تحلیل محتوای کتاب فارسی اول دبستان سه کشور کودک ایرانی «اطاعت» یاد می گیرد، کودک آلمانی «پیشرفت» و کودک چینی «مهرورزی»
+29
رأی دهید
-2

او به این منظور تمامی داستانهای کتاب فارسی اول ابتدایی در ایران، شامل ۵١ داستان منتشر شده در سال ١٣٩١، همچنین ۴۴ داستان از داستانهای کتاب کلاس اول چین و ٢۶ داستان از مجموعه چهار کتاب کلاس اول آلمان را به عنوان نمونه پژوهشی انتخاب کرده است.
در این پژوهش، تحلیل روانشناختی با استفاده از یکی از معتبرترین آزمونهای فرافکن تحلیلی - یعنی آزمون اندریافت موضوع که یکی از مناسبترین آزمونها برای تحلیل داستان است - انجام گرفته تا مشخص شود چه موضوعاتی در قالب تم اصلی داستان، چه نیازها و چه فشارهای محیطی توسط این کتاب های درسی به کودکان القا میشود و این موضوعات چه تفاوتی در دنیای شرق وغرب دارند.
نتایج این پژوهش نشان می دهد نیازهای «پیروی » و اطاعت در ایران، «پیشرفت » در آلمان و «مهرورزی » در چین، سه نیاز اول و اصلی در سه کشور هستند. نیاز به «پیروی » و اطاعت به دو نوع «تسلیم » و «احترام » تقسیم شده است.

نیاز «مهرورزی » پرتکرارترین نیاز در چین است که به شدت با ساختار جمعگرای شرقی مطابقت دارد. در مرتبههای بعدی نیاز «فهمیدن » و همچنین نیاز به «ارائه و بیان » در چین قراردارند.
به طور خلاصه میتوان گفت کودک چینی به دنبال آن است که مهر بورزد، بفهمد و بفهماند. بعد از این سه نیاز که اساسا در ارتباط با دیگران (نیازهای جمعی) معنا پیدا میکنند، نیازهای شخصیتر مثل «پیشرفت » و «بازی » در چین، ظهور میکنند.
این در حالی است که بروز نیازها در آلمان درست وارونه چین است. در آلمان نیاز به «پیشرفت »، «بازی» و «شناخت » که نیازهای فردی و معطوف به خود هستند، در درجه اول قرار دارند و بعد از آنها نیاز «پیوندجویی » ظهور می کند.
بنابراین کودک ایرانی میآموزد طلبکننده و گیرنده (تلویحا مصرف کننده و تنبل) باشد؛ کودک چینی اما میآموزد دهنده و بخشنده (تلویحا تولیدکننده و کارگر) باشد در حالی که کودک آلمانی اساساچیزی طلب نمیکند (تلویحا استقلال طلب) و حتی می توان گفت تا تا حدی دهنده است.
بر این پایه میتوان نتیجه گرفت کودک ایرانی در کتاب درسی خود یاد میگیرد که مطیع و سربه زیر باشد. نگاه کودک ایرانی یا به سمت پایین است و یا از پایین به بالا نگاه میکند.
نگاه کودک چینی به اطراف است و یک نگاه دایرهوار دارد، ولی کودک آلمانی یک حرکت و نگاه رو به جلو و هدف مند دارد. او به یک نقطه و هدف چشم می دوزد و تنها برای رسیدن به آن در یک خط سیر مشخص می کوشد و در نهایت هم موفق است.
نگاه کودک چینی به اطراف است و یک نگاه دایرهوار دارد، ولی کودک آلمانی یک حرکت و نگاه رو به جلو و هدف مند دارد. او به یک نقطه و هدف چشم می دوزد و تنها برای رسیدن به آن در یک خط سیر مشخص می کوشد و در نهایت هم موفق است.
-Advertisemnet-
۳۹

scandal - برلین، آلمان
ادیان و مخصوصاً دین اسلام به جمع گرایی، که همان گوسفند بودن و گوسفند فکر کردن پافشاری میکند و آنهم بخاطر "تنبلی" مرام این دین است که حوصله و قدرت تحمل "خودگرایی" را ندارد! و چهره دنیا چه از لحاظ پیشرفت اجتماعی و صنعتی چگونه دیده میشد که "اگر" خدای نکرده، این دین استبدادی اروپا را تسخیر میکرد!؟ زیرا همه پیشرفتهای کنونی را، ما مدیون "دگر اندیشان" هستیم!
9
25
جمعه ۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۲
۵۷

همه چیز ایران بر باد رفت - برلین، آلمان
حکومت چندش آور آخوندی اگه بخواهد مثل چینو آلمان بچه های مارو بزرگ کنه فکر میکنید تا حالا میتونست جسد متعفن خودشو به رخ دنیا بکشه و به حکومت منفورش ادامه بده؟باید امثال جلال ۵۰ درست کنه که جای خوشگل تو کانادا گیرشون بیاد و دهنشونو وقتو بی وقت باز کنن تا ملاهارو کمی بیشتر بخندونن!
7
13
جمعه ۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵
۴۳

paksan - ایران، ایران
در هر زمینه ای که متخصصین ورود کنند شک نکنید پیشرفت هم وارد میشه.مشکل ایران اینه که کارها توسط متخصصین و اهل فکر و افراد جهان دیده انجام نمیشه و متاسفانه فک میکنند چهارتا مطلب از امام و فلانی و فلونی بزارن تو مطالب درسی بچه ها دیگه همه چیز تمام هستش. حالا ایشون مطالعه مقایسه ای جامعه شناسیش رو انجام داده کاش بقیه هم از نظر فرهنگ و شناختهای جامعه درونی ایران هم انجام بدن و حتی از نظر کیفیت مطالب درباره آموزشهای زیربنایی برای بچه ها.
3
4
جمعه ۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۱