نامه احمدی نژاد به نخست وزیر ایتالیا
نامه آقای احمدی نژاد را سعید جلیلی، معاون امور اروپا و آمریکای وزارت امورخارجه ایران به نخست وزیر ایتالیا تسلیم کرده است و آقای پرودی در دیدار با آقای جلیلی گفته که هیچ مشکلی در گفتگو با دولت ایران نمی بیند اما رهبران ایران باید نشان دهند که برای حل مشکلات منطقه عزم جدی دارند.
![]() |
| پرودی می گوید هیچ مشکلی در گفتگو با دولت ایران نمی بیند اما رهبران ایران باید نشان دهند که برای حل مشکلات منطقه عزم جدی دارند |
رومانو پرودی و ماسیمو دالما، وزیرخارجه ایتالیا طی دیدار با معاون وزیرخارجه ایران که در کاخ کیجی، دفتر نخست وزیر ایتالیا انجام شد گفتند که خواست ایران را برای شناخته شدن به عنوان قدرتی منطقه ای به رسمیت می شناسند و معتقدند که ایران باید این خواست را با اتخاذ نقشی مسئولانه و نشان دادن تمایل کامل به همکاری برای حل مسائل عمده منطقه ابراز کند.
این دو مقام ایتالیایی تأکید کردند که ایران باید از وزن و نفوذ خود در جهت برقراری ثبات کامل در منطقه استفاده کند.
نامه محمود احمدی نژاد یک روز پس از آن به دست رومانو پرودی رسانده شده که دولت ایتالیا با همراهی دولتهای فرانسه و اسپانیا طرحی برای حل بحران فلسطین عرضه کردند.
در این طرح که در پنج بند تنظیم شده این پیشنهاد مطرح گردیده است که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی از گروه حماس که دولت و مجلس قانونگذاری فلسطینی را در دست دارد بخواهد که دولت وحدت ملی تشکیل دهد، بی آنکه نیازی به آن باشد که حماس موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسد.
از هنگامی که دولت حماس در سرزمینهای فلسطینی روی کار آمد، دولتهای اروپایی در اعتراض به اینکه حماس موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد کمکهای خود به تشکیلات خودگردان فلسطینی را قطع کردند.
قطع این کمکها تشکیلات خودگردان و مردم فلسطین را در بحران اقتصادی فروبرد و در این مدت ایران که خود مخالف موجودیت دولت اسرائیل است از کمک کنندگان عمده به دولت حماس بوده است.
هرچند دولت ایران به طرح سه دولت اروپایی برای حل بحران در سرزمینهای فلسطینی واکنش رسمی نداده، نامه محمود احمدی نژاد به رومانو پرودی را می توان به نوعی واکنش ایران به این طرح تلقی کرد.
به دلیل حمایت دیرینه ایران از حماس و دیگر گروههای فلسطینی، دولتهای غربی نقشی مهم برای ایران در مسائل فلسطین قائلند.
منبع : بی بی سی فارسی

گفتگو با ناصر کریمی، روزنامه نگار در تهران