مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه لایحه ادغام پنج وزارتخانه «تعاون»، «کار و امور اجتماعی»، «رفاه و تامین اجتماعی»، «صنایع و معادن» و «وزارت بازرگانی» را تصویب کرد و راه را برای تشکیل دو وزارتخانه جدید «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت» باز کرد.
گزارش خبرگزاری های ایران حاکی است که دو فوریت این لایحه در نشست روز اول تیرماه هیئت وزیران جمهوری اسلامی به تصویب رسیده بود و مجلس نیز روز سه شنبه به دو فوریت آن رای مثبت داد.
نمایندگان مجلس ایران در نشست روز چهارشنبه خود با ۱۷۴ رای موافق، پنج رای مخالف و پنج رای ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر، به تشکیل دو وزارتخانه «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت» رای مثبت دادند.
بر اساس این مصوبه، کلیه وظایف و اختیاراتی که بر طبق قوانین بر عهده وزارتخانه یاد شده بود به دو وزارتخانه جدید منتقل می شود.
در جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی همچنین مقرر شد که پیشنهادات نمایندگان برای ایجاد تغییرات در لایحه پیشنهادی دولت به زمان بررسی شرح وظایف دو وزارتخانه جدید منتقل شود.
موافقان ادغام این وزارتخانه ها، تکلیف به اجرای ماده ۵۳ قانون برنامه پنجم توسعه، کاهش هزینه ها و افزایش کارایی، حذف موازی کاری در وزارتخانه ها و کوچک سازی دولت را از دلایل موافقت خود با این لایحه دانستند.
مخالفان نیز شتابزدگی و برخورد سطحی با ادغام وزارتخانه ها، عدم توجه به نامه ۲۰۰ نماینده برای تعویق موضوع ادغام ها و نداشتن فرصت برای اظهار نظر کارشناسی را از دلایل مخالفت خود بیان کردند.
جنجال ادغام وزارتخانه ها
ادغام هشت وزارتخانه از سوی دولت محمود احمدی نژاد در اواسط اردیبهشت ماه با جنجال گسترده ای روبرو شد و نمایندگان مجلس این اقدام را «غیر قانونی» خواندند و خواستار ارائه لایحه از سوی دولت و تصویب آن توسط مجلس شدند.
دولت محمود احمدی نژاد اعلام کرده بود که بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، موظف شده که تعداد وزارتخانه های کابینه را از ۲۱ وزارتخانه به ۱۷ وزارتخانه کاهش دهد و دیگر نیازی به تایید مجلس نیست.
بر اساس مصوبه دولت قرار بود که وزارتخانه صنایع و معادن در وزارت بازرگانی، وزارت نفت در وزارت نیرو، وزارت رفاه و تامین اجتماعی در وزارت کار و وزارت مسکن و شهرسازی در وزارت راه و ترابری ادغام شوند.
به دنبال مصوبه دولت، محمود احمدی نژاد با صدور احکامی وزیران بازرگانی و کار را به عنوان سرپرست وزارتخانههای صنایع و رفاه معرفی کرد و خود نیز سرپرستی وزارت نفت را بر عهده گرفت.
به دنبال فشارهای مجلس، دولت محمود احمدی نژاد تصمیم خود را تغییر داد و پیشنهاد ادغام سه وزارتخانه راه، مسکن و ارتباطات در یکدیگر و تشکیل وزارتخانه «امور زیربنایی» را مطرح کرد ولی این تصمیم با مخالفت شورای نگهبان روبرو شد.
اصرار مجلس و شورای نگهبان بر غیرقانونی بودن سرپرستی محمود احمدی نژاد بر وزارت نفت، موجب شد که محمد علیآبادی به عنوان سرپرست وزارت نفت معرفی شود. شورای نگهبان تشکیل وزارتخانههای جدید را نیز منوط به تصویب شرح وظایف این وزارتخانهها در مجلس دانست.
نمایندگان مجلس اواخر خردادماه نامه ای با ۲۰۰ امضا تهیه کردند که در آن خواسته شده بود تا ادغام وزارتخانه ها در دولت دهم ممنوع شود.
مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه هفته جاری مجلس ضمن دادن رای اعتماد به علی نیکزاد به عنوان نخستین وزیر «راه و شهرسازی» وزارت ارتباطات را از طرح ادغام وزارتخانه ها مستثنی کرد و عنوان وزارتخانه ادغامی را از «وزارت امور زیربنایی» به «وزارت راه و شهرسازی» تغییر داد.
در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس، علی لاریجانی در سخنانی به توزیع برگه هایی در میان نمایندگان اعتراض کرد که در آن گفته شده بود آیت الله علی خامنه ای مخالف ادغام وزارت تعاون است.
رییس مجلس ایران گفت: «صبح امروز ایشان (رهبر جمهوری اسلامی) در پیغامی به بنده اعلام کردند در این خصوص هر چه مجلس تصویب کند، قبول دارند.»
وی اظهار داشت که مخالفت آیت الله خامنه ای برای قبل از هدفمند کردن یارانه ها بوده است.
برایم تصورش غیر ممکنه که از بچگی تا دم مرگ با یکنوع لباس, با یکنوع ارایش, با یکنوع فکر زندگی کردن ! پس باید از انان از مرده متحرک سخن گفت ! پس شاد و زنده باشیم .
موشی درخانه تله موش دید، به مرغ وگوسفند و گاو خبرداد. همه گفتند: تله موش مشکل توست به ما ربطی ندارد. ماری درتله افتاد و زن خانه راگزید،ازمرغ برایش سوپ درست کردند،گوسفند را برای عیادت کنندگان سربریدند؛ گاورابرای مراسم ترحیم کشتند وتمام این مدت موش درسوراخ دیوار می نگریست ومی گریست. نروژ اسلو
پنجشنبه 9 تیر 1390
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.