روزنامه های بریتانیا: چهارشنبه، پانزدهم نوامبر

گاردین در سرمقاله ای به قلم سایمون جنکینز با اشاره به طرح تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا برای دخالت دادن ایران و سوریه در مذاکرات در مورد بحران عراق، به طعنه از تبدیل شدن محور شرارت به محور امید سخن گفته است.

سرمقاله نویس گاردین می پرسد: کمک خواستن از سوریه و عراق؟ آیا اینها همان هیولاهایی نبودند که بوش و بلر می خواستند در سال ۲۰۰۳ سرشان را به سنگ بکوبند؟

.

گاردین پرسش دیگری را هم در این سرمقاله مطرح می کند و می پرسد: آیا راه خروج از عراق از تهران و دمشق می گذرد؟

تایمز در گزارشی در همین زمینه می نویسد که هم سوریه و هم ایران آمادگی خود را برای ادامه گفتگو با آمریکا اعلام کرده اند اما مقامات هر دو کشور گفته اند که وضعیت منطقه تنها در صورتی بهبود خواهد یافت که واشنگتن سیاست های خود را تغییر دهد.

تایمز می نویسد که در برابر شرایطی که آمریکا و بریتانیا برای مشارکت ایران و سوریه در گفتگوها تعیین کرده اند، تهران و دمشق نیز می گویند که در این زمینه شرایطی دارند.

روزنامه تایمز در سرمقاله ای در همین زمینه زیر عنوان "عملگرایی، نه کیمیاگری" با اشاره به اقدامات کمیته ای که زیر نظر جیمز بیکر، وزیر خارجه پیشین آمریکا به دولت بوش در مورد عراق مشورت ارائه می کند؛ نوشته است که مقامات واشنگتن از این دیپلمات برجسته انتظار دارند که همچون یک کیمیاگر عمل کند.

سرمقاله تایمز می نویسد که بدنبال پیروزی دموکراتها در کنگره، توقعات از گروه بررسی مسایل عراق بیش از حد افزایش یافته است.

تایمز می افزاید حالا مقامات از این کمیته انتظار دارند به جای بررسی مسایل عراق، این مسایل را حل کند یا دست کم موقعیتی برای خروج آبرومندانه نیروهای بریتانیا و آمریکا از آن کشور فراهم آورد.

دیلی تلگراف توجه بیشتری به مسایل داخلی بریتانیا نشان داده و در سرمقاله ای به قلم سایمون هفر نوشته است که این روزها نباید وقت چندانی را صرف بررسی چند و چون سیاست خارجی تونی بلر، نخست وزیر کنونی بریتانیا کرد. بلکه باید دید گوردون براون که از او به عنوان نخست وزیر بعدی بریتانیا نام برده می شود درباره حل مشکلات سیاست خارجی این کشور چه پیشنهادی دارد.

این روزنامه توصیه کرده است که نخست وزیر بعدی بریتانیا، هر که می خواهد باشد، بهتر است که خود را در چارچوبها و قید و بندهای خط مشی آقای بلر در زمینه سیاست خارجی مقید نکند.

با این حال، نویسنده دیلی تلگراف تاکید می کند که حتی در دوران زمامداری نخست وزیر تازه نیز بریتانیا همچنان به ایفای مسئولیتهای جهانی خود متعهد خواهد ماند. نه به خاطر منزلت جهانی این کشور، بلکه به خاطر تهدیدهایی که پابرجا خواهند ماند.

در همین حال، روزنامه ایندیپندنت نیز در زمینه سیاست داخلی بریتانیا نوشته است که تونی بلر بار دیگر از سوی پارلمان برای آغاز یک روند تحقیق و تفحص در مورد چگونگی ورود بریتانیا به جنگ در عراق زیر فشار قرار خواهد گرفت.

همین روزنامه به نقل از یک سخنگوی رسمی آقای بلر می نویسد که او به ایران و سوریه هشدار داده است که یا به عنوان بخشی از راه حل بحران عراق عمل کنند و یا خطر انزوا را به جان بخرند.

ایندیپندنت در گزارش دیگری از برداشتن نخستین گامها به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توسط رودی جولیانی شهردار پیشین نیویورک خبر داده است.

آقای جیولیانی ۶۲ ساله، نامزد حزب جمهوریخواه خواهد بود.

 منبع : بی بی سی فارسی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.