این دومین شکست سنگین برلوسکونی طی چند هفته اخیر بود. پیش از این، در ۳۰ ماه مه سال جاری نخستوزیر ایتالیا با شکست سنگینی در انتخابات شهرداریهای ایتالیا روبهرو شد و در شهرهای مهمی چون میلان و ناپل چپگراها پیروز این انتخابات بودند.
ناظران سیاسی معتقدند فساد مالی و اخلاقی، کسری بودجۀ ۴۰ میلیارد یورویی، بیکاری و مشکلات اقتصادی از جمله مواردی هستند که موجب خشم و نارضایتی مردم این کشور از دولت برلوسکونی شدند و زمینه شکست وی را در انتخابات شهرداریهای ایتالیا فراهم ساختند.
با رأی منفی مردم ایتالیا به انرژی اتمی، این کشور پس از آلمان دومین کشور عضو گروه هشت بهشمار میرود که از انرژی اتمی صرف نظر میکند.
دولت آلمان سرانجام پس از بحثهای طولانی، در ماه جاری قوانین لازم برای طرح خروج از انرژی اتمی را تصویب کرد. به موجب این قوانین راکتورهای اتمی تا سال ۲۰۲۲ برای همیشه در آلمان خاموش خواهند شد.
برنامه دولت آلمان برای خاموشی نیروگاههای اتمی با موافقت احزاب مختلف این کشور روبهرو گردید.
آلمان تلاش خواهد کرد که در ۱۰ ساله آینده با راهاندازی دوباره نیروگاههای ذغال سنگ و گاز و رفتن به سوی انرژیهای بدیل و تجدیدپذیر مانند انرژی بادی و خورشیدی، گامبهگام از انرژی اتمی فاصله بگیرد.
جایگزین ساختن انرژی اتمی یکی از دغدغههای اصلی در کشورهای پیشرفته صنعتی پس از فاجعه اتمی اخیر در فوکوشیمای ژاپن است.
مردم ایتالیا پیش از این در سال ۱۹۸۷، یک سال پس از فاجعه اتمی در چرنوبیل، به توقف استفاده از انرژی هستهای رای مثبت دادند.
این بار دولت برلوسکونی تلاش کرد که از برگزاری همهپرسی جلوگیری کند اما دیوان عالی کشور به برگزاری آن رأی داد.
برلوسکونی پیش از این همهپرسی اذعان داشت که مردم ایتالیا انرژی اتمی نمیخواهند و نیروگاههای اتمی این کشور باید خاموش شوند این در حالی است که وی دو سال پیش، از ساخت چهار نیروگاه هستهای تا سال ۲۰۱۴ خبر داده بود. دولت ایتالیا در زمینه ساخت نیروگاههای اتمی قراردادهای تازهای با فرانسه دارد.
سیلویو برلوسکونی در اظهار نظری پس از همهپرسی گفت: «میزان بالای شرکت مردم در این انتخابات تمایل شهروندان برای تصمیمگیری در مورد آیندهشان را نشان میدهد و نباید نادیده گرفته شود. دولت موظف است به نتایج این همهپرسی توجه کند.»
با فاجعه اتمی فوکوشیما در ماه مارس ۲۰۱۱ گرایش مردم کشورهای مختلف به عدم استفاده از انرژی اتمی روزبهروز بیشتر میشود و جنبش اعتراضی علیه انرژی اتمی نیز قدرت بیشتری میگیرد.
|
|
|
|
|
|