دانشگاه آزاد ارزان ترین دانشگاه غیر دولتی دنیا

جاسبی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد ارزان ترین دانشگاه غیردولتی دنیا است، گفت: اگرچه تنها منبع درآمد دانشگاه آزاد شهریه دانشجویان است اما دانشگاه به خوبی می داند برخی دانشجویان توان پرداخت شهریه دانشگاه خود را ندارند. در همین راستا پرداخت وام شهریه را در دستور کار قرار داده ایم که با وجود تصویب در مجلس هنوز از سوی دولت پرداخت نشده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، دکتر عبدالله جاسبی عصر روز گذشته در مراسم افتتاح پروژه های عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر بابک اضافه کرد: ما برای کمک به دانشجویانی که امکان پرداخت شهریه خود را ندارند از دولت تقاضای وام کرده ایم اما علیرغم این که این وام از سوی مجلس تصویب شده اما دولت هنوز به دانشگاه آزاد پرداخت نکرده است.

وی اضافه کرد : دانشگاه آزاد 35 تا 40 میلیارد تومان از صندوق رفاه خود وام به دانشجویان خود پرداخت خواهد کرد اما این مبلغ بسیار اندک است و برای آن که تقاضای وام اکثر افراد را پاسخ دهیم 150 تا 200 میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.

جاسبی یکی از مهمترین ملاک های گسترش رشته های دانشگاهی دانشگاه آزاد را جذب اعضای هیات علمی دانست و گفت: بیشتر واحدهای دانشگاه آزاد خواهان گسترش رشته های خود هستند درحالی که باید برای این کار اولویت خود را در جذب اعضای هیات علمی و بورسیه کردن آن ها قرار دهند.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین ارکان توسعه و پیشرفت در دنیای امروز مجهز شدن به تکنولو‍ژی روز است. توسعه واقعی در همه کشورهای دنیا بیش از هر چیز دیگری وابسته به نیروی انسانی کارآمد است.

جاسبی اظهار داشت: در دنیای امروز تنها کشورهایی می توانند امیدوار باشند که در میان کشورهای توسعه یافته قرار گیرند که دانشگاه های بیشتر و مجهزتری داشته و کیفیت آموزشی آن ها در سطح بالایی باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: در طول تاریخ بشریت رفاه هیچ ملتی در هیچ زمانی به اندازه امروز وابسته به آموزش عالی نبوده است. این مسئله بدان معنا است که برای رسیدن به رفاه، توسعه و خودکفائی باید به سمت توسعه دانشگاه ها و ارتقاء کیفیت آموزشی حرکت کرد.

جاسبی خاطر نشان کرد: در آینده با رقابت دانشگاه های دولتی و غیردولتی روبرو خواهیم بود و در این میان دانشگاهی موفق خواهد بود که در بحث کیفیت آموزش و پژوهش حرف اول را بزند و نسبت به دیگر دانشگاه ها پیشی بگیرد.

وی گفت: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی آن است که تعداد دانشجویان کشور نسبت به پیش ازانقلاب 15 درصد افزایش یافته است هرچند که برخی از افراد تنگ نظر نیز عدم دستیابی به شغل را عاملی برای مخالفت با این دستاورد قلمداد می کنند.

رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: نباید مشکل اشتغال با آموزش پیوند بخورد زیرا هدف آموزش عالی ایجاد اشتغال نیست بلکه ارتقاء سطح علمی و فرهنگی جامعه در میان قشرهای مختلف مردم است.

جاسبی تاکید کرد: هنوز تا رسیدن به سرانه دانشجویی استاندارد در کشورهای پیشرفته فاصله زیادی داریم و هر چقدر ظرفیت پذیرش دانشجویان خود را افزایش دهیم باز هم کم است.

وی اضافه کرد: گذشته از تربیت نیروی انسانی، آموزش عالی درتوسعه شهرها و مناطق محروم نیز نقش مهمی در طول سال های گذشته داشته و هر جا که دانشگاه وارد شده توسعه و آبادانی نیز وارد شهر شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در کشور انگلیس دانشگاه هایی که از شهر لندن دورتر هستند امکانات بهتری دارند به همین خاطر مردم نیز ترجیح می دهند در این شهرها به تحصیل مشغول شوند در حالی این مسئله در کشور ما برعکس است.

جاسبی افزود: اگر آموزش عالی را در سراسر کشور و مناطق محروم توسعه دهیم آن وقت مهاجرت به تهران متوقف می شود و حتی در بعضی از شهرها نیز مهاجرت مردم معکوس می شود و افراد ترجیح می دهند در شهر خود به تحصیل بپردازند.

وی تاکید کرد: امروز توقعات دانشجویان نسبت به 20 سال پیش تفاوت کرده و این حق یک دانشجو است که امکانات رفاهی مانند مسجد، سلف سرویس، خوابگاه و کتابخانه بخواهد،‌ دانشگاه نیز از این مسئله استقبال می کند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.