انتشار صدای نوید افکاری در مجادله با قاضی پرونده: بگذارید من از خودم دفاع کنم

بی بی سی: سعید افکاری فایل صوتی منتشر کرده است که در آن برادرش نوید افکاری، کشتی‌گیر اعدام شده ایرانی در دادگاه از قاضی، نماینده دادستان و عدم رعایت حقوق اولیه‌اش انتقاد می‌کند.

نوید و وحید افکاری سنگری شهریور ۱۳۹۷ چند روز بعد از اعتراضات سراسری مرداد ماه آن سال بازداشت شدند. سه ماه بعد حبیب افکاری دیگر برادر این خانواده هم بازداشت شد.

اکنون سعید افکاری با انتشار توئیتی نوشته در این فایل صوتی صدای مهرداد تهمتن، قاضی پرونده، نوید افکاری و وکیلش وحید اسدی شنیده می‌شود.

موضوع اعدام نوید افکاری حدود چند ساعت بعد از اعدام او به یکی از موضوعات پرمخاطب در توییتر جهانی تبدیل شد.
سعید افکاری فایل صوتی منتشر کرده است که در آن برادرش نوید افکاری، کشتی‌گیر اعدام‌شده ایرانی در دادگاه از قاضی، نماینده دادستان و عدم رعایت حقوق اولیه‌اش انتقاد می‌کند.سعید افکاری در پی اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ بازداشت و سپس به قتل یک کارمند حراست متهم، محکوم و اعدام شد. در این پرونده وحید و حبیب افکاری دو برادر دیگر نوید افکاری هم بازداشت شده بودند.اکنون سعید افکاری با انتشار توئیتی نوشته در این فایل صوتی صدای مهرداد تهمتن، قاضی پرونده، نوید افکاری و وکیلش وحید اسدی شنیده می‌شودبرادران افکاری می‌گویند در زندان شکنجه شده‌اند که علیه یکدیگر اعتراف کنند تا جایی که یکی از آنها دو بار دست به خودکشی زده است.

آنها خواستار دادرسی مجدد و عادلانه شده بودند. بهیه نامجو، مادر برادران افکاری از قوه قضائیه ایران خواسته بود که "فقط در یک دادگاه عادلانه دوباره به اتهامات آنها رسیدگی کند."

در پی اعدام «ناگهانی» نوید افکاری که خبرش را دادگستری استان فارس صبح شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ اعلام کرد، حسن یونسی، وکیل خانواده افکاری گفت که دستگاه قضایی برای اجرای حکم «آنقدر عجله» داشت که محکوم را از «آخرین دیدار محروم کرده است.»
روایت وحید افکاری از روز دادگاه
پیشتر وحید افکاری دیگر متهم این پرونده درباره روند رسیدگی به این پرونده و روز دادگاه گفته بود «قاضی به نام مهرداد تهمتن فقط ما را نگاه می‌کرد. من گفتم شهودی دارم که نشان می‌دهد من در زمان قتل جای دیگر بودم و من را دو سال بی‌گناه در زندان نگه داشتید. وقتی اینها را می‌گفتم قاضی فقط خندید و تمسخر کرد و پرسید اتهامت را قبول داری یا نه. من می‌خواستم خبرنگاران و رسانه‌ها در دادگاه باشند اما قاضی مخالفت می‌کرد.»

نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر و خانواده افکاری از عدم رعایت تشریفات دادرسی خبر داده بودند.

آنها به ویژه عدم رسیدگی به اتهام «شکنجه و زیر فشار قرار دادن برادران افکاری» و همچنین پخش «اعترافات تلویزیونی» و نقصان‌ها و تناقض‌های پرونده اعتراض داشتند.
ابهامات در پروندهبرادران افکاری از راست حبیب (محکوم به ۲۷ سال زندان) ، نوید (دو بار اعدام) و وحید افکاری (محکوم به ۵۴ سال زندان)؛ هر سه آنها به ۷۴ ضربه شلاق هم محکوم شده‌اندبه گفته خانواده افکاری، اولین اقرار او به قتل یک ماه پس از بازداشتش بوده و او در این مدت به وکیل دسترسی نداشته و از حق ملاقات محروم بوده است.

