معرفی "کافه ترانزیت" از سوی ایران به اسکار

نماینده امسال ایران در مراسم اسکار "کافه ترانزیت"، فیلمی است که مدافع حقوق زنان، خوانده می شود.
پرویز پرستویی در صحنه ای از کافه ترانزیت    

کمیته انتخاب فیلم ایران برای مراسم اسکار متشکل از: رویا تیموریان(بازیگر)، مجید مجیدی(کارگردان)، محمدرضا هنرمند(کارگردان)، محمدرضا سکوت( فیلمبردار)، رضا درستکار(منتقد)، مرتضی شایسته(تهیه کننده)، امیر اسفندیاری( مدیراموربین الملل فارابی) و سیروس الوند(کارگردان) در بیانیه ای فیلم "کافه ترانزیت" ساخته کامبوزیا پرتوی را به عنوان نماینده ایران برای مراسم اسکار معرفی کرد.

این فیلم محصول مشترک ایران و فرانسه است و در برخی از جشنواره های جهانی از جمله تورنتو به نمایش در آمده و جایزه فیپرشی( انجمن بین المللی روزنامه نگاران سینمایی) را نیز دریافت کرده است.

آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا از 83 کشور جهان درخواست کرده است تا یک فیلم را برای نامزدی جایزه بهترین فیلم خارجی زبان به این آکادمی معرفی کنند.

معمولا این فیلم ها پیش از رای گیری توسط اعضای آکادمی برای انتخاب پنج فیلم به عنوان نامزدهای این جایزه، در آمریکا به نمایش عمومی در می آیند.

کامبوزیا پرتوی در گفتگویی با خبرگزاری ایسنا گفته است که این فیلم نیز به زودی در آمریکا به نمایش در خواهد آمد.

تاکنون تنها فیلم "بچه های آسمان" ساخته مجید مجیدی توانسته است آرای اعضای آکادمی علوم و هنرهای سینمایی را در سال 1377 برای نامزدی در میان پنج فیلم خارجی در مراسم اسکار جلب کند.

از سال 1356 که فیلم "دایره مینا" ساخته داریوش مهرجویی و پس از آن "باد صبا" ساخته آلبرلاموریس از سوی ایران به آکادمی اسکار معرفی شدند به مدت شانزده سال فیلم دیگری از این کشور به اسکار معرفی نشد.

نخستین بار پس از انقلاب در سال 1373 فیلم "زیر درختان زیتون" عباس کیارستمی به اسکار معرفی شد.

کامبوزیا پرتوی فیلمنامه نویس فیلم "من ترانه، پانزده سال دارم" است که چهار سال پیش به اسکار معرفی شد.

رقیب دیگر این فیلم"چهارشنبه سوری" بود که اخیرا در جشنوراه لوکارنو به نمایش در آمد.

کامبوزیا پرتوی پنجاه ویک ساله متولد رشت است و فعالیت سینمایی خود را از سینمای آزاد شروع کرده است.

اغلب کارهای پرتوی درباره یا برای کودکان و نوجوانان بود، با این حال وی فیلمنامه نویس برخی از مطرح ترین فیلم های سالهای اخیر ایران از جمله "دایره" است.

کافه ترانزیت که در سال 1383 ساخته شده بود و سال گذشته در سینماهای ایران به نمایش در آمده است داستان زن بیوه ای است که در یک قهوه خانه مخصوص کامیون ها در منطقه مرزی "بازرگان" تلاش می کند تا کافه اش را در فقدان شوهرش سرپا نگه دارد.

او علاوه بر غلبه بر مشکلات پیش رو باید با مانع تراشی های برادر شوهرش که خواهان ازدواج با او به بهانه حفظ سنت و آبرو است نیز دست و پنجه نرم کند

این فیلم در سال 1383 برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر در تهران شد و نخستین فیلم پرتوی پس از هشت سال در مقام کارگردان بود.

وی پیش تردر جلسه بررسی فیلم در جشنواره فجر در سینمای رسانه ها ودر جمع سینمایی نویسان از حذف صحنه پایانی فیلم توسط هیات بازبینی فیلم و الزام به جایگزین کردن صحنه دیگری برای پایان فیلم شکایت کرده بود.

براساس قوانین اسکار تنها فیلم هایی می توانند در رقابت برای نامزدی در بخش فیلم های خارجی زبان شرکت کنند که توسط نهادهای صنفی سینمایی معرفی شده و به علاوه در کشور تولید کننده نیز به نمایش در آمده باشند.

برخی ازنشریات سینمایی از این فیلم به عنوان فیلمی مبلغ گفتگوی تمدن ها نیز یاد کرده اند.

 
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.