1 - حصول اطمینان از برخورداری کلیه جوانان رده های سنی 16- 6 سال از بالاترین سطوح مهارتهای پایه آموزشی اعم از خواندن و نوشتن
2 - تشویق جوانان به ادامه تحصیل و کسب مهارتهای مختلف آموزشی وعملی
3 - امکان دسترسی همگانی به فرصتهای آموزشی و حرفه ای از طریق اعمال سیاستهای مبارزه با فقر ، محرومیت های اجتماعی و کم سوادی در اقصی نقاط کشور
4 - تلاش در جهت پرورش استعدادها و مهارتهای کلیه دانش آموزان اعم از بومی و غیربومی
5 - تقویت و گسترش سیاست های مبارزه با ترک تحصیل
در اواخر سال1997، با به اوج رسیدن تعداد سالیانه کودکان فراری به مرز1 میلیون کودک، حدود 13 هزار فقره ترک تحصیل دائمی و 100 هزار فقره ترک تحصیل موقتی، دولت انگلستان به طراحی سیاست های مبارزه با گریز دانش آموزان از مراکز آموزشی و ترک تحصیل مبادرت نمود.
با اجرای سیاست های پی گیر دولت ، سطح گریز دانش آموزان طی تابستان سال2000تا میزان کاهش3/1 یافت.لازم به ذکر است که دولت انگلستان در جهت اعمال استراتژی مقابله با ترک تحصیل دانش آموزان به همکاری با نهاد های محلی آموزش(LEA)و اعطای قدرت اجرایی به نیروهای پلیس در جهت جلب دانش آموزان فراری و باز گرداندن آنان به مراکز آموزشی مبادرت نموده است.لازم به ذکر است که طی سال های 2002-2000، در راستای نیل به چنین سیاست هایی، دولت انگلستان به اختصاص بودجه500 میلیون پوندی مبادرت نموده است.
علاوه بر این در جولای سال1999، دپارتمان آموزش انگلستان(DFEE) به ارائه قوانینی در خصوص تبیین رفتار انضباطی دانش آموزان مبادرت نمود.گفتنی است که مسئولیت نظارت بر روند اجرایی و مدیریتی قوانین مذکور به شورای استانداردهای آموزش انگلستان تفویض گردیده است. لازم به ذکر است که عمده هدف طرح استراتژی مقابله با گریز و ترک تحصیل دانش آموزان رده های سنی17-14 سال را شامل می گردد. عمده دانش آموزان تحت نظارت طرح مذکور(بالغ بر 7% میلیون) به دانش آموزان اقلیت های نژادی اختصاص دارد.
از جمله عمده ترین مشکلات آموزشی پیش روی دانش آموزان اقلیت های قومی که به ترک تحصیل آنان از مدارس منجر می گردد، می توان به عدم آشنایی کافی با زبان انگلیسی، عدم وجود موقعیتهای آموزشی یکسان و پایین بودن سطح استانداردهای آموزشی در میان گروههای نژادی اشاره نمود.گفتنی است که مسؤولیت بررسی و باز نگری راندمان آموزش محلی و معضلات دانش آموزان متعلق به اقلیت های نژادی، بر عهده دوایر محلی استانداردهای آموزشی کشور انگلستان می باشد.
6 - معطوف نمودن توجه بر آموزش های ویژه دانش آموزان ایلیاتی
طبق قوانین آموزشی دولت انگلستان، سالیانه معادل7/13 میلیون پوند جهت بیمه دانش آموزان خانواده های ایلاتی مناطق محلی کشور اختصاص می یابد.
گفتنی است که بودجه مذکور جهت ارائه خدمات آموزشی سیار به 130 منطقه آموزش محلی کشور (بیش از 344 مدرسه) اختصاص می یابد.
جوامع ایلاتی مذکور در قانون فوق، اقلیت های نژادی مستقر در مناطق مختلف کشور اعم از چادر نشینان، کولی های دوره گرد، خانواده های توریست و نمایشگران سیرک و … را شامل می گردد.مسئولیت ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان ایلاتی و دانش آموزان اقلیت های نژادی ساکن در کشور انگلستان، بر عهده دپارتمان آموزش اقلیت های نژادی(EMTAG) است.