در فایل صوتی که از دادگاه نوید افکاری منتشر شده، او سوالات زیادی را درباره ابهامات پرونده‌اش پرسید و خواسته‌های زیادی را برای رفع ابهام مطرح کرد، اما به این خواسته‌ها پاسخی داده نشد.

او در جلسه دادگاه بارها از قاضی خواست که بی‌طرف باشد و به او فرصت دفاع بدهد.

نوید افکاری گفته بود که در اداره آگاهی مورد ضرب و جرح قرار گرفته و دستش از چندین ناحیه شکسته و از قاضی خواست تا شاهدش را احضار کنند، اما قاضی به این خواسته پاسخی نداد.

فردی به نام شاهین ناصری گفته بود که در اداره آگاهی شیراز شاهد کتک خوردن نوید افکاری و آسیب‌دیدگی جدی دست او بوده است.

آقای ناصری گفته بود که چند مامور به شدت با لوله آهنی او را کتک زدند و می‌گفتند که باید هر آنچه که آنها می‌گویند را بنویسد.

به گفته او ماموران طوری نوید را زدند که جیغ بلندی کشید و از حال رفت.

او گفت پس از آنکه در دادگاه جرائم امنیتی آنچه دیده بود را توضیح داد، بازپرس او را تهدید کرد و گفت مامورهارا وادار می‌کند که برای تهمت و افترا از او شکایت کنند.

قوه قضاییه ادعای شکنجه شدن برادران افکاری را رد کرد.
+88
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Ahmad_Jeni - برلین، آلمان

    حالمون رو به هم میزنن هی اسم این یارو رو میارن، آدم کشته بود قصاص شد رفت.
    74
    4
    ‌سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    دانای نادان - آمستردام، هلند

    ننگ آابدی بر جمهوری فاسد اسلامی. برای طناب شون دنبال گردن میگردن
    2
    40
    ‌سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    دانای نادان - آمستردام، هلند

    Ahmad_Jeni - برلین، آلمان
    اولین کاری که نظام‌های دیکتاتور انجام میدن، انسانیت رو از مغزها سعی می‌کنن پاک کنن. یکی رو با پول، یکی رو با مقام و یک سری ابله، با شستشوی مغزئ . حالا تو کدومشونی؟
    4
    50
    ‌سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    malek khorshid - روتردام، هلند

    Ahmad_Jeni - برلین، آلمان
    Ahmad_Jeni اتفاقا ما مردم هم حالمون از امثال شماها و اون رهبر مفنگیتون بهم میخوره. لطفا گور کثیفتون رو از کشور ما ایران گم کنید.
    3
    47
    ‌سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    hassan1326 - تهران، ایران

    دانای نادان - آمستردام، هلند
    شما جان کلام را بدرستی ادا نموده اید . ننگ بر ج.ا و حامیان مفتخور خلافکارانش .
    1
    23
    ‌سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان

    ما هم ۴۳ سال است که حالمان از شما به هم خورده. روزی سه لیتر آقا استفراغ می‌‌کنیم. چرا نمی‌‌روید؟
    1
    25
    ‌سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    سرکردگان ج.ا. از روز اول آدمهای بی‌سواد و احمقی بودند که همه پروسه‌های اجتماعی را کاملن ساده می‌بینند. همه‌چی با یک خنده کریه‌هانه با یک جمله نهایت بلاهت "قصاص شد رفت" 😤 عبارات و شهارهای سراسر احمقانه چون: اسرائیل را از صفحه روزگار پاک میکنیم، مرگ بر امریکا، ما تو مملکت مشکل نداریم، زنان جاشون تو خونه هست، حجاب را رعایت بکنید، به اعدام و قصاص احترام بگذارید، ...، تمام و کمال در حماقت و ساده‌انگاری با انسان‌ستیزی بخصوص زن‌ستیزی حکومت کثیفشان را ۴۳ ساله تحمیل میکنند. 😖😤😖
    1
    11
    ‌سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.