وزیر کشور ایران: بیشتر مهاجران اخراج‌شده افغان دوباره به ایران برگشته‌اند

آقای فضلی گفته که اتباع بیگانه غیرمجاز در حوزه‌های اجتماعی، امنیتی و... برای آنها معضلاتی را به همراه دارند عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفته است که سال گذشته ۷۳۰ هزار مهاجر افغان از ایران اخراج شدند.
 
اما او گفته است که اکثر این مهاجران به دلیل این که افغانستان تسلط کافی بر مرزهایش ندارد، دوباره به ایران بازگشته‌اند.
 
به گفته او، ایران بر مرزهایش تسلط دارد، اما حدود ۲۰۰ کیلومتر از مرز در منطقه سراوان به دلیل توپوگرافی پیچیده و شرایط نامناسب، مسیری برای بازگشت مهاجران افغان شده است.
 
او افزوده که دولت ایران شناسایی اتباع افغان غیرمجاز را آغاز کرده و پس از آن روند بازگشت داوطلبانه آنها شروع خواهد شد.
 
بر اساس آماری که آقای رحمانی فضلی ارائه کرده، تاکنون در این کشور ۸۰۰ هزار مهاجر افغان غیرمجاز شناسایی شده است.
 
وزیر کشور ایران اما گفته که این کشور برای حل مشکل قاچاق انسان و ورود غیرقانونی مهاجرین افغان به ایران، مذاکراتی جدی را با دولت افغانستان آغاز کرده است.
 
آقای رحمانی فضلی می‌گوید: "آنها را متقاعد کردیم که بتوانیم افرادی که به صورت قاچاق وارد ایران می‌شوند را رسما ساماندهی کنیم. در حقیقت به این توافق رسیده‌ایم که هر چند نفر که می‌خواهند وارد ایران شوند با اطلاع ما باشد تا از این طریق جلوی قاچاق انسان را بگیریم. چرا که بسیاری از آنها در مسیر ورود غیر مجاز به ایران گرفتار گروه‌های قاچاق انسان می شوند یا پول از آنها گرفته می‌شود و بعضا کشته می‌شوند."
 
به گفته او تاکنون دو جلسه با رئیس جمهوری و چندین جلسه با وزرای کشور افغانستان برگزار شده است و این موضوع در دیدارهای رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه ایران با مسئولین کشور افغانستان نیز مطرح شده است.
 
او می گوید قرار بر این شده که با همکاری دولت افغانستان هر چند نفر که می‌خواهند از مرز رسمی وارد ایران شوند، به آنها گذرنامه‌های سه ماهه داده شود؛ محل اقامتشان را اعلام کنند، بگویند که کجا می‌خواهند کار کنند و چه زمانی به افغانستان بر می‌گردند.
 
آقای رحمانی فضلی تاکید کرده که اتباع خارجی غیرمجاز در حوزه‌های اجتماعی و امنیتی برای ایران معضلاتی را ایجاد می کنند که باید تعیین تکلیف شود. "البته این افراد انسان‌های شریفی هستند، اما وقتی که [برگه] هویت ندارند امکان دارد مورد سوء استفاده قرار بگیرند و در بخش‌های قاچاق و شرارت‌ها از آنها استفاده شود."
 
وزیر کشور ایران گفته است که حدود سه میلیون اتباع خارجی در این کشور حضور دارد که بیشتر آنها اتباع افغانستان هستند.
 
او می‌گوید: "در کشورهای اروپایی در برخی نقاط مردم برخورد بسیار بدی با مهاجرین افغانستانی داشتند و اتفاقات بدی روی داد ولی در کشور ما اینطور نیست. به محض اینکه این افراد از مرز عبور می‌کنند و فارسی حرف می‌زنند مثل مردم ما می‌شوند به آنها کار داده می‌شود و در همین جا زندگی می‌کنند. این امنیت، فضای اقتصادی مناسب و اقبال مردم موجب شده که تعداد آنها در کشور ما افزایش پیدا کند."
 
این در حالی است که بیشتر مهاجرانی که از ایران به افغانستان برگشتند، از برخورد نامناسب دولت ایران شاکی بوده اند.
 
وزارت امور مهاجران افغانستان می‌گوید که به منظور حل مشکلات مهاجران فاقد مدرک در ایران، هیئتی از این وزارت به ایران سفر کرده بود.
 
عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین به بی‌بی‌سی گفت که کشور ایران برای مهاجاین فاقد مدرک ویزا و کارت کارگری می‌دهد.
 
وزارت مهاجران افغانستان می‌گوید که در جریان این مذاکرت بوده و مطلع شده که تعدادی از مهاجران افغان در ایران ثبت نام شده‌اند.
 
به‌ گفته وزارت امور مهاجران، افرادی که در ایران شناسایی شده‌اند ویزا و کارت کارگری دریافت می‌کنند.
+23
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Dr.Alex - واشینگتون، ایالات متحده امریکا
    قدمشان بروی چشم سید علی چلاغ!
    2
    9
    یکشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.