک مقام وزارت خارجه آمریکا پرداخته که مدعی شده است دولت بوش تلاشهای تونی بلر نخست وزیر بریتانیا را برای تاثیر گذاشتن بر سیاست آمریکا نادیده می گیرد.

این روزنامه از کندال مه یرز یکی از تحلیلگران عالیرتبه وزارت خارجه آمریکا نقل کرده است که نقش بریتانیا به عنوان پلی میان ایالات متحده و اروپا در حال رنگ باختن است.

روزنامه تایمز از قول این تحلیلگر نقل می کند که از رفتار دولت بوش نسبت به آقای بلر که پس از واقعه ۱۱ سپتامبر از سرمایه سیاسی خود خرج کرده و در کنارآمریکا ایستاده است؛ تا حدی شرمنده است.

با این حال، تایمز در یکی از سرمقاله های خود تحت عنوان "تفکر مه آلود" می نویسد:"پیوندهای بریتانیا و آمریکا مستحکمتر از آنست که برخی از افراد در وزارت خارجه آمریکا گمان می کنند."

این سرمقاله آقای مه یرز را چهره ای "غیرعادی" توصیف کرده و با مورد تردید قرار دادن نقش و موقعیت او در اداره اطلاعات و پژوهش وزارت خارجه آمریکا، اظهارات او را "غیر دیپلماتیک" خوانده است.

در همین زمینه، روزنامه دیلی تلگراف در عنوان اصلی خود نوشته است که "روابط ویژه میان آمریکا و بریتانیا اسطوره ای بیش نیست" و آقای بلر در ازای حمایت خود از آقای بوش در عراق چیزی به دست نیاورده است.

در همین حال، روزنامه گاردین در گزارشی از ریگا پایتخت لاتویا درباره اجلاس سران ناتو اظهارات آقای بلر را درباره وضعیت افغانستان مهم دیده است.

به نوشته گاردین، آقای بلر در حالی از نزدیک بودن پیروزی نیروهای ناتو در افغانستان سخن گفه است که تشدید فعالیت طالبان در جنوب افغانستان در سرتاسر امسال تردیدهایی را درباره عملیات ناتو در آن کشور پدید آورده است.

دیلی تلگراف در یکی از سرمقاله های خود درباره اجلاس سران ناتو می نویسد: اجلاس ریگا که دیروز پایان یافت، وجود شکاف هشدار دهنده ای را میان نیازهای نظامی در افغانستان و اراده سیاسی برای برآورده کردن نیازها نشان داد.

نویسنده سرمقاله این روزنامه می نویسد: ناتو باید روح ماده ۵ منشور خود را که اعضا را به دفاع از یکدیگر متعهد می سازد احیا کند. وگرنه، پیمان آتلانتیک شمالی در افغانستان دفن خواهد شد.

گاردین در مقاله ای به قلم یوشکا فیشر وزیر خارجه پیشین آلمان به بحث درباره وضعیت عراق و خاور میانه پرداخته است. آقای فیشر در این مقاله نوشته است: "نه تنها دخالت در عراق به رواج دموکراسی در کشورهای منطقه منجر نشد، بلکه خطر فرورفتن کل منطقه در آشوب را نیز ایجاد کرده است."

آقای فیشر وضعیت امنیتی منطقه از دره سند تا کرانه های شرقی مدیترانه را موجب نگرانی دانسته و اینطور نتیجه گیری کرده که هیچیک از جنبه های سیاست غرب در عراق موفقیتی نداشته و حتی برگزاری انتخابات آزاد در عراق بجای آنکه موجب انسجام و اتحاد شود، به تفرقه و تشتت انجامیده است.

روزنامه ایندیپندنت در گزارشی بقلم کیم سنگوپتا از کابل، به مشکلات افغانستان در زمینه اعتیاد به مواد مخدر و آلودگی به ویروس ایدز پرداخته و نوشته است: افغانستان که هروئین تمام دنیا را تامین می کند، اینک خود با مشکل اعتیاد رویاروست. مشکلی که تا حد زیادی نادیده گرفته شده و اخبار آن به خارج از کشور درز نکرده اما ابعاد آن بشدت گسترده است.

به نوشته ایندیپندنت تمام عوامل لازم برای شیوع گسترده اعتیاد به مواد مخدر، از جمله فقر، بی قانونی، فساد، فحشا و عرضه فراوان هروئین در افغانستان فراهم است و در چنین شرایطی گسترش ایدز نیز اجتناب ناپذیر است.

منبع : بی بی سی فارسی

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.