وب‌سایت «دیده‌بان ایران» فیلتر شد؛ مدیرمسئول سایت: فیلترینگ در «ابرآروان» انجام می‌شود

 فیلترینگ در ایرانصدای آمریکا: سعید سیف، مدیرمسئول و صاحب‌امتیاز وب‌سایت «دیده‌بان ایران»، اعلام کرد که این وب‌سایت «در یک اقدام غیرمنتظره» عصر سه‌شنبه «بدون اطلاع قبلی فیلتر شد.» به تأکید او سرورهای رسانه‌های داخل ایران در اختیار «ابرآروان»‌ است و فیلترینگ بدون «دستور قضایی» صورت می‌گیرد.

«دیده‌بان ایران» یک رسانه اینترنتی داخل کشور است که فعالیت خود را از هشت سال پیش آغاز کرد. این وب‌سایت خبری و تحلیلی پیش از این گزارش‌هایی درباره فساد در حوزه‌های مختلف اقتصادی و قضایی منتشر کرده است.

سعید سیف روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت، در شبکه اجتماعی ایکس با اعلام خبر فیلتر شدن این رسانه، گفت که تاکنون «هیچ نهادی مسئولیت فیلترینگ را به عهده نگرفته است.»
او در ادامه نوشت که «پس از اعتراض‌های ۱۴۰۱، تمام خبرگزاری‌ها مستقیم در اختیار ابرآروان قرار گرفتند» و «این قرار دادن سرورها بدون اطلاع رسانه و بر اساس دستور در اختیار ابرآروان قرار گرفت.»

به گفته سعید سیف، بدین ترتیب فیلتر کردن رسانه «از همان جا» و بدون اطلاع صورت می‌گیرد و «دستور قضایی هم نمی‌خواهد.»

روشن نیست فیلتر شدن این رسانه بر چه اساسی و به دلیل انتشار چه مطلب یا مطالبی صورت گرفته است.

سعید سیف، مدیرمسئول این رسانه، پیش از این در دی ۱۴۰۱ و همچنین فروردین ۱۴۰۲ بازداشت شده بود.

بنا بر گزارش سازمان «دفاع از جریان آزاد اطلاعات»، جمهوری اسلامی در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی، یعنی از دهه دوم دی ۱۴۰۲ تا اوایل فروردین سال جاری، دست‌کم ۹۱ روزنامه‌نگار، فعال رسانه‌ای و رسانه را تحت پیگرد قضایی و امنیتی قرار داده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی را «یکی از سرکوب‌گرترین دولت‌های جهان» در حوزه آزادی رسانه‌ها ارزیابی کرده و در گزارش خود، ایران را از لحاظ آزادی بیان در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۷ طبقه‌بندی کرده است.

بر پایه این رتبه‌بندی، تنها سه کشور ویتنام، چین و کره‌شمالی در جایگاه‌های پایین‌تری از ایران قرار گرفته‌اند.

پیش از این، یک روزنامه‌نگار ساکن ایران به صدای آمریکا گفته که فشارهای حکومتی بر رسانه‌ها در پی اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ «بسیار تشدید شده» و انتظار جمهوری اسلامی از رسانه‌ها «تولید بولتن‌های تبلیغاتی است.»

او با بیان این که روزنامه‌نگاران و به دلیل «تحلیل‌های نقادانه» با عناوینی مبهم مثل «سیاه‌نمایی» تحت فشار قرار می‌گیرند، به «بازجویی‌های مکرر خود» اشاره کرده و افزوده، اکنون نوشتن از پوشش اختیاری و اختلال اینترنت نیز «جزو خطوط قرمز رسانه‌ها شده» و از مواردی است که «در بازجویی‌ها با آن خبرنگاران را زیر فشار گذاشته‌اند.»
+14
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.