گفتنی است که سالیانه بالغ بر 5/162 میلیون پوند بودجه آموزشی به دپارتمان مذکور تخصیص می یابد.بودجه مذکور در جهت افزایش تسلط دانش آموزان اقلیت های نژادی و دانش آموزان ایلاتی، بی خانمان و پناهنده به زبان انگلیسی هزینه می گردد.
7 - برگزاری دوره های آموزش پایه ویژه نوجوانان و بزرگسالان
دولت بریتانیای کبیر در کنفرانس جهانی آموزش همگانی که در مارس سال 1990، در کشور تایلند برگزار گردید، حضور یافت.مطرح و برآورده نمودن احتیاجات کلی آموزش، هدف اصلی کنفرانس مذکور بوده است.از جمله دیگر اهداف کنفرانس مذکور می توان به برگزاری دوره های آموزش پایه ویژه جوانان و بزرگسالان اشاره نمود.در جهت پیروی از اصول کنفرانس مذکور، دولتUK نیز برنامه ها و اهداف آموزشی خود را در قالب 6 بند ارائه نمود. به عبارت دیگر از دهه 1990 کلیه فعالیتهای مقاطع آموزشی کشور با استراتژی های آموزشی (EFA)متقارن گردید.
8 - طرح آموزش و استخدام
طرح آموزش و استخدام، طرح کلیدی دولت انگلستان در جهت برآورده نمودن نیازمندی های شغلی عمده ای از افراد بی کار با مهارت های پایه آموزشی محدود می باشد. بنا بر طرح مذکور، کلیه افراد رده های سنی 24- 18 سال که از قدرت خواندن، نوشتن و محاسبه محدودی برخوردار بوده و باخطر عدم اشتغال نیز روبه رو می باشند، شناسایی و مورد ارزیابی قرار می گیرند. از جمله اصلیترین اهداف طرح مذکور، تربیت و فراهم نمودن فرصت شغلی برای بیش از 2500000 نفرمی باشد. گفتنی است که بالغ بر6 /2 بیلیون پوند جهت اجرای طرح اختصاص یافته است. درعمده ارزیابی های صورت گرفته توسط مجریان طرح مذکور مشخص گردیده است که عمده دلایل عدم اشتغال و برخورداری افراد بی کار از مهارت های پایه آموزشی عواملی چون عدم اعتماد به نفس، انگیزه کم و یا عدم برخورداری از مهارت های شخصی بوده است که به عدم برخورداری مهارت های پایه افراد باز می گردد.از جمله مهم ترین اقدامات به عمل آمده توسط مجریان طرح مذکور بین سال های2000- 1998، می توان به اختصاص 668 میلیون پوند جهت ارائه 235 فرصت شغلی به افراد فاقد شغل اشاره نمود. ازجمله مهم ترین دستاوردهای طرح آموزش فوق می توان به افزایش انگیزه افراد فاقد شغل در برخورداری از آموزش های پایه و مشاغل مناسب اشاره نمود.
در ایرلند نیز، طرح آموزش و استخدام، برای نخستین بار، طی آوریل سال 1998 برای افراد رده های سنی24- 18سال به اجرا درآمد. هدف اجرای طرح مذکور ارائه خدمات مشاوره آموزشی در جهت استخدام و یا جابه جایی شغلی افراد بی کار و یا برخوردار از مشاغل کاذب بود.
طی ژوئن سال 1998، طرح مذکور در خصوص افراد بالای رده سنی 25 سال جهت فراهم نمودن فرصت استخدام و آموزش برای آن دسته از افرادی که بالغ بر 18 ماه یا بیشتر بی کار بوده اند، به اجرا در آمد. در مورخه 1 آگوست سال 1999 نیز، طرح استخدام موقتی افراد با تأکید بر ارتقاء مهارت ها و سطح رقابت پذیری بزرگ سالان غیر شاغل در جهت برخورداری از مشاغل کوتاه مدت به اجرا در آمد.