جای خالی گردشگران اروپائی در ایران

اخیرا دولت ایران اعلام کرد که برای جذب گردشگران غربی برنامه ریزی می کند و در همین زمینه به شرکت های مسافرتی که گردشگران غربی را به ایران بیاورند وعده داد که به آنها پول پرداخت می شود.
صنعت گردشگری ایران از امکانات کافی برخوردار نیست
صنعت گردشگری ایران از امکانات کافی برخوردار نیست

اوضاع سیاسی ایران در سالهای اخیر، تصویر ایران در رسانه های غربی را منحصر به وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران کرده است. در این میانه کمتر توجهی به جاذبه های گردشگری ایران شده است. با وجود جذابیت های زیادی که ایران می تواند برای گردشگران اروپائی داشته باشد، عدم شناخت، مشاجرات سیاسی و سخت گیری های اجتماعی و مهمتر از همه، کمبود امکانات مورد نیاز توسعه گردشگری در مقایسه با دیگر کشورها، جلب توریستهای اروپائی به ایران را با مشکل مواجه کرده است.

"ولفگانگ اشتاین" یک شهروند آلمانی است. او سالهاست که علاقه مند است به ایران سفر کند. کتابهای زیادی در مورد ایران خوانده است و جغرافیای ایران را بخوبی می شناسد اما همسرش حاضر نیست او را در سفر به ایران همراهی کند. او حاضر نیست در سفر به ایران روسری به سر کند و در ضمن ایران را کشور نا امنی می داند.

اما تصویر ایران در نظر کسانی که به آنجا سفر کرده اند متفاوت است. دو زن و سه مرد آلمانی که در طی سه سال گذشته به ایران سفر کرده اند از طبیعت زیبای ایران و بناها ی تاریخی آن و میهمان نوازی ایرانیان تعریف می کردند.

"باربارا مایر" سال قبل به ایران رفته است: "ایران در آلمان ناشناخته مانده است. تبلیغات کافی برای دیدن ایران نمی شود. در وقع آدم وقتی به ایران می رود با کشوری روبرو می شود که با آنچه قبلا در مورد آن شنیده کاملا تفاوت دارد. ایران را باید دید و بعد در مورد آن نظر داد."

"مهشید نجفی " سال گذشته از فرانکفورت ۱۹ گردشگر آلمانی را به همراهی یک مرکز فرهنگی آلمانی به ایران برده است. آنها دو هفته در تهران، شیراز و اصفهان بوده اند.

او می گوید: "ما قبل از سفر جلسه ای گذاشتیم و به همه در مورد شرایط سفر توضیح دادیم. مثلا اینکه چه لباسی بپوشند. ما در تهران از روزنامه شرق و مجله زنان دیدن کردیم. موزه ها و آثار تاریخی در سه شهر را دیدیم. برای همه تجربه خوبی بود. ما به نماز جمعه هم رفتیم. برای گرفتن ویزا هم مشکلی نبود، همان شرکت مسافرتی در ایران که تهیه هتل و بلیط های داخلی را به عهده گرفته بود ترتیب گرفتن ویزا را هم داد."

اما شرکت های مسافری و توریستی در کلن می گویند بیشتر آلمانی هایی که برای سفر به ایران به آنها مراجعه می کنند، کسانی هستند که برای کار به ایران می روند و یا به همراهی همسر ایرانی خود قصد سفر به این کشور را دارند. در عین حال گرفتن ویزای ایران هم دشوار است.

 ایران در آلمان ناشناخته مانده است. تبلیغات کافی برای دیدن ایران نمی شود. در وقع آدم وقتی به ایران می رود با کشوری روبرو می شود که با آنچه قبلا در مورد آن شنیده کاملا تفاوت دارد. ایران را باید دید و بعد در مورد آن نظر داد
 
یک گردشگر آلمانی

"ماریا توماس"با یک شرکت مسافربری در بوخوم کار می کند او می گوید: "بیشتر گردشگران آلمانی مایل هستند که برنامه سفر تنظیم شده ای در ایران داشته باشند که این موضوع برای ما دشوار است."

در آلمان به علاوه یک شرکت مسافرتی هم هست که بیشتر سفرهای دانشجوئی ترتیب می دهد. این شرکت در مونیخ است و در یک سال حدود ۲۵ سفر به ایران را برنامه ریزی کرده است.

فرانسه و بلژیک

در فرانسه شرایط کم و بیش مشابه آلمان است. مسافرت به ایران به شکل گروهی انجام می شود و البته استقبال از سفر به ایران در میان فرانسویان زیاد است.

یکی از کارمندان شرکت "ورلد اکسپرس" که ایرانی است در این رابطه می گوید: "فرانسوی های زیادی سالیان سال است که به ایران سفر می کنند. چه برای کار و چه برای گردش. ما هم می خواهیم سفر به ایران را به شکل تور تنظیم کنیم اما در ایران همکاری لازم نمی شود."

گردشگران زیادی مایل به دیدن آثار باستانی ایران هستند
گردشگران زیادی مایل به دیدن آثار باستانی ایران هستند

"کاترین" دو سال قبل به همراه تور گروهی که یک شرکت مسافرتی لبنانی ترتیب داده بود از پاریس به ایران رفته است. او تجربه سفرش را جالب می داند و معتقد است که ایرانی ها باید سفر به ایران را ترتیب بدهند چون می توانند نیازهای اروپائی ها را با شرایط ایران هماهنگ کنند.

در بلژیک چند نفری به شکل فردی برنامه ریزی سفر به ایران را انجام می دهند از جمله یک تاریخ شناس بلژیکی که سالهاست این سفرها را هماهنگ می کند. دو شرکت گردشگری نیز هستند که در برنامه های خود، سفر به ایران را هم دارند.

"احمد امینیان" مسئول مرکز عمر خیام در بروکسل که با بلژیکی ها ی علاقمند به فرهنگ ایران در تماس است می گوید که بهرحال سفر به ایران برای بلژیکی ها جالب است و معمولا سنین بالای ۵۰ سال به ایران می روند و باید توجه داشت که سفر به ایران سفر گرانی است و همه قادر به انجام آن نیستند.

"ملانی " دختر جوان بلژیکی است که سال گذشته به همراه دختر جوان دیگری به ایران رفته است. او سفر به ایران برای دو زن جوان را مشکل می داند و حاضر نیست دوباره به چنین سفری برود.

از مقابل شرکت های مسافرتی و گردشگری اروپایی که عبور می کنی، جای عکس های دیدنی از ایران خالی است و در گزارش های تلویزیونی چندان خبری از طبیعت متنوع و دیدنی ایران نیست.

منبع : بی بی سی فارسی

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.