انبوه تصاویر جعلی و اطلاعات گمراه‌کننده در شبکه‌ها با هدف بزرگنمایی حمله ایران

العربیه: از شامگاه شنبه گذشته و دقایقی پس از حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، طوفانی از تصاویر جعلی و اطلاعات گمراه‌کننده در مورد این حمله در فضای مجازی به راه افتاد.

در این راستا وب‌سایت‌های رسانه‌های اجتماعی، به ویژه «ایکس» از انبوهی تصاویر جعلی و اطلاعات گمراه کننده در مورد این حمله انباشته شد.

فوران تصاویر ساختگی و داده‌های گمراه کننده توسط اکانت‌های میلیون‌ها کاربر دنبال می‌شود که مدعی هستند، اکانت «اواس‌آی‌ان‌تی» یا همان حساب‌های اطلاعاتی با منبع باز بوده و وانمود می‌کنند که تخصص دیجیتالی دارند تا از این طریق، مرز میان واقعیت و خیال را مخدوش کنند.

همین وضعیت دقیقا هنگام آغاز تهاجم روسیه به اوکراین و شروع جنگ اسرائیل با حماس در غزه نیز رخ داد.
کسب منافع مالی
ایزابل فرانسیس رایت، مدیر فناوری در مؤسسه غیرانتفاعی گفت‌وگوی استراتژیک «آی‌اس‌دی» توضیح داد: «بسیاری از اطلاعات گمراه‌کننده توسط حساب‌هایی به انگیزه کسب نفوذ یا منفعت مالی در ازای پوشش دادن به روایت طرف‌هایی معین، منتشر می‌شوند».

رایت افزود: «فرسایش عرصه داده‌های دقیق، به شدت توانایی افراد، دنبال کنندگان و کاربران شبکه‌های اجتماعی برای تمایز میان حقیقت و دروغ را تضعیف می‌کند».

به گفته او، مرکز امنیت «آی‌اس‌دی»، حدود 30 عکس و فیلم ویدئویی فیک یا گمراه کننده را شناسایی کرده که با هوش مصنوعی ساخته شده و برای بزرگنمایی قدرت حمله ایران، در اینترنت منتشر شده است.

این پست‌ها طی چند ساعت پس از حمله ایران بیش از 37 میلیون بازدید را در پلتفرم «ایکس» دریافت کردند.

علاوه بر این، رسانه های دولتی ایران با پخش فیلم‌های قدیمی از آتش سوزی جنگل‌ها در شیلی تحت عنوان خسارت ناشی از حملات ایران در داخل اسرائیل، به این طوفان اطلاعات گمراه کننده، دامن زدند.

عاملی که مزید بر علت شد، حساب‌های کاربری تحت عنوان «اواس‌آی‌ان‌تی» یا دیگر اسامی مشابه است که سعی کردند به مطالب خود مشروعیت ببخشند و صحنه‌های ساختگی متعددی از داخل اسرائیل پخش کردند که یکی از آنها، تجمعی را در یک کنسرت موسیقی نشان داد.

این اکانت‌ها همچنین ویدیوهای قدیمی که در جولای 2023 در نزدیکی یک پمپ بنزین در شهر سدروت اسرائیل برداشته شده بود را به عنوان صحنه‌‌های اخیرا فیلمبرداری شده، منتشر کردند.
استفاده از اکانت‌های تاثیرگذار
برخی از اکانت‌های معروف مانند «اسپیرینتر فاکتوری» که طبق گفته مسئولان «اواس‌آی‌ان‌تی»، یکی از مروجان اصلی اطلاعات نادرست بعد از حمله اخیر ایران به شمار می‌آید نیز در نشر این ویدئوهای ساختگی نقش داشتند.

بسیاری از اکانت‌های مروج اطلاعات گمراه‌کننده، مارک تأیید آبی پلتفرم «ایکس» را دارند که امکان بزرگنمایی محتوای آن از طریق الگوریتم‌های این شبکه را به آنها می‌دهد.

به نظر بسیاری از تحلیل‌گران، پس از تصاحب «توئیتر» از سوی ایلان ماسک در سال 2022، این سایت، یک تائید پولی برای کاربران را معرفی کرد که عملا توانایی به اشتراک گذاشتن اطلاعات واقعی در زمان حقیقی را کاهش داد و به تقویت نظریه‌های توطئه انجامید.
+36
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۰
    گور دجال زار می بینم - نیده، ترکیه

    دیگر قصد نداشتم کامنت بگذارم اما، این آخوندها بقول مرحوم فریدون مشیری: اینها هنگامه شوم شغالان، بانگ بی‌تعطیل زاغان هستند! وقتی این گرد و خاک هیاهوی بزرگ خوابید، خواهید دید که نیم قرن را باختید و از هیچ شروع کردید و به هیچ رسیدید!
    2
    58
    ‌پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Munchen - مونیخ، آلمان
    در عصر شبکات اجتماعی که کسی در گوشه ای از دنیا آب میخوره نمیتونه اون رو مخفی نگه داره، و هزاران منبع خبری با جهت و سلیقه متضاد هر خبری رو از هر زاویه پوشش میدهند، اینها اینقدر خوار و ذلیل و رذل هستند که تازه به روشهای تبلیغی شوروی سابق روی آوردن تا با دروغ های علنی و فیلمهای ساختگی،استفاده از فیلمهای قدیمی ،واقعیت رو جعل کنند و فانتزی خامنه ای مفعول را به تصویر بکشند.البته خریدار این حرفها همان ۷ الا ۸ درصد ارزشی و بسیجی بیمغز مطیع رهبر هست.این رژیم بالای ۹۰ درصد جامعه ایران رو نادیده گرفته و فقط تمرکزش روی همان درصد ناچیز طرفدارانش هست.خواهیم دید با این فرمان به کجا سقوط میکنید.
    0
    15
    ‌پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